بیستمین «سفر به گرای 270 درجه»
رمان «سفر به گرای ۲۷۰درجه» نوشته احمد دهقان به چاپ بیستم رسید. این کتاب که به جنگ هشتساله ایران و عراق می پردازد، جایزه 20 سال داستاننویسی، جایزه چهارمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس و جایزه بیست سال ادبیات پایداری را در کارنامه دارد.
شخصیت نخست داستان، نوجوانی است که امتحانات مدرسه را رها میکند تا برای روزهای عملیات خودش را به جبهه برساند و خواننده را به همراه خود به جبههها و زیر خمپاره و ترکش و بمباران میبرد. مخاطب داستان از یک سو با تصاویری هولناک از پیکرهای مجروحین و شهدا مواجه و از سوی دیگر با شخصیت رزمندگان و طرز رفتار آنها در این موقعیت آشنا میشود. رزمندگان در این کتاب انسانهایی زمینی با تمام ضعفها و قوتهای یک انسان عادی معرفی شدهاند؛ انسانهایی عادی که در وقت نیاز کاری غیر عادی انجام دادند و با فداکاری کشور را حفظ کردند اما افرادی را هم در خلال داستان هستند که حتی در این موقعیت به چیزی جز راحتی خودشان فکر نمیکنند.
این کتاب که توسط پال اسپراکمن، استاد بازنشسته دانشگاه راتجرز آمریکا به انگلیسی ترجمه شده و به عنوان نخستین کتاب جنگ در آمریکا منتشر شده است، در قطع رقعی توسط سوره مهر به چاپ 20 رسیده است.
«نه آبی نه خاکی» برای دوازدهمین بار
رمان «نه آبی نه خاکی» نوشته علی موذنی به چاپ دوازدهم رسید. این کتاب، روایتگر خاطرات شهید مرادی در لشگر 17 علیبنابیطالب (ع) است. موذنی در این کتاب از همرزمانش، دوستیهایش، صمیمیت و خلوص رزمندگان، شوخیها و خندههایشان، مناجاتها و راز و نیازهای خالصانه در تاریکیهای شب، زیارت امامان معصوم (ع) در خواب و... میگوید. همچنین او از نبرد تن به تن با دشمن، مشاهده صحنه شهادت رزمندگان و آموزشهایشان در آب و خاک نیز گفته است.
موذنی «نه آبی، نه خاکی» را بر اساس دفترچه خاطرات خودنوشت شهید مرادی در مدت 6 ساله حضورش در جبهه نگاشته است. در ابتدای «نه آبی، نه خاکی» میخوانیم: «من با نوشتن این دفترچه یا اصولاً نوشتن خاطرات، به آرزویی پاسخ میدهم که نویسندگی است. حالا اگر نفسپروری است، باشد. البته نیست، چون میگویند برای نویسنده شدن هم باید سختی کشید همان طور که برای کشتن نفس باید سختی کشید. پس نوشتن هم عین نفسکشی است، به خصوص اگر حدیث نفس باشد. شنیدهام حدیث نفس برای خودش یک جور تکنیک است. نمیدانم این تکنیک چه فلسفهای را با خود همراه دارد، اما من خودم نفسم را با این فلسفه حدیث میکنم که آن را به چنگ آورم یا در چنگ گیرم. - یعنی میتوانم؟»
سوره مهر چاپ دوازدهم «نه آبی نه خاکی» را در 230 صفحه با، شمارگان دوهزار و 500 نسخه، قطع رقعی و به بهای 99هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
«دختران اُ. پی. دی» الکترونیک
سوره مهر الکترونیک، نسخه الکترونیک کتاب «دختران اُ. پی. دی» را به زودی منتشر میکند.
این اثر مروری است بر خاطرات مینا کمایی، از حاضران در دفاع مقدس، از دوران جنگ ایران و عراق و از سالهای 1359 تا 1364 است. در این کتاب گوشههایی از وقایع جنگ تحمیلی از زبان زنی که از نزدیک درگیر حوادث بوده بازگو میشود.
راوی که زاده آبادان است، نخست مختصری از خاطرات دوران کودکی و پیش از انقلاب خود را نقل میکند، سپس با اشاره به حوادث انقلاب و پیروزی آن از چگونگی شروع جنگ تحمیلی و آمادگی خانواده خود سخن میگوید. کمایی در ادامه این کتاب به همراهی خود با گروهی از دختران شرکت نفتی که به «دختران او. پی. دی» معروف بودند و در فعالیتهای پشتیبانی و امدادگری شرکت میکردند، اشاره میکند.
نظر شما