چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۵:۴۵
برخی نویسندگان ادبیات انقلاب، آن‌گونه که باید به این مقوله ادای دین نمی‌کنند

غلامرضا کافی، شاعر در مراسم بزرگداشتش گفت: از آفت‌های ادبیات انقلاب، آثاری هستند که تنها عنوان ادبیات انقلاب اسلامی را یدک می‌کشند و هیچ چیز دیگری به آن نمی‌افزایند. برخی نویسندگان این عرصه آن‌گونه که باید احساس ادای دین نمی‌کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) حمیدرضا شکارسری، شاعر و منتقد ادبی در مراسم بزرگداشت غلامرضا کافی که عصر روز گذشته، سه شنبه، 22 مهر، در سازمان رسانه‌ای اوج برگزار شد،  کتاب «ترانک ها» را جزو آثار شاخص این شاعر دانست و گفت: ما معمولا شاعران را با یک یا چند کتاب خاص می‌شناسیم. من کتاب ترانک‌ها را از برترین آثار ایشان می‌دانم. این کتاب توانست شعر کوتاه را از عنوان «طرح» فراتر ببرد و به آن تشخصی ادبی بدهد.

 شکارسری در ادامه افزود: از ویژگی دهه‌های گذشته انقلاب باید به پرورش یافتن نسلی از دانش آموختگان دانشگاهی اشاره کرد که نگاه جدی به ادبیات روز خود دارند. از نمونه‌های شاخص این چهره‌ها دکتر کافی است. ایشان علاوه بر سواد دانشگاهی و تسلط بر مقوله نقد ادبی، شاعر بسیار توانمندی نیز هستند.

محمد مهدی سیار، شاعر و از دیگر سخنرانان این مراسم گفت: دکتر کافی از شاعران اهل متن و به دور از حاشیه‌اند و این نکته حائز اهمیت است که ویژگی جامعیت ایشان هرگز باعث پراکندگی و زخمی شدن یک اثر در پی پرداختن به آثار دیگر نشده است. باید اذعان داشت که تخصص‌گرایی در جامعه مدرن امروز به یک آفت بدل شده و ما را از نگاه چند جانبه دور کرده است. به زعم من در جامعه ادبی امروز فردی موفق است که بتواند نگاهی چند جانبه را داشته باشد.

وی در ادامه توضیح داد: دکتر کافی در آثار شعری شان قالب‌های مختلف شعری را آزموده‌اند، اما آثارشان به دور از چند پارگی است. من موفقیت ایشان را مرهون تسلط و تعمقشان بر ادبیات کهن می‌دانم و همچنین نگاه واقع‌گرایانه‌ای که به زمانه حاضر دارند.

کافی نیز در پایان این مراسم گفت: من خود را لایق این همه تمجید نمی‌دانم. بسیارند کسانی که سال‌ها است در عرصه ادبیات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی فعالیت کرده‌اند و هنوز گمنامند. باید به آنان پرداخت و بیش از پیش به آثارشان اهمیت داد.

وی افزود: دغدغه اول من ادبیات انقلاب اسلامی است، اما باید بگویم متاسفانه در عرصه دانشگاهی به حوزه ادبیات انقلاب اسلامی آن‌گونه که شایسته است اهمیت داده نمی‌شود و با وجود ظرفیت‌های بسیار این عرصه تنها دو واحد اختیاری به دانشجویان ارائه می‌شود.

این شاعر در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های ادبیات انقلاب اسلامی گفت: امروزه انقلاب اسلامی در زمینه سیاسی حرف آخر را در منطقه و جهان می‌زند اما باید این سؤال اساسی را پرسید که چرا در زمینه ادبیات انقلاب اسلامی فاقد چنین توانمندی هستیم. فکر می‌کنم از آفت‌های این عرصه آثاری هستند که تنها عنوان ادبیات انقلاب اسلامی را یدک می‌کشند و هیچ چیز دیگری به آن نمی‌افزایند و برخی از نویسندگان این عرصه آن‌گونه که باید احساس ادای دین نمی‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها