پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۳
ویترین‌هایی که جایی برای کتاب‌های جدیدالانتشار ندارند

این هفته با تهیه فهرستی از کتاب‌های جدیدالانتشار حوزه هنر سراغ کتابفروشی‌های انقلاب رفتیم که متاسفانه اثری از آنها در ویترین این فروشگاه ندیدیم. علت را از یکی از فروشندگان جویا شدیم که گفت:چون در فصل شروع سال تحصیلی هستیم معمولاً کتابفروشان سعی می‌کنند کتاب‌هایی را برای فروش انتخاب و پشت ویترین قرار دهند که مرتبط با کتاب‌های درسی دانشجویان باشد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- خیابان انقلاب سال‌هاست به مرکزی برای خرید کتاب از سوی علاقه‌مندان کتاب‌خوانی تبدیل شده است. این خیابان یکی از شلوغ‌ترین مراکز خرید کتاب و لوازم فرهنگی است. خبرگزاری «ایبنا» پایان هر هفته گزارشی میدانی از کتابفروشی‌های این راسته منتشر می‌کند تا اگر شما هم علاقه‌مند به خرید کتاب به ویژه کتاب‌های هنری هستید، از فرصت آخر هفته خود با خواندن این گزارش به نحو بهتری استفاده کنید.

ویترین‌هایی که جایی برای کتاب‌های جدیدالانتشار نداشتند

این هفته خیابان انقلاب را به‌منظور پیدا کردن کتاب‌های هنری جدیدالانتشار قدم زدیم به همین منظور با تهیه فهرستی از این کتاب‌ها سراغ کتابفروشی‌های هنری رفتیم تا شاید بتوانیم آنها را در میان کتاب‌های این فروشگاه‌ها پیدا کنیم. ابتدا سراغ ویترین‌های آنها رفتیم که متأسفانه اثری از آن کتاب‌ها را در میان چند فروشگاهی که رفته بودیم ندیدیم. وارد فروشگاه فرهنگسرای سبز کتابفروشی بزرگ و سبز رنگ در خیابان انقلاب شدیم از فروشنده خواستیم تا کتاب «صورت و معنا (جستجویی در تایپوگرافی ایرانی» نوشته عیسی صادقی را در اختیارمان قرار دهد که متأسفانه کتاب در این فروشگاه وجود نداشت.


از فرهنگسرای سبز خارج شدیم و سراغ یکی دیگر از فروشگاه‌ها رفتیم که مسئول آن خواست نامی از فروشگاه برده نشود و فهرستی از کتاب‌های جدیدالانتشار حوزه موسیقی، معماری، سینما، نقاشی و گرافیک را که به‌تازگی منتشرشده بودند در اختیارش قراردادیم تا شاید بتوانیم کتاب‌ها را در آن فروشگاه‌ها پیدا کنیم. او گفت: متأسفانه هنوز این کتاب‌ها به دست ما نرسیده است وقتی علت را جویا شدیم توضیح داد: این کتاب‌ها ابتدا در کتابفروشی های خود ناشران عرضه می‌شود و بعد سر از سایر کتابفروشی های هنری در می‌آورد.

ویترین‌هایی که برای دانشجویان چیده شده است

او ادامه داد: چون الان فصل شروع سال تحصیلی است معمولاً کتابفروشان سعی می‌کنند کتاب‌هایی را برای فروش انتخاب و پشت ویترین قرار دهند که مرتبط با کتاب‌های درسی دانشجویان باشد تا شاید دانشجویان و علاقه‌مندان آنها با دیدن این کتاب‌ها در ویترین مغازه سراغی از آن‌ها بگیرند.

این فروشگاه بیشتر در زمینه کتاب‌های معماری فعالیت داشت به همین دلیل از مسئول آن خواستیم درباره استقبال از کتاب‌های این حوزه توضیح دهد. او گفت: با توجه به این‌که الان در فصل پاییز و مهرماه قرار داریم عموماً مراجعه‌کنندگان ما دانشجویانی هستند که هر یک محتاج به خرید کتاب‌های درسی مورد نیاز خود هستند و در رابطه با میزان استقبال آنها هم باید بگویم کتاب‌هایی که به فروش می‌روند معمولاً تألیف یا ترجمه خود استادانی است که به معرفی آن اقدام می‌کنند که با این کار هم می‌توانند کمک برای فروش کتاب‌های خود باشند و هم ناشر را نسبت به فروش کتاب‌هایش یاری دهند.


