دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۹
برگزاری کارگاه آموزشی تصحیح نسخ خطی در دهلي نو و انتشار فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه مرکزی تبریز

كارگاه آموزشي تصحيح نسخ خطي به همت خانه فرهنگ ایران در دهلي نو برگزار مي‌شود. خبر دیگر این‌که فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه مرکزی تبریز منتشر و در دسترس نسخه‌پژوهان قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، خانه فرهنگ ایران در دهلي نو پايتخت هند در راستای ارتقای سطح آموزشی دانشجویان زبان و ادب فارسی یک کارگاه آموزشی تصحیح نسخ خطی را در یک دوره 10 ساعته براي استادان و دانشجويان زبان و ادبيات فارسي برگزار می‌کند.

این دوره از چهارم آبان‌ماه در روزهای چهارشنبه در محل رایزنی فرهنگی ایران در دهلی نو برگزار می‌شود و استاد دوره پروفسور شریف حسین قاسمی خواهد بود.

شرکت‌کنندگان در این دوره برای اعزام به دوره‌ دانش‌افزایی فارسی سال 1394 که در تهران برگزار خواهد شد، اولویت دارند. 




انتشار فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه مرکزی تبریز


فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه مرکزی تبریز نوشته میر ودود سید یونسی با تصحیح هادی هاشمیان از سوی انتشارات ستوده در تبریز منتشر شد.

همچنین به نقل از کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران حاج محمد نخجوانی، فرزند حاج علی عباس، از چهره‌های خوش نام و از فضلای صاحب نام آذربایجان در سال 1297 ق در تبریز تولد یافت. وی پس از فراگرفتن مبادی علوم اسلامی و ادبیات فارسی از محضر استادانی چون سید حسن امین‌الادبا کسب فیض کرد و به مطالعه متون فارسی و عربی پرداخت.

وی با توجه به این‌که پیشه بازرگانی داشت مردی ادیب، فاضل و کتابشناس بود و در جمع‌آوری نسخ خطی و کتب نفیس، ذوق مخصوص و اطلاع وسیع داشت.

وی پس از 84 سال زندگی در 14 مرداد ماه سال 1341 درگذشت و در گورستان طوبائیه تبریز به خاک سپرده شد. کتابخانه وی، اعم از خطی و چاپی که بیش از حدود 3700 جلد کتاب می‌شد، طبق وصیت و سند رسمی که در 24 مهرماه 1335 تنظیم شده بود، در سال 1341 به کتابخانه ملی تبریز منتقل شد.

سید ودود یونسی از سال 1346 ریاست کتابخانه ملی تبریز را به عهده داشت، در دوره مسئولیتش از آنجائی که آشنایی خوبی با اسناد و نسخ داشت، شروع به فهرست‌نویسی کتاب خطی اهدایی حاج محمد نخجوانی کرد. حاصل تلاش مجدانه وی، مجموعه سه جلدی است که در سال 1348 در چاپخانه شفق تبریز به چاپ رسیده است. وی در در این فهرست ضمن تبیین مشخصات کامل نسخ خطی، توضیحات بسیار سودمندی را ارائه کرده است.

از آنجائی که با گذشت زمان فهرست مذبور در دسترس نبود، با نظر اداره کل ارشاد تبریز جناب هاشمیان دست به ویرایش آن زده که در دو جلد چاپ و منتشر شده و اکنون در دسترس است.

در ویرایش حاضر موارد زیر ملاحظه شده است: ابتدا شماره ثبت اموال و شماره مسلسل کتاب که با آن شماره در مخزن بایگانی شده، ذکر اطلاعات در دو بخش کتابشناسی و نسخه شناسی و فهارس کتاب مورد نظر بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها