یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰
«هزار و یک شب» بیانگر اسطوره‌های جهان متمدن است

محمدعلی علومی این روزها کتاب «تحلیلی بر هزار و یک شب» را می‌نویسد. این نویسنده به ایبنا گفت در این اثر سعی شده «هزار و یک شب» با اسطوره‌های این کتاب تطبیق داده شود. به باور او، داستان «هزار و یک شب» همه اسطوره‌های جهان متمدن را بیان می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) علومی بعد از چاپ کتاب «هزار و یک شب نو» که در آن شهرزاد قصه‌گو در مغازه برادرش چای شهرزاد می‌فروشد، این روزها کتاب دیگری را با نام «تحلیلی بر هزار و یک شب» می‌نویسد.

علومی گفت: عموماً تصور می‌شود که هزار و یک شب و قصه‌های رایج در فرهنگ مردم، بر تخیل صرف شکل گرفته‌اند، در حالی که چنین نیست. در واقع هزار و یک شب همه اسطوره‌های جهان متمدن آن زمان را بیان می‌کند. یعنی اسطوره‌های بین‌النهرین، کنعان و حتی اسطوره‌های یونانی. نخستین داستان‌های هزار و یک شب تحت تأثیر اساطیر بابل است.

نویسنده کتاب «اندوهگرد» توضیح داد: این اسطوره‌ها متعلق به قبل از ورود آریایی‌ها به این سرزمین است. به گمانم برای نخستین بار است که در ادبیات ایران با کارکردهای اسطوره‌ای، داستان نوشته می‌شود. در واقع این کار تطبیق هزار و یک شب با مبانی اسطوره‌ای آنهاست. در بعضی افسانه‌های ایرانی سه ایزد ایران باستان یعنی آناهیتا، تیر و بهرام قهرمان قصه‌اند که هر سه آنها در قالب قصه‌های این کتاب آمده است.

علومی ادامه داد: آناهیتا متعلق به آب و آبادانی زمین است. تیر متعلق به آب‌های آسمانی است و بهرام ایزد جنگ در داستان‌های این کتاب آمده‌اند.

محمدعلی علومی، متولد 1340 بم است. «اندوهگرد»، «سوگ مغان»، «آذرستان»، «شاهنشاه در کوچه دلگشا»، «من نوکر صدامم» و «وقایع‌نگاری بن‌لادن» نام برخی از کتاب‌های اوست.

تازه‌ترین اثر علومی با نام «هزار و یک شب نو» مرداد ماه امسال(1393) از سوی نشر قطره به چاپ رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها