به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) جدیدترین خبرها از تازههای کتاب، نهادها و موسسهها در حوزه تاریخ به چهاردهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی، معرفی دو کتاب «ثریا» (رویایی که به کابوس مبدل شد) و «ژئوپلیتیک تشیع در آسیای مرکزی» و ترجمه کتاب «درسهایی از انقلاب اسلامی ایران» در عراق اختصاص دارد.
چهاردهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی
چهاردهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی با هدف تکریم تلاشگران و پژوهشگران این حوزه، امسال همزمان با ایام هفته پژوهش برگزار میشود.
به همین مناسبت علاقهمندان میتوانند یک نسخه از آثار منتشر شده خود را در سال 92 یا گزارش فعالیتهای مرتبط با محورهای آیین بزرگداشت در این سال را تا 30 مهرماه به دبیرخانه همایش (تهران، بزرگراه شهید حقانی، بلوار کتابخانه ملی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، اداره کل کتابهای خطی و نادر) ارسال کنند.
محورهای آیین بزرگداشت شامل تألیف کتاب، ترجمه کتاب، تألیف پایان نامه، تألیف مقاله، نقد و تصحیح متون، چاپ عکسی، حامیان نشر متون، مصاحبه، گزارش و یادداشت، فهرستنویسی، اهداگران مجموعههای خطی، نشریات فعال، طرحهای پژوهشی، مرمت سنتی و مجازی، موسسات فعال، سایتهای فعال، نرم افزار اطلاع رسانی و آموزشی است.
کتاب «ثریا» (رویایی که به کابوس مبدل شد)
کتاب «ثریا» (رویایی که به کابوس مبدل شد) نوشته الکساندر شولر با همکاری مونیکا کوپفر و ترجمه امیرحسین اکبری شالچی منتشر شد.
در پشت جلد کتاب آمده است: «دو سه روز گذشت و از عکسهای ثریا در خیابانهای تهران هیچ نشانی بر جای نماند. کارکنان دولت همه را کنده بودند. یکباره چنان همه چیز رنگ دیگر گرفت که گویی شهبانوی جوان، هرگز هستی نداشته است! همان روز، مردی پیر و بیمار هم به خانه برگشت. شاه مهربانی کرده بود و از کیفر زندان دکتر محمد مصدق گذشته بود. این اندیشمند برجسته باید چند ماه (شاید هم چند سال) زیر نگاه و بین نگهبانان، همچنان به کبوترهایش میرسید. دیگر نمیتوانست هیچ خطری برای شاه داشته باشد.
همه میدانستند مصدق را در کجا میتوان پیدا کرد. یک نقاشی رنگ روغنی را لای چاپ ظریف و کهنهای از غزلیات سعدی یافت. آن را پس از نخستین دیدار خود با ثریا کشیده بود. اینک نگاه مهرآمیزی به آن میانداخت و با شکیبایی روی دیوار کتابخانه جایی درخور برای آن میجست. هنگامی که جای شایستهای را تعیین کرد، چند پونز از کشوی میز تحریر بیرون آورد و نقاشی بیقاب را به دیوار زد. دکتر مصدق یک گام به واپس گذاشت، نه، کج نبود.
رو به ثریای روی دیوار گفت: علیاحضرت میدانید چه شده؟ در این میانه همه عکسهای شما را از خیابانها کندهاند. پس ثریای ارجمند، اجازه بفرمایید من خود را مانند همان روز نخست همچنان آشوبگر بنامم - هر چند این شاید واپسین روز زندگیام باشد!»
کتاب ثریا در 328 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه و بهای 15 هزار تومان از سوی نشر روزگار به چاپ رسیده است.
ژئوپلیتیک تشیع در آسیای مرکزی
کتاب «ژئوپلیتیک تشیع در آسیای مرکزی» ضمن مرور سیر تاریخی پیدایش و گسترش تشیع در آسیای مرکزی، به بررسی وضعیت شیعیان این منطقه در دوران پس از فروپاشی شوروی پرداخته است. اگر چه پیروان مذهب شیعه در آسیای مرکزی از نظر جمعیتی و مذهبی در اقلیت قرار دارند. اما در عین حال دارای ویژگیهای جالب توجهی نیز هستند که آنها را از شیعیان در سایر نقاط جهان جدا میکند.
این کتاب ضمن مرور سیر تاریخی پیدایش و گسترش تشیع در آسیای مرکزی، به بررسی وضعیت شیعیان این منطقه در دوران پس از فروپاشی شوروی پرداخته است. همچنین ویژگیهای ژئوپلیتیکی شیعیان آسیای مرکزی و جایگاه شیعیان این منطقه در ژئوپلیتیک تشیع نیز مورد بحث قرار گرفته است.
کتاب «ژئوپلیتیک تشیع در آسیای مرکزی» نوشته شعیب بهمن در 212 صفحه و به ارزش 10هزار تومان از سوی موسسه مطالعات اندیشهسازان نور منتشر شده است.
انتشار ترجمه کتاب «درسهایی از انقلاب اسلامی ایران» در عراق
با تلاش رایزنی فرهنگی كشورمان در بغداد، ترجمه عربی کتاب «درسهایی از انقلاب اسلامی در ایران»، نوشته آیتالله شیخ محمدمهدی آصفی در عراق چاپ و منتشر شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با تلاش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، تر جمه عربی کتاب «درسهایی از انقلاب اسلامی در ایران»، نوشته آیتالله شیخ محمدمهدی آصفی، با عنوان «دروس من الثوره الاسلامیه فی ایران» در عراق منتشر شد.
در این کتاب مباحثی نظیر الهی بودن انقلاب اسلامی ایران، مشخصههای انقلاب اسلامی ایران نسبت به سایر انقلابها، عناصر کلیدی پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، وظیفه مسلمانان نسبت به بقا و استمرار انقلاب اسلامی در عصر حاضر، ابزارها و شیوههای حمایت و دفاع از انقلاب اسلامی در مقابل دشمنان و آسیبها و... به چشم میخورد.
یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۰
نظر شما