ابتکاری که کتاب نخوان ها را هم علاقه‌مند به کتاب‌خوانی کرد

کمی پایین‌تر از میدان انقلاب بین خیابان ۱۲ فروردین و اردیبهشت کافه کتاب امیرکبیر وجود دارد که در آن خبری از شلوغی‌های محدوده و خیابان انقلاب نیست و مراجعه‌کنندگان می‌توانند ساعاتی را در سکوت و آرامش به مطالعه و سرو انواع نوشیدنی‌های گرم و سرد بگذرانند.

این فروشگاه به‌قدری زیبا است که دیدن ویترین و چیدمان منظم آن ما را به وجد می‌آورد. بیش از زیبایی‌های این فروشگاه ابتکار جالب ناشر برایمان بسیار جالب بود. در محل این کتابفروشی بیش از ۷۰ هزار عنوان کتاب در دسترس علاقه‌مندان است که مخاطبان آن‌ها می‌توانند در محیطی کاملاً مدرن و کلاسیک کتاب موردنظر خود را انتخاب و با در دست داشتن امکاناتی مانند اینترنت بی‌سیم از انواع خدمات این کافه بهره مند شوند.

فضای فروشگاه تلفیقی از کافی‌شاپ و کتابخانه ای است که بر دیواره‌های این کافه نسب شده است. از یکی از مخاطبان در رابطه با علت حضورش در این فضا پرسیدیم که گفت: فکر می‌کنم امیرکبیر با این اقدام خود توانسته مخاطبانی را به عرصه کتاب‌خوانی اضافه کند چرا که خود من تا قبل از افتتاح این کافه کتاب علاقه ای به خواندن کتاب نداشتم اما این ابتکار موجب شد تا علاوه بر حضورم در این کافه بتوانم کتاب‌هایی را که جلو چشمم است را انتخاب کنم و مانند یک کتابخانه شخصی از آن‌ها استفاده و خریداری کنم.

«ریتم در موسیقی» سروش همچنان پیشتاز کتاب‌های پرفروش است

بعد از کافه کتاب سراغی از فروشگاه سروش گرفتیم که با توجه به صحبت‌هایی که چندی پیش از مدیر روابط عمومی شنیده بودم با بیش از ۸۰ جلد کتاب در حیطه هنر در نمایشگاه کتاب تبریز حضور دارد. این کتابفروشی با ویترین جذاب خود همراه با دی وی دی‌های سینمایی و تلویزیونی همواره مخاطبان بسیاری را جذب خود می‌کند.

وارد فروشگاه شدم و از فروشنده خواستم درباره میزان فروش کتاب‌های هنری برایمان بگوید که گفت: فروش کتاب‌ها در مقایسه با دی‌وی‌دی که مربوط به فیلم‌های تلویزیونی و سینمایی است کمتر است اما به خوبی می‌دانید که انتشارات سروش دارای بیشترین کتاب‌ها در زمینه عکاسی و هنر است که تعدادی از آنها هم در نمایشگاه کتاب تبریز شرکت کردند. این کتاب‌ها با توجه به قیمت مناسبی که نسبت به سایر کتابفروشی های میدان انقلاب دارد توانسته مخاطبان بسیاری را جذب خود کند.

از او خواستیم درباره پرفروش‌ترین کتاب‌های هنری این فروشگاه بگوید که توضیح داد: پرفروش‌ترین کتاب‌های هنری در زمینه موسیقی با عنوان «ریتم در موسیقی» نوشته شهرام مظلومی است که مجموع درس‌ها و تمرین‌های طبقه‌بندی‌شده ریتم است. این کتاب در شش فصل تدوین‌شده و تأکید مطالب آن بیشتر بر اجرای فیگورهای ریتمیک و پیوند آن‌ها با یکدیگر است. در این کتاب طرز اجرای فیگورهای ریتمیک به دو طریق ابتدا با حرکت دست و پا، سپس با ضربات انگشتان دست ارائه شده است. اجرا به طریقه اول مقدمه ای است برای اجرای دقیق‌تر و پرداختن به جزئیات فیگورها به طریقه دوم که آموزش داده می‌شود.


این فروشنده ادامه داد: سروش علاوه بر کتاب‌های هنری در زمینه کتاب‌های دین، رسانه، کودک و نوجوان، ادبیات و علوم اجتماعی فعالیت می‌کند که می‌توان گفت به دلیل تعدد کتاب‌های موجود در آن یکی از پرفروش‌ترین ناشران راسته انقلاب به حساب می‌آید.

در هفته های بعد نیز مخاطب این گزارش باشید و با ایبنا به راسته انقلاب بروید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها