گرچه فریس با کتاب «دوباره برخاستن در ساعتی مناسب» و فولر با کتاب «ما همه از خود بیخود شدهایم» نامزدهای دریافت این جایزه 50 هزار پوندی هستند، اما گمانهزنیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه نویسنده محبوبی که قرار است جایزه بوکر را از دوشس کورنوال در تالار گیلدهال لندن دریافت کند، «نیل موخرجی» نویسنده انگلیسیتبار متولد هندوستان است. او با کتاب «زندگی دیگران» که داستان زندگی خانواده او در کلکته است، شانس بسیار زیادی برای کسب این جایزه دارد.
شانس بعدی متعلق به «هوارد جاکوبسن» با کتاب «جی» است که داستان یک فاجعه مهم اما ناشناخته در آینده را روایت میکند. جاکوبسن 72 ساله در صورت برنده شدن، مسنترین برنده بوکر خواهد بود.
همچنین «الی اسمیت» که پیش از این دوبار تا فهرست نهایی بوکر در سالهای 2001 و 2005 پیش آمده، نخستین زن اسکاتلندی است که احتمال برنده شدن او با کتاب «چگونه دو نفر باشیم» وجود دارد. این کتاب داستان دختری نوجوان و داغدیده را با داستان یک هنرمند رنسانس ایتالیایی درهم تنیده است.
«ریچارد فلاناگان» نویسنده استرالیایی این فهرست را با کتاب «راه باریک به عمق شمال» که داستان ساخت «راهآهن مرگ» تایلند-برمه توسط اسرای جنگی متفقین در جنگ جهانی دوم است، کامل میکند.
«من بوکر» بیش از 40 سال تنها به نویسندگان کشورهای مشترکالمنافع، انگلیس، ایرلند و زیمباوه تعلق میگرفت، اما امسال برای نخستین بار مرزهای جغرافیایی و ملیتی شکسته شده و تمام نویسندگان انگلیسیزبان دنیا حق شرکت در این رقابت را پیدا کردهاند.
تصمیمگیری درمورد انتخاب برنده بر عهده گروهی از کارشناسان ادبی به ریاست «ای.سی گرایلینگ» خواهد بود.
5 کتاب از 6 اثر راه یافته به فهرست نهایی من بوکر از انتشارات پنگوئن رندوم هاوس هستند و این موفقیتی است که تاکنون هیچ انتشارات دیگری به آن دست نیافته است.
نظر شما