دیپلماسی فرهنگی؛ تنها راه نجات كشور
دكتر صالحی در سخنانی با اشاره به عمده فعالیتهای سازمان اسناد و كتابخانه ملی افزود: امروزه حوزه فعالیتهای كتابخانههای ملی فقط به كتاب محدود نیست، بلكه مجموعهای از فعالیتهای فرهنگی در سطح جامعه را در بر میگیرد.
رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی با اعلام آمادگی سازمان متبوعش در میزبانی از نشستهای فرهنگی عنوان كرد: ما با تمام ظرفیت در خدمت فرهنگ هستیم، ایجاد اندیشگاه فرهنگی كتابخانه ملی با هدف نشستهای تخصصی در حوزه ادب و فرهنگ، ایجاد كرسیهای آزاد اندیشی، مباحث و نشستهای علمی فرهنگی با محوریت اندیشمندان و صاحبنظران حوزههای مختلف از جمله رویكردهای جدید سازمان اسناد و كتابخانه ملی به حوزه فرهنگ است.
وی همچنین با اشاره به اینكه توسعه فرهنگی، مبادلات فرهنگی و موافقتنامههای فرهنگی بیشتر از طریق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خارج از كشور صورت میگیرد، بیان کرد: از نظر سخت افزاری این توجیه وجود ندارد كه ما در اقصی نقاط جهان نماینده داشته باشیم، اما با همكاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اعطای احكام رسمی به رایزنان فرهنگی به عنوان نمایندگان كتابخانه ملی ایران میتوان بیش از پیش در راستای نیل به اهداف فرهنگی در حوزه بینالملل گام برداشت.
رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی گفت: من معتقدم راه نجات كشور و تنها راه آن از مجرای فرهنگ است و دیپلماسی سیاسی به دلیل روابط ظالمانه قدرت در دنیا به جایی نمیرسد، ولی ما در حوزه فرهنگ با توجه به بعد نفوذ فرهنگی خود حرفهای زیادی برای گفتن داریم، چون در این حوزه بر خلاف حوزه سیاست فعالیتها بر مبنای باور و ماندگاری است كه به امید خدا به سرانجام خواهد رسید.
كار فرهنگی بدون كتاب اساسأ مفهومی ندارد
در بخش دیگری از این نشست دكتر ابراهیمی تركمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به فرصت همكاری با كتابخانه ملی و وجود همدلی و هدف مشترك میان این دو سازمان عنوان كرد: هدف مشترك ما كار فرهنگی است و كار فرهنگی بدون كتاب اساساً مفهومی ندارد.
وی با بیان این موضوع كه كتاب و كتابخانه باید در ذهن نهادینه شود افزود: رایزنان فرهنگی در شرح وظایف خود حتماً دیدار با رؤسای كتابخانههای ملی كشورها را مد نظر داشته باشند و مساله كتاب و بررسی ابعاد حضور فرهنگی ایران در كشورهای دیگر از این طریق دغدغه هر روز رایزنان فرهنگی باشد.
متن کامل این خبر را (اینجــــا) بخوانید.
برگزاری مراسم تجليل از زبان فارسی
همچنین در ادامه نشستهای انديشگاه كتابخانه ملی، روز سه شنبه مراسم تجليل از زبان فارسی برگزار خواهد شد.
بر اساس این گزارش، سهشنبه 25 شهريور انديشگاه كتابخانه ملی از ساعت 14 ميزبان آیین تجليل از زبان فارسی با حضور دكتر اسماعيل آذر پژوهشگر زبان و ادب فارسي و استاد دانشگاه و جمعی از علاقهمندان فرهنگ و ادب فارسی است.
در اين مراسم براي نخستين بار از تابلوی «حيدر بابا» محمد حسين شهريار اثر استاد منصور وفايی به مناسبت روز بزرگداشت شعر و ادب فارسی و روز استاد شهريار رونمايی ميشود.
از ديگر برنامههاي اين نشست ميتوان به مشاعره، شعرخوانی شاعران جوان، شعر طنز و سخنرانی در حوزه ادب فارسي اشاره كرد که علاقهمندان میتوانند برای شركت در اين نشست به نشانی ميدان ونك، بزرگراه حقاني، مسير غرب به شرق، بلوار كتابخانه ملی، مراجعه كنند.
نظر شما