به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «تشکل دهه پیشرفت» در پنج فصل به قلم محمدصادق شهبازی، تدوین شده است. «الزامات جنبش دانشجویی دهه عدالت و پیشرفت» عنوان نخستین بخش کتاب حاضر است.
دومین بخش کتاب با عنوان «بررسی وضع موجود و مشکلات و آسیبهای کار علمی و تخصصی تشکلهای دانشجویی» به فعالیتهای دانشجویی، بهویژه در حوزه علمی و تخصصی اختصاص دارد.
«چه باید کرد؟» عنوان سومین فصل این اثر است که نویسنده در این فصل بر بایدها و نبایدهای عملی نقشآفرینی جنبش دانشجویی در مسائل کشور تمرکز کرده و به تبیین جایگاه گفتمانسازانه و مطالبهگرانه جنبش دانشجویی پرداخته است.
«گامهای عملیاتی» عنوان چهارمین فصل کتاب است. مسالهیابی و اولویتگذاری، نحوه نقشآفرینی و استفاده از ابزارهای خاص محیط دانشجویی و در نهایت ملاحظات عملی و شبهههای مربوطه، محور موضوعات مطرح شده در این فصل را شامل میشود.
فصل پایانی کتاب با عنوان «نمونههای موفق در فرآیند و نتیجه» نیز به بررسی تجربیات موفق در فرآیند نقشآفرینی جنبش دانشجویی در مسایل کشور در طول دهه گذشته پرداخته است. مولف در فصل پنجم، موفقیتهای جنبش دانشجویی در حوزههای مختلف سیاست خارجی، حقوقی، اقتصادی، کشاورزی، نظام سلامت و صنعتی را با ذکر مثالهای عینی تبیین کرده است.
«تشکل دهه پیشرفت» به روایت نویسنده
محمدصادق شهبازی، نویسنده کتاب «تشکل دهه پیشرفت» درباره مباحث مطرح شده در این اثر توضیح داد: این کتاب در گام نخست، در حد یک جزوه 16 صفحهای برای پاسخگویی به نیازهای تشکل دانشجویی بود، اما بعد از مدتی که این جزوه در جلسات مختلف مطرح شد، به انجام کاری جدیتر معتقد شدم.
وی با بیان اینکه فعالان نسل دانشجویی، ذهنیتی از فعالیتهای این عرصه ندارند افزود: با وجود اینکه کارهای زیادی از سوی تشکلهای دانشجویی صورت میگیرد، اما متاسفانه خروجی مناسبی که بتواند نیازهای کشور را برطرف کند، وجود ندارد و بهطور طبیعی و با توجه به شرایط فعلی انقلاب اسلامی، باید نسبت به فعالیتهای فعالان دانشجویی بازخوانی صورت گیرد.
محمدصادق شهبازی، درباره آرایش کنونی تشکلها و مقابله آن با جنگ اقتصادی و شرایط اقتصادی و فرهنگی که در آن هستیم، ادامه داد: جنبش دانشجویی به رغم تمامی اقدامات موثری که انجام داده، با واقعیت زندگی مردم گره نخورده است؛ با توجه به وجود دشمن خارجی، همه مشکلات ما مساله تحریم نیست؛ مساله اصلی بیماری در اقتصاد است و تشکلها باید این مسایل را فهم کنند و براساس آرمانهای جمهوری اسلامی از جمله عدالت، جمهوریت، آزادی و غیره نقشآفرینی کنند.
نویسنده «تشکل دهه پیشرفت» تصریح کرد: استکبارستیزی، ابزار مخصوص خود را دارد. بهعنوان مثال اقتصاد کشور را باید تقویت کنیم و در این حوزه به قدرت برسیم؛ نظام سلطه، مانند استعمار دلار، ان پی تی و مسایل دیگر را باید شناخت و کشور را در آنها تقویت کرد.
دومین چاپ کتاب «تشکل دهه پیشرفت» با شمارگان 2 هزار نسخه در 124 صفحه، به بهای چهار هزار تومان به همت نشر معارف به بازار نشر عرضه خواهد شد.
شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۲
نظر شما