پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۳
مهارت‌های جراحی و مواجه با سرطان سینه تا دانستنی‌هایی از مغر به روایت کتاب

«مهارت‌های بالینی جراحی»، «راهنمای جامع بیماران مبتلا به سرطان سینه؛ تشخیص، درمان، تغذیه، مسائل روانی و اجتماعی» و «نورولوژی بالینی امینف» تازه‌ترین آثار منتشر شده از سوی انتشارات تیمورزاده در بازار کتاب است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- ویراست هفتم از چاپ نخست کتاب «نورولوژی بالینی امینف» تالیف مشترک راجر پی. سیمون، دیوید آ. گرینبرگ و میشل جی. امینف و ترجمه مشترک دکتر سیدصادق کلانتر و دکتر زینب طاهری است. مقدمه این اثر را دکتر محمدحسین حریرچیان، متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب نوشته است.

از مهم‌ترین فصل‌های این کتاب 13 فصلی می‌توان به «شرح حال و و معاینه نورولوژیک»، «زوال عقلی و اختلالات فراموشی»، «اغما»، «سردرد و درد صورتی»، «اختلالات حس پیکری» و «تشنج و سنکوپ» اشاره کرد.  

چگونگی تهیه شرح حال بیمار
نویسندگان در یکی از مهم‌ترین فصل‌های کتاب با عنوان «شرح حال و و معاینه نورولوژیک» شکایات اصلی، شرح حال بیماری فعلی، قبلی و فامیلی، تاریخچه اجتماعی و مروری بر سیستم‌‌ها را به‌عنوان مولفه‌هایی برای تهیه شرح حال بیمار مطرح کرده‌اند.

در این فصل می‌خوانیم: «پس از تکمیل شرح حال معاینه‌کننده، باید فهم درستی از شکایت اصلی مثل: مکان و سیر زمانی آن و حوادث متشابه آن در بیماری‌های قبلی، شرح حال فامیلی و تاریخچه اجتماعی داشته باشد و بررسی سیستم ممکن است با شکایت بیمار مرتبط باشد. مجموع این اطلاعات راهنمایی برای معاینه فیزیکی جنرال و نورولوژیک است که باید روی نواحی احتمالی براساس شرح حال فوکوس شود.» 

زوال عقل چیست؟
در فصلی دیگر از کتاب با عنوان «زوال عقلی و اختلالات فراموشی» در تشریح موضوع به رویکرد تشخیصی، زوال عقل یا دمانس و سندرم فراموشی و فراموشی حاد اشاره شده است.

در ادامه این فصل مولفان زوال عقلی را این‌گونه تعریف کرده‌اند: «زوال عقلی یک اختلال اکتسابی، فراگیر و معمولا پیشرونده اعمال شناختی است. زوال عقلی از اختلالات اعمال شناختی دیگر مانند کوما یا وضعیت‌های کنفوزیونی به وسیله حفظ سطح هوشیاری (بیداری کامل یا به هوش بودن) در آن افتراق می‌شود. هرچند فراوانی زوال عقلی با افزایش سن زیاد می‌شود، اما این بیماری نتیجه اجتناب‌پذیر سن نیست و به جای آن به علت بیماری‌های درگیرکننده کورتکس مغز، ارتباطات ساپ‌کورتیکال آن یا هر دو ناشی می‌شود.» 

تعریفی جامع از اغما به روایت کتاب
مولفان این اثر پزشکی در فصل «اغما» نوشته‌اند که اغما حالتی شبیه به خواب است که بیمار را نمی‌توان از آن بیدار کرد و در طی آن بیمار هیچگونه پاسخ معنی‌داری نسبت به محیط نشان نمی‌دهد. چشم‌ها بسته‌اند و خود به خود باز نمی‌شوند. بیمار صحبت نمی‌کند و حرکات هدفمند صورت یا اندام‌ها رخ نمی‌دهد. تحریکات مکانیکی (مثلا دردناک) ممکن است پاسخی ایجاد نکنند یا از طریق مسیر‌های نخاعی با ساقه مغز سبب حرکات رفالکسی غیر هدفمند شوند. 

به اعتقاد نویسندگان این کتاب، اغما ناشی از اختلال عملکرد سیستم‌ فعال‌کننده مشبک ساقه مغز در بالای قسمت میانی پونس یا آسیب هر دو نیمکره مغزی است؛ این مناطق عامل حفظ هوشیاری است.

ویراست هفتم از چاپ نخست ««نورولوژی بالینی امینف» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 456 صفحه، به بهای 29 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات تیمور‌زاده منتشر شده است. 

همه آنچه مبتلایان به سرطان سینه باید بدانند
نخستین چاپ کتاب «راهنمای جامع بیماران مبتلا به سرطان سینه؛ تشخیص، درمان، تغذیه، مسائل روانی و اجتماعی» به قلم مشترک دکتر خدیجه اثنی‌عشری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و شیوا قاسمی، زیرنظر دکتر پیمان حداد تالیف شده است. مقدمه این اثر را دکتر فریدون سیرتی و دکتر معصومه گیتی به‌طور مشترک نوشته‌اند. 

این اثر در هفت فصل با عنوان‌های «درک سرطان پستان»، «تشخیص»، «درمان»، «کنترل عوارض جانبی»، «تغذیه»، «ورزش» و «زندگی با سرطان» تدوین شده است. 

عوامل تاثیرگذار در احتمال بروز سرطان سینه
در نخستین فصل، نویسندگان کتاب با اشاره به این مطلب که علت واحدی برای این عارضه وجود ندارد آورده‌اند: «برخی عوامل یا فاکتور‌ها احتمال ایجاد آن‌را افزایش می‌دهند. داشتن عوامل خطر‌ساز به این معنی نیست که فرد به‌طور حتم مبتلا به سرطان پستان خواهد شد. بلکه یه این معنا است که احتمال ایجاد آن در فرد بیشتر است. زن بودن و سن بالای 50 سال، از ریسک فاکتور‌های سرطان پستان است.

براساس آنچه در این اثر آمده، داشتن سابقه قبلی سرطان پستان، سابقه خانوادگی سرطان پستان، سابقه سرطان تخمدان، بافت پستان متراکم، سلسله نمونه‌برداری‎های پستان که نشان‌دهنده تغییرات خاصی در پستان هستند، مثل افزایش تعداد سلول‌های غیر طبیعی که سرطانی نیستند و پرتو درمانی ناحیه قفسه سینه به‌ویژه قبل از 30 سالگی از دیگر فاکتور‌ها برای ابتلا به سرطان سینه است. 

روش‌های درمان سرطان سینه
مولفان در بخشی دیگر از کتاب درباره درمان این نوع سرطان، ضمن برشمردن گزینه‌های درمان سرطان سینه مانند جراحی، جراحی سرطان پستان، جراحی زیر بغل، پروتز پستان و بازسازی، به این نکته اشاره کرده‌اند که نخستین درمان بعد از تشخیص، به عنوان درمان اولیه شناخته می‌‍‌شود. 

در ادامه در مبحثی با عنوان «درمان کمکی یک درمان اصلی» آمده است: «درمان کمکی یک درمان اضافی محسوب می‌‍‌‌شود و در صورتی‌که اثر میکروسکوپی باقی مانده باشد، معمولا بعد از جراحی و برداشتن همه تومور قابل مشاهده، به بیمار داده می‌شود. درمان قبل از درمانی اصلی، برای راحتی قدم بعدی درمان داده می‌شود. به‌طور مثال در سرطان پستان، شیمی‌درمانی، پرتو درمانی یا هورمون درمانی ممکن است قبل از جراحی برای کمک به جمع شدن تومور داده شوند.»

نخستین چاپ کتاب «راهنمای جامع بیماران مبتلا به سرطان سینه؛ تشخیص، درمان، تغذیه، مسائل روانی و اجتماعی» با شمارگان دو هزار نسخه در 160 صفحه، به بهای هفت ‌هزار و 900 تومان از سوی انتشارات تیمور‌زاده روانه بازار نشر شد. 

تشریح مهارت‌های بالینی جراحی در قاب کاغذی
نخستین چاپ کتاب «مهارت‌های بالینی جراحی» به قلم دکتر آیدین یعقوبی نوتاش، متخصص جراحی عمومی، زیرنظر دکتر محمد‌رضا ظفرقندی، استاد جراحی رئیس بخش جراحی عروق بیمارستان سینا، دکتر علی یعقوبی نوتاش، استاد جراحی و رئیس بخش جراحی 2 بیمارستان سینا و دکتر هادی احمدی آملی، دانشیار جراحی نوشته شده است.

«مهارت‌های بالینی جراحی» نخستین مجموعه از کتاب‌های مهارت‌های پایه است که در هفت فصل با عنوان‌های «کلیات»، «تکنیک‌های مربوط به بازکردن راه هوایی»، «تکنیک‌های برخورد با انواع زخم»، «تکنیک‌های دسترسی به عروق»، «تکنیک‌های مربوط به قفسه سینه»، «تکنیک‌های مربوط به سیستم گوارشی» و «تکنیک‌های مربوط به سیستم ادراری» تدوین شده است. 

آشنایی با مراحل اقدامات درمانی یا تشخیصی
نویسنده در این اثر درباره اقدامات درمانی یا تشخیصی آورده است که در این مرحله با سه نوع اقدام یعنی بی حسی موضعی، محیطی و بی‌هوشی مصنوعی مواجه هستیم.

یکی دیگر از مباحث مهم این کتاب درباره تکنیک‌های مربوط به باز کردن راه هوایی در تشریح آناتومی راه هوایی است: «راه هوایی آناتومیک مدنظر ما در بالین از حفره دهان ـ بینی شروع شده، از نازوفارنکس ـ اورو فارنکس گذشته و سپس به اپیگلوت و گلوت می‌رسد و بعد از میان طناب‌های صوتی و حقیقی و کاذب و حنجره عبور می‌کند. این قسمت را راه هوایی فوقانی می‌نامند.» 

یعقوبی نوتاش در مبحثی دیگر از کتاب «مهارت‌های بالینی جراحی» زخم را به دو دسته زخم‌های حاد و مزمن تقسیم و اشاره کرده که زخم‌های حاد، خود به دو بخش تروماتیک و سوختگی تقسیم می‌شوند. 

نخستین چاپ کتاب «مهارت‌های بالینی جراحی» با شمارگان سه هزار نسخه در 144 صفحه، به بهای هفت هزار و 500 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده خواندنی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها