برگزاری نشستهای تخصصی در حوزه کتاب
«عصر فرهنگ ملل»/ «فنشناسی آثار روغنی (لاکی)»/ «روشهای تصحیح و ویراستاری متون تاریخی»
نخستین برنامه از سلسله نشستهای «عصر فرهنگ ملل» به میزبانی انتشارات بینالمللی الهدی و خانه هنرمندان، نشست «فنشناسی آثار روغنی (لاکی)» در کتابخانه ملک و همینطور برگزاری دورههای کارگاه «روشهای تصحیح و ویراستاری متون تاریخی» در کتابخانه مجلس از برنامههای مرتبط با کتاب است که برگزار شدند یا در روزهای آینده برپا خواهند شد.
در این نشست که در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران برپا می شود، قرار است دکتر ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دکتر رضا ملکی، کارشناس روابط بین الملل سخنرانی کنند. همچنین دکتر مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و حمیدرضا شاه آبادی، مدیرعامل موسسه فرهنگی ـ هنری و انتشارات بینالمللی الهدی نیز به عنوان میزبانان این برنامه، سخنرانی خواهند کرد.
عصر فرهنگ ملل، نام سلسله نشستهای فرهنگی است که به صورت ماهانه تا پایان امسال، مشترکاً از سوی انتشارات بینالمللی الهدی و معاونت پژوهش خانه هنرمندان ایران به میزبانی خانه هنرمندان واقع در خیابان طالقانی، خیابان فرصت شمالی (شهید سیدعباس موسوی) برپا میشود.
برگزاری نشست «فنشناسی آثار روغنی (لاکی)»
کارشناسان تذهیب، نگارگری و مرمت آثار تاریخی در نشست «فنشناسی آثار روغنی (لاکی)» در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، تکنیکهای ساخت آثار لاکی در فرهنگ ایرانی- اسلامی را بررسی میکنند.
در نشست «فنشناسی آثار روغنی (لاکی)» که دوشنبه 28 مهر 1393 ساعت 15 برگزار میشود، مجید فداییان استاد تذهیب و نگارگری و سمانهسادات حسینیان سرپرست کارگاه مرمت موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک درباره مسایل و موضوعات مربوط به فنشناسی آثار لاکی در فرهنگ و هنر ایرانی- اسلامی سخن خواهند راند.
دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی- اسلامی برای شرکت در این نشست میتوانند به نشانی تهران، میدان امام خمینی، سردر میدان مشق، خیابان ملل متحد، موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک مراجعه کنند.
برگزاری کارگاه «روشهای تصحیح و ویراستاری متون تاریخی»
همچنین در کتابخانه مجلس به منظور برآورده سازی نیازهای اطلاعاتی و آموزشی علاقه مندان و کارکنان کتابخانه در مباحث نسخ خطی و متون کهن اولین جلسه دوره آموزشی روشهای تصحیح و ویراستاری متون تاریخی (اسناد و نسخ خطی) با تدریس استاد جمشید کیانفر برگزار شد.
در این کارگاه که با حضور علاقهمندان و فهرستنویسان برگزار شد، جمشید کیانفر به بیان اصول و مبانی فهرست نویسی نسخ خطی پرداخت. ارائه مقدمهای از تصحیح و لزوم تصحیح، منابع اصلی در فهرستنویسی متون، شرایط و ویژگیهای فهرستنویس و مصحح، شیوهها و روشهای استدلالی کار، نسخه اساس و نسخه بدلها، تشخیص تاریخ کتابت نسخ، منابع اصلی و فرعی در تصحیح، شایستگی و اهلیت مصحح از مباحثی بود که استاد کیانفر به بیان آنها پرداخت.
شایان ذکر است این کارگاه به صورت رایگان برگزار و به شرکت کنندگان گواهی حضور در این کارگاه ارائه شد. دومین دوره این کارگاه نیز درحال برگزاری است.
نظر شما