وی با اشاره به صرف مدت 15 سال برای گردآوری این کتابها با هزینه شخصی، افزود: این کتابها مجموعهای ارزشمند هستند که خود به تنهایی قابلیت تامین یک کتابخانه تخصصی در موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را داشتند.
مدیر کتابخانه جنگ حوزه هنری انقلاب اسلامی درباره موضوع اصلی کتابهای هدیه شد توضیح داد: حدود نیمی از این کتابها به موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی سال1357، تاریخ معاصر و به ویژه دوره پهلوی دوم است که بخش عمده آن از طرف این کتابخانه و به نمایندگی از اهدا کننده آثار (فردوسیزاده) به «کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر» حوزه هنری اهدا شد.
وی با بیان این که کتابخانه جنگ حوزه هنری نزدیک به سه ماه برای فهرستنویسی بیش از 6 هزار عنوان منبع هدیه شده زمان گذاشته است، افزود: با توجه به حجم بالای آثار، همکارانم در کتابخانه جنگ در کوتاهترین زمان ممکن کتابها را فهرستنویسی و دستهبندی کردهاند و برای آرشیو در کتابخانه و سایر مراکزی که با این کتابخانه مرتبط هستند آماده ساختهاند.
صمدزاده در پاسخ به این سوال که چه حجمی از این آثار برای نخستینبار در کتابخانه جنگ دیده شدهاند و آیا منابع کمیابی هم به کتابخانه هدیه شده است؟ گفت: حدود 150 کتاب اهدا شده را در کتابخانه نداشتیم. این تعداد هم برای ما بسیار ارزشمند است. علاوه بر این، تعداد زیادی از آثار قدیمی ما که به شکل تک نسخهای در کتابخانه موجود بودند، دو نسخهای شدهاند، و از این نظر، خیال ما بابت خدمات رسانی آثار نایاب آسودهتر شده است.
وی افزود: همچنین در مجموعه هدیه شده فردوسیزاده به کتابخانه، مجلات نایابی است که بیش از دوهزار و 600 شماره هستند. از میان این آثار، حدود 300 شماره مورد نیاز کتابخانه بوده و باقی آثار برای استفاده سایر کتابخانههای مرتبط آماده شده است.
صمدزاده در پاسخ به سوالی مبنی بر سابقه اهدای کتاب به کتاخانه جنگ حوزه هنری، گفت: اهدای به این کتابخانه بیسابقه نبود و در سالهای پیش هم موارد اهدایی از این دست داشتهایم. اما مجموعه آقای فردوسیزاده دارای ارزش ویژهای است زیرا منابع نایاب در موضوع دفاع مقدس، انقلاب و تاریخ معاصر در میان آنها فراوان است، امیدوارم این سنت حسنه توسط دیگر علاقهمندان که چنین منابع ارزشمندی در اختیار دارند، ادامه پیدا کند.
وی در اینباره افزود: فردوسیزاده اشتیاق ویژهای به گردآوری آثار تصویری انقلاب و جنگ و مجموعه عکسها داشت و همه این آثار را هم به کتابخانه اهدا کرد که حدود 300 جلد کتاب مصور و نفیس است.
صمدزاده با تاکید بر ضرورت قدردانی مسئولان فرهنگی، به ویژه آموزش و پرورش از اقدام فرهنگی این دبیر، گفت البته در حوزه هنری انقلاب اسلامی هم قدردانی شایستهای از فردوسیزاده خواهیم داشت. گردآوری این کتابها سالها زمان برده است و اهدای کتاب، هم به لحاظ زمان، صرف نیروی کارشناسی و هم به لحاظ خود منابع اهدایی، کار کتابخانهها را بسیار جلو میاندازد و سرعت میدهد.
کتابخانه تخصصی جنگ حوزه هنری در طبقه سوم ساختمان مرکزی حوزه واقع در تقاطع سمیه و حافظ واقع است. این کتابخانه تخصصی، اکنون مسئولیت اجرایی کتاب سال دفاع مقدس را برعهده دارد و در کنار امور جاری و متنوع خود و همزمان با مدیریت این آثار اهدایی، به فراهمآوری منابع کتاب سال و آمادهسازی ساز و کار داوری آثار مشغول است. شماره 30008807 سامانه ارتباط پیامکی این کتابخانه با مخاطبان خود است.
نظر شما