سه‌شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۶
ادبیات این روزهای فرانسه در جنگ کلمات بین کتاب همسر سابق رییس جمهور و سیاسیون

سیاسیون فرانسوی ضمن حمله به کتاب «تشکر برای این لحظه» نوشته بانوی اول سابق فرانسه موج جدید سیاسی را در این کشور راه انداختند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از یاهونیوز، دانیل کوهن بندیت یک فعال سیاسی است که در آخرین برنامه خود در شبکه صبحگاهی «اروپا 1» با کلماتی خشن از کتاب ترویویلر به شدت انتقاد کرد.

وی گفت اگر به جای کتاب، این یک فیلم بود، حداقل تصور می‌کردیم سناریویی است غیر قابل قبول که خیلی خشن و سنگین طراحی شده است. بطوری که در آن ابتذال عشق مأیوس شده را مشاهده می‌کنیم. انتقام در این کتاب به سخره گرفته شده است. ما در این کتاب شاهد یک خودکشی اخلاقی درست همانند یک خودکشی واقعی هستیم.

کوهن بندیت که یک اکولوژیست است در رابطه به محتوای سیاسی کتاب بانوی اول سابق فرانسه گفت که وی با این کتاب همسر سابق خود را به جهنم کشانده است.

از سوی دیگر بندیت که از این اقدامات و رفتارهای دولتمردان ناراضی به نظر می‌رسد با یادآوری ماجرای استراوس کان گفت این هم نمایشی از الیزه بود.

کوهن بندیت یک سیاستمدار و از فعالان جنبش مه 68 فرانسه است و با وجود اینکه اکنون باید در دوران بازنشستگی‌ به سر ببرد اما تصمیم به ترک این عرصه ندارد و به عنوان وقایع‌نگار در برنامه صبحگاهی هفتگی شبکه «اروپا 1» فعالیت می‌کند.

انتقاد دیگر از سوی اُدری پولوار/ Audrey Pulvarروزنامه‌نگار سیاسی وارد شده است. پولوار نیز یک تجربه عشقی با آرنود مونتبورگ(وزیر اقتصاد مستعفی فرانسه)، سیاستمداری قدرتمند سابق داشته است. بطوری که این رابطه باعث شد وی فعالیت خود را در بخش سیاسی مدتی کنار بگذارد. اما در حال حاضر وی روزنامه‌نگار بخش فرهنگی است.

وی به روزنامه پاریسین گفته است که او مثل تریویلر عمل نمی کند و هیچوقت از رابطه خود با یک سیاستمدار کتابی نمی نویسد. به نظر وی، تریرویلر اشتباه بزرگی کرده است و اگر هدف او از نوشتن این کتاب آسیب رساندن به موقعیت سیاسی اولاند و کسب درآمد برای خودش بوده و اگر می‌خواهد از محکومیت این کارش فرار کند، باید منتظر روزی بماند تا اولاند دیگر در قدرت نباشد.

در ادامه وی احساس همدری با والری کرده و گفته است: «فکر نمی‌کنم که بانوی اول سابق را به دادگاه ببرند، من با این زن احساس همدردی می کنم، زیرا رنج های زیادی را متحمل شده است. او به عنوان بانوی اول آماده این نمایش مفرط و بیرحمانه نبوده است. در این کتاب او سعی دارد اعاده حیثیت بکند زیرا او احساس می کند که زندگی‌اش، شخصیتش به طور کامل خدشه‌دار شده است.»

پایگاه اطلاع رسانی یاهو‌نیوز فرانسه، وضعیت پیش‌آمده بین این دو زن را مقایسه کرده و نوشته است که وضعیت روزنامه نگار خیلی متفاوت از وضعیت تریرویلر است، پولوار رابطه خود با مونتبورگ را خیلی خلاصه توضیح داده و هیچ