در حکم محمدعلی نجفی، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آمده است: «با توجه به سوابق و تجارب ارزندۀ آموزشی، پژوهشی و فرهنگی جناب عالی و بنا به پیشنهاد دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو - ایران، به موجب این حکم به عضویت کمیتۀ ملی حافظۀ جهانی وابسته به آن کمیسیون منصوب میشوید.
امید است با اتکال به خداوند متعال در جهت تحقق اهداف کمیتۀ مزبور به ویژه در زمینۀ هماهنگی و گسترش تعامل با نهادهای ملی و بینالمللی از جمله سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به منظور حفظ میراث مستند به ویژه میراث نادر و در معرض خطر از جمله کتب و نسخ خطی، متون چاپی، اسناد دیداری و شنیداری، سنت های شفاهی و ارتقاء دسترسی همگانی به میراث فوق و مشارکت در تدوین و اجرای فعالیتهای مرتبط با برنامۀ حافظۀ جهانی یونسکو در چارچوب و متناسب با اهداف جمهوری اسلامی ایران در این حوزه موفق و مؤید باشید.»
دیدار اعضاء شركتكننده در سمپوزيوم منطقهاي «ايران و جاده ابريشم» از كتابخانه ملي
انديشمندان و پژوهشگران شركت كننده در سمپوزيوم منطقهاي «ايران و جاده ابريشم؛ بستر تبادلات فرهنگي و ارزشهاي مشترك» از كتابخانه ملي بازديد كردند.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، در اين بازديد كه انديشمنداني از كشورهاي ازبكستان، قرقيزستان، تاجيكستان، كره جنوبي، چين، تركيه، پاكستان و آذربايجان حضور داشتند، مسئولان اداره بينالملل سازمان اسناد و كتابخانه ملي از ايشان استقبال كرده و اين گروه بازديدكننده را همراهي كردند.
اين گروه بازديدكننده كه با هماهنگي با وزارت امورخارجه مهمان كتابخانه ملي هستند، از بخشهاي ايرانشناسي، اسلامشناسي، نسخ خطي و تالارهاي ديگر كتابخانه ملي بازديد كردند. قرار است اين گروه خارجي، با دكتر سيدرضا صالحي، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي نيز ديداري داشته باشند.
بخشی از کتاب «عکس انتخاباتی با کت احمدینژاد» نوشته سرشار در دیدار با آیتالله مهدوی کنی
به گزارش پایگاه خبری سوره مهر، محمدرضا سرشار که برای ششمین دور نمایندگی مجلس شورای اسلامی از حوزه تهران نامزد شده بود، در کتاب «عکس انتخاباتی با کت احمدی نژاد» به خاطرات و فعالیتهای آن روزهایش پرداخته است و دیدار با آیتالله مهدوی کنی یکی از آن خاطرات است.
آیتالله گفت: «ما، نه در ارتباط با دولت و نه جامعة روحانیت مبارز، نمایندة «بله قربانگو»، نمیخواهیم. حتی ممکن است نمایندهای از فهرست ما، در مجلس، گاه، در موردی، نظری متفاوت داشته باشد. اما انتظار داریم در فرازهای سرنوشت ساز، که نیاز به حضور و عرضِ اندامِ جمعی هست، وارد صحنه شود. و البته، در این میان، اصل، اسلام، انقلاب، امام و رهبری است.
صحبتها، در محیطی کاملاً صمیمی، بیتکلف، و خارج از هر گونه پردهپوشی انجام گرفت. صراحت لهجه و تواضع بزرگوارانة ایشان ـ با آن مقام و موقعیت اجتماعی و روحانی ـ نسبت به بنده، که قطعا در سن و سال فرزند ایشان بودم، مرا سخت تحت تأثیر قرار داد. (برای مثال، در تمام مدت صحبت، این روحانی والا مقام، اغلب خود را «بنده» ، و بنده را، «جنابعالی» خطاب میکرد.)
آنچه من در این ملاقات کوتاه دیدم و دریافتم، نه یک رهبر حزب یا جریان سیاسی، که یک شخصیت روحانی بود، که برای خود و تشکلش چیزی نمیخواست. سیاست او عین دیانتش بود. و حتی در شرایط افول ـ هرچند مقطعی ـ محبوبیت اجتماعی اندیشه و مشی سیاسی مورد قبولش، حاضر نبود ذرهای از اصول اعتقادی خویش کوتاه بیاید؛ یا آنکه از هر وسیلهای، برای تحقق همان اهدافِ ـ از نظر خود ـ حقش، استفاده کند.»
خاطرات راننده امام به چاپ سوم رسید
کتاب خاطرات محسن رفیق دوست که زمان ورود حضرت امام خمینی (ره) در 12 بهمن راننده بلیزر امام (ره) بود به چاپ سوم رسید.
به گزارش پایگاه خبری سوره مهر، کتاب «برای تاریخ میگویم»؛ خاطرات محسن رفیقدوست از دهه اول انقلاب و جنگ تحمیلی است که توسط سعید علامیان به رشته تحریر درآمده است. این کتاب از مقطع ورود حضرت امام (ره) در 12 بهمن که رفیقدوست راننده بلیزر امام (ره) بود، آغاز و در ادامه حوادث دهه اول انقلاب و جنگ تحمیلی از زبان ایشان نقل میشود.
محسن رفیقدوست به این دلیل که پایهگذار سپاه است و بعد از آن مسئول تدارکات جنگ بوده، به عنوان یکی از شخصیتهای مهم در این ایام به حساب میآید. مهمترین فعالیت رفیقدوست به زمانی بازمیگردد که به عنوان مسئول تدارکات سپاه طی جنگ تحمیلی خدمت میکند.
علامیان نگارش این خاطرات را از سال 87 آغاز کرده و ساختار کتاب براساس پرسشهایی است که نویسنده از رفیقدوست پرسیده و این سؤالات بر اساس توالی زمانی انتخاب شده است.
بسیاری از ناگفتهها در این اثر بازگو شده است. بسیاری از پرسشهایی که در آن زمان وجود داشته و تاکنون مطرح نشده است، در گفتوگو با رفیقدوست آمده که وی پاسخ های مستدل و صریحی را به رویدادهای تاریخی داشته است.
این کتاب در 500 صفحه، شمارگان دوهزار و 500 نسخه با قیمت 19 هزار و 900 تومان از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ سوم رسیده است.
نظر شما