محمد هادی محمدی، نویسنده و پژوهشگر:
«کانون» به سیستم پادگانی آموزش و پرورش ملحق شده است/ نهادی منحصربهفرد که از مسیر خود منحرف شد
محمد هادی محمدی، نویسنده و پژوهشگر حوزه ادبیات کودک و نوجوان گفت: فلسفه به وجود آمدن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ،خنثی کردن سیستم پادگانی درآموزش و پرورش بود اما به مرور،خودش هم به همان شیوه پادگانی میل پیدا کرده است.
وی افزود: کانون امروز یک سیستم تناور کارمندی است که نه میتوان انتظار دنبال کردن تحولات جهانی در ادبیات کودک را از آن داشت و نه فاصله گرفتن از کاغذ بازیهای شدید اداری.
این پژوهشگر گفت: عملکرد خارج از محدوده بعضی مسئولان کانون باعث شده این مرکز بزرگ فرهنگی حتی نتواند با ناشران کوچک و مستقل رقابت کند و بعضی از همین ناشران توانستهاند صندلی را از زیر پایش بکشند.
محمدی ضمن با بیان این موضوع که فلسفه وجودی کانون ریشه در مقابله با خشکاندن خلاقیت در نظام آموزشی رسمی کشور داشته و دارد گفت: یکی از مشکلات بزرگ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این است که هرگز نتوانسته یک سری نویسنده خوب پرورش بدهد و برای اهداف خودش به کار بگیرد. این مرکز نه تنها نویسنده ای بزرگ طی سالهای گذشته تربیت نکرده بلکه بسیاری از نویسندگان خلاق را هم به نویسندگانی سفارشینویس تبدیل کرده است.
این نویسنده گفت: نبود ساختاری نظاممند باعث شده کسانی که حوزه نفوذ بیشتری درکانون دارند به راحتی از دیگران جلو بزنند و خارج از دایره کتابهایشان را منتشر کنند.
محمدی تاکید کرد: هدف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از همان دوران پایه گذاری این بود که سیستم پادگانی آموزش و پرورش را خنثی کند و ذهن کودک و نوجوان را به سوی خلاقیت سوق دهد اما شما امروزه شاهد هستید که تیمی از همین آموزش و پرورشیها همه اجزای این مرکز فرهنگی را در اختیار دارند و استخدامهای عجیب و غریب شدیدتر از گذشته رواج پیدا کرده است.
این پژوهشگر گفت: من از عمق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آمدهام و به جرات میگویم که راه اندازی چنین مرکزی، حتی در سطح جهان بیسابقه است و شما نمیتوانید نظیر کانون را با آن اهداف عالی در سطح جهان پیدا کنید. رویکردی که البته از مسیر خود خارج شده است.
محمدی درباره اظهارات چند تن از نویسندگان مبنی به عدم پرداخت حق التالیف بابت تجدید چاپ کتاب گفت: به نظر من کانون هرمشکلی که داشته باشد، مشکل حساب و کتاب و پرداخت حق التالیف ندارد چون این مرکز فرهنگی به هیچ عنوان دنبال نفع خصوصی نیست و اصولاً نمیتواند باشد.
محمد هادی محمدی متولد سال 1340 و نویسنده کتابهایی چون فضانوردان در کوره آجر پزی، دخترک و آهو ابریشمی، معدن زغال سنگ کجاست؟، وحشتناکترین حیوان دنیا، خاله ستاره و بزغاله، هفت رویای کلاغ و... است.
مجموعه ده جلدی «تاریخ ادبیات کودکان (با زهره قائدی) و صمد ساختار یک اسطوره(با دکتر علی عباسی» دو کتاب از چندین کتاب این نویسنده در حوزه پژوهش است.
نظر شما