نشست علمی «اقتصاد سیاسی فرهنگ» با حضور دو جامعهشناس برجسته بریتانیایی، پروفسور رابرت داگلاس جسوپ و خانم دکتر نایلینگ سووم، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار میشود.
«به سوی اقتصاد سیاسی فرهنگی: اتخاذ چرخش فرهنگی در اقتصاد» و «اقتصاد سیاسی بینالمللی فرهنگی عصر جهانی شدن: گفتمان ها، قدرت مادی و تولید هژمونی و ضد هژمونی» از جمله آثار پژوهشی این دو نظریه پرداز برجسته حوزه اقتصاد سیاسی فرهنگ است.
رابرت داگلاس جسوپ، استاد ممتاز جامعهشناسی دانشگاه لنکستر بریتانیا
پرفسور رابرت جسوپ استاد ممتاز جامعهشناسی دانشگاه لنکستر و بنیانگذار مؤسسه مطالعات پیشرفته در 1946 متولد شد. کارنامه پژوهشی وی به طور مشخص با تالیف کتاب «نظم اجتماعی، اصلاح و انقلاب» در سن 26 سالگی آغاز میشود. اکنون تالیف و ویراستاری 48 کتاب، تالیف 212 فصل کتاب، نگارش 242 مقاله در دایرهالمعارف ها و مقاله علمی و سیاستی در زمینه نظریه دولت، کورپوراتیزم، رویکرد تنظیم، فوردیسم و پسافوردیسم، اقتصادهای دانش بنیان و آموزش عالی، حقوق مالکیت، اقتصاد سیاسی انگلستان و آلمان، دولتهای توسعهای شرق آسیا، نظریه اجتماعی، واقع گرایی انتقادی، نظریه پیچیدگی، رویکرد راهبردی- رابطهای، اقتصاد سیاسی فرهنگی و دولت رفاه، اقتصاد سیاسی فرهنگی مدیریت بحران را در بر میگیرد؛ برخی از آثار او به زبانهای آلمانی، فرانسوی، ژاپنی، ترکی استانبولی، کرهای، اسپانیولی ترجمه شدهاند.
او در طی چهار دهه اخیر به طور گستردهای به جامعهشناسی سیاسی و به طور خاص به «نظریه دولت» میپردازد و آثار مهمی همچون «سنتگرایی، محافظه کاری و فرهنگ سیاسی بریتانیا» (1974)، «دولت سرمایهداری» (1982)، «نیکولاس پولانزاس» (1985)، «تاچریسم: داستان دولت ملت» (1988)، «نظریه دولت» (1990)، «انتخاب راهبردی و وابستگی به مسیر در پساسوسیالیزم: پویایی نهادی در فرایند دگرگونی» (1995)، «آینده دولت: غیرملی شدن، بینالمللی شدن و بازملی شدن» (2001)، «آینده دولت سرمایهداری» (2002) و «قدرت دولت: رویکرد راهبردی- رابطهای» (2007) را به این قلمرو اختصاص میدهد. او از کتاب خود درباره نظریهپرداز یونانی، نیکولاس پولانزاس با افتخار یاد میکند. مطالعات پولانزاس به عنوان یک کلاسیک جدید همواره برای او منبع الهام بوده و به طور مستمر اندیشههای او را مورد بازخوانی قرار میدهد. او در نظریه اخیر دولت خود مفهوم میکرو قدرت و مفهوم حاکمیت پذیری فوکو را نیز مورد استفاده قرار میدهد.
دکتر نایلینگ سووم، جامعهشناس و استاد دانشگاه لنکستر بریتانیا
خانم دکتر نایلینگ سووم متولد هنگ گنگ بوده و مدرک لیسانس علوم اجتماعی خود را در سال 1975 از دانشگاه بیرمنگام دریافت میکند. او سپس در یک دوره ده ساله، سه دوره فوق لیسانس را در دپارتمانهای تاریخ، آموزش و سیاست دانشگاه هنگ گنگ به ترتیب با پایان نامههای «پیمایش مقایسهای الگوی امنیت اجتماعی در هنگ گنگ و سنگاپور»(1979)، «به سوی آموزش سیاسی برای انتقال: مورد هنگ گنگ»(1982)، «سرشت در حال تغییر اقتدار گرایی استعماری- دیوانسالار و دلالت های آن برای سیاست عمومی»(1985) به پایان رساند. سرانجام او در سال 1994 از رساله دکتری جامعهشناسی خود در دانشگاه لنکستر درباره «مدل سیاسی و اقتصادی سرمایهداری شرق آسیا» دفاع کرد.
او دو کتاب مهم با عناوبن «فراسویرویکرد تنظیم» و «به سوی اقتصاد سیاسی فرهنگی» را با همکاری رابرت جسوپ تالیف کرده است. کتاب اول در سال 2007 جایزه گونار میردال برای بهترین کتاب در حوزه اقتصاد سیاسی را از انجمن اروپایی اقتصاد سیاسی تحول دریافت میکند. او نویسنده اصلی دومین کتاب است که بیانگر گسترش مرزهای نظریهپردازی برای ترکیب اقتصاد سیاسی و چرخش فرهنگی است. او در سال 2007 جایزه «شورای پژوهش اقتصادی و اجتماعی بریتانیا» را به خاطر سمینار «فرهنگ های در حال تغییر رقابتپذیری: مفاهیم و سیاست ها» کسب میکند. او همچنین «جایزه توسعه پژوهش آکادمی بریتانیا» را به دلیل مطالعه تطبیقی بین چین و هند با عنوان «فرهنگهای در حال تغییر رقابتپذیری: رویکرد اقتصاد سیاسی فرهنگی » در سال 2010 به خود اختصاص میدهد.
نشست علمی «اقتصاد سیاسی فرهنگ» در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات واقع در میدان ولیعصر، خیابان دمشق، شماره 9 برگزار میشود.
نظر شما