یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۶
یونسی: برخی فلاسفه لشکرکشی اسکندر مقدونی را توجیه کردند/ پیشنهاد رئیس جمهوری نفی خشونت است

حجت‌الاسلام علی یونسی گفت: در لشکرکشی اسکندر مقدونی فلاسفه‌ای حضور داشتند که جنگ‌های او را توجیه کردند. امروز هم در دنیا مکاتب و فلاسفه‌ای هستند که بدترین جنگ‌ها و خشونت‌ها را توجیه می‌کنند. خطر آنجاست که جنگ، تقدیس و خشونت مقدس و جنایت توجیه شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حجت‌الاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های مذهبی، در مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح با تاکید بر نفی خشونت گفت: زنگ صلح به صدا درآمد و این مساله نشان می‌دهد که صلح چقدر مظلوم است، برای همین مظلومیت، باید از صلح دم بزنیم اما صدای این زنگ صلح به پای صدای هجوم و کشتار در جهان نمی‌رسد.

وی در ادامه افزود: از آنجا که دین ملعبه‌ دست جنگ‌افروزان برای جنگ‌افروزی و خشونت شد، علم و دانش و هنر به خدمت جنگ درآمد و آن را تئوریزه کرد اما پشت صحنه جنگ کسانی بودند که جنگ را توجیه شرعی و علمی کردند.

یونسی افزود: در لشکرکشی اسکندر مقدونی نیز فلاسفه‌ای حضور داشتند که آن جنگ را توجیه کردند. امروز هم در دنیا مکاتب و فلاسفه‌ای هستند که بدترین جنگ‌ها و خشونت‌ها را توجیه می‌کنند. خطر آنجاست که جنگ تقدیس و خشونت مقدس و جنایت توجیه شود.

وی با تأکید بر گفتگوی تمدن‌ها اظهار کرد: رئیس‌جمهوری امروز کشورمان نفی خشونت را پیشنهاد کرد و این پیشنهاد مورد توجه همه کشورها و اقوام قرار گرفت. همان‌طور که سال‌ها پیش رئیس جمهوری اسبق کشورمان سید محمد خاتمی گفت‌وگوی تمدن‌ها را بنا نهاد، این استقبال از صلح‌خواهی و گفتگوی تمدن‌ها نشان می‌دهد که جهان خواهان آرامش و صلح است. 

دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های مذهبی ادامه داد: مردم ایران از هر قبیله و گرایشی مشکلی با هم ندارند و یکدیگر را دوست دارند و عاشق صلح‌ هستند اگر دخالت و توطئه خارجی در میان نباشد، زیرا خداوند مردم را بر فطرت صلح و مهربانی آفریده است. آقای رئیس‌جمهوری در شعار نفی خشونت همچنان مصمم است و بنا دارد این شعار را در داخل کشور، منطقه و دنیای خارج تحقق بخشد.

سازمان ملل با ابزارهایی به سوی صلح حرکت می‌کند

در ادامه این مراسم گری لوئیس، نماینده سازمان ملل در ایران درباره گرامیداشت صلح گفت: درگیری مسلحانه موجب اندوه همه خانواده‌ها می‌شود. امروز بسیاری از مردم از دست تروریست‌ها در رنج به سر می‌برند، تروریست‌هایی که امروز به وفور در نقاط مختلف جهان وجود دارند. سازمان ملل سعی می‌کند با ابزارهایی که در دست دارد به سوی صلح حرکت کند. صلح و آرامش بنیادهای اساسی برای پیشرفت جامعه پایدار هستند، برای همین سه دهه قبل سازمان ملل برای دستیابی به صلح متعهد شد تا آن را برای مردم جهان فراهم کند.

وی افزود: سازمان‌های زیرمجموعه سازمان ملل در تمام جهان تلاش می‌کنند برای نسل‌های حاضر صلح را به ارمغان بیاورند اما برای این مهم کارهای زیادی باقی مانده است. ما باید بتوانیم آتش جنگ را از بین ببریم، به مانند این است که در جاده طولانی صلح همه برای رسیدن به صلحی پایدار با هم همسفر شویم و اجازه دهیم صلح در ذهن‌ها و در نسل‌های ما بماند تا شاید رشد کند و پرورش یابد.

لوئیس با خواندن پیام بان‌کی مون، دبیرکل سازمان ملل گفت: بان‌کی مون معتقد است که 30 سال قبل تصمیم گرفتیم حق مردم را به صلح محترم بداریم، حقی که محترم است و نگه‌داشتن آن با تعهدی همراه است. اگر توازن بین صلح و تعهد برقرار کنیم صلح مسأله‌ای قابل احیا می‌شود.

وی در ادامه خواندن پیام دبیرکل سازمان ملل عنوان کرد: بند نخست تعهد این است که فقر را کاهش دهیم، فقری که موجب نزاع و درگیری می‌شود. اگر ما شهروندانمان را از امکانات بهداشتی، تغذیه و مهارت بهره‌مند کنیم آنها قادرند که خودشان انتخاب کنند و این انتخاب فرصت ایجاد می‌کند، فرصتی که با آزادی همراه است.

 در ادامه این مراسم نماینده سازمان ملل در تهران در اقدامی نمادین زنگ صلح را  به صدا آورد.

بزرگداشت روز جهانی صلح با حضور سیدصادق سجادی، معاونت پژوهشی مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، گری لوئیس، نماینده سازمان ملل در ایران، حجت‌الاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های مذهبی، آیت‌الله سید محمد موسوی بجنوردی و جمع دیگری از استادان فلسفه و حقوق، امروز یکشنبه (30 شهریور) در بنیاد دایره‌‌المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها