پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۱
توسعه بانک اطلاعات کتابی با اونیکس 3.0

عرضه ابرداده جهانی/ Global Metadata در حوزه کتاب از چالش‌های صنعت نشر و مؤسسات درگیر با بانک اطلاعات کتاب در عصر دیجیتال به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ازجمله چالش‌های فناوری چگونگی رفتار با جهانی شده داده و اطلاعات است و برای رسیدن به پتانسیل جهانی و آنچه تبادل اطلاعات بین ماشین-ماشین / M2M در بخش کتاب و محصولات سریالی کتاب نامیده می‌شود به محصول ردوبدل شده ناشی از ابرداده / Metadata بستگی دارد.

افزایش تقاضا در بخش کتب دیجیتال، بحث آبونه و اشتراک، قیمت‌گذاری‌های متفاوت یک محصول، همه و همه نیاز به یک استاندارد واحد برای تعریف و غنی‌سازی ابرداده دارد و آنچه اونیکس / Onix نامیده می‌شود استاندارد تبادل دیتای آنلاین برای به اشتراک‌گذاری داده و ابرداده / Data and Metadata است.

سینتکس ها (فیلدهای قرارداده شده داخل اطلاعات) و معناشناسی (غنی کردن اطلاعات در هر فیلد) از طریق اونیکس سال‌هاست توسعه‌یافته و اکنون با نسخه 3.0 این استاندارد سطح جهانی‌سازی خود را خوب پیموده است.

توانایی کنترل ویژگی‌های متفاوت کتاب‌های دیجیتالی ازجمله فرمت آن‌ها، بحث مدیریت بر DRM یا مدیریت بر حقوق دیجیتالی ، اطلاعات توصیفی محصول ، نام نویسنده و اجازه محصول، تخفیف‌های درنظرگرفته شده برای یک کتاب در کشورهای مختلف هنگام عرضه محصول از طریق سایت‌های مختلف ویژگی‌های توسعه‌یافته در استاندارد اونیکس 3.0 است.

کریس ساینور متخصص در امور متادیتای در کمپانی امریکاییwww.giantchair.comاونیکس 3.0 را چیزی شبیه اسپرانتو در حوزه نشر جهانی می‌داند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها