تازهترین مجموعه شعر قربان ولیئی با عنوان «لحظه جهان» منتشر شد. این کتاب دربرگیرنده تازهترین غزلهای ولیئی به همراه دو مثنوی بلند با مضمون مناجات عاشقانه و عارفانه است. مثنوی «ظهور ذات» در مدح حضرت رسول(ص) و مثنوی «زمزمه ذات» در مدح حضرت امیرالمؤمنین(ع) نام دو شعر بلند این کتاب است.
شعر ولیئی در این مجموعه نیز در فضایی آیینی سروده شده و قابل تعمق و تأمل است.
شاعر در این اثر سعی دارد با شگردی وسواسگونه به انتخاب سادهترین و در عین حال غنیترین واژهها و عبارات دست بزند که شعر و تفکر کلامی آن را با اندیشه وی همسو کند.
«لحظه جهان» دو مثنوی بلند هم دارد که اثر را متفاوت و خواندنیتر کرده است؛ مثنوی «ظهور ذات» در مدح حضرت رسول(ص) و مثنوی «زمزمه ذات» در مدح حضرت امیرالمؤمنین(ع). این هر دو مثنوی، حال و هوای کتاب ضربان ذات او را که مثنوی بلندی در رثای حضرت حسین(ع) است تداعی میکند.
در یکی از غزلهای «لحظه جهان» میخوانیم:
«پاییز را هوای تو عین بهار کرد
نامش چه بود؟ عشق؛ زمین را دچار کرد
ناگاه مثل زلزله از راه میرسد
از عشق میشود مگر آیا فرار کرد؟
خاک از غبارِ عرشی و آب از سرشکِ ماه
عشق این چنین بنای مرا استوار کرد!
در عشق، این نه حادثه، بلکه طبیعی است:
آهو به شیر خیره شد، او را شکار کرد
الله، آیههای روان آفریده است
از چشم من ببین که چه پروردگار کرد!
ای یار! نامهای تو رزقِ روان ماست
خود کیست آن که شکر یکی از هزار کرد؟
قربانی جسیم توام؛ گفت شیخ ما:
باید بر آستان تو خود را نثار کرد»
قربان ولیئی فارغالتحصیل مقطع دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تربیت مدرس است. کتاب «ترنم داودی سکوت» وی که سال 1385 منتشر شد دو سال بعد از سوی انتشارات کتاب نیستان به چاپ سوم رسید.
«درخت در خودش راه میرود»(مجموعه نثر ادبی) ولیئی نیز در سال 1387 از سوی همین انتشارات منتشر شد. مجموعه شعر «باید نوشت نام تو را با پرندهها» در سالهای 1387 و 1389 از سوی کتاب نیستان به چاپهای اول و دوم رسید. «ضربان ذات» وی نیز که یک مثنوی عاشورایی سال 1391 روانه بازار کتاب شد.
مجموعه شعر «جوان شدن جاودانگی» این شاعر نیز سال 1391 از سوی کتاب نیستان به به چاپ رسید.
انتشارات کتاب نیستان «لحظه جهان» را در 136 صفحه و با قیمت هفت هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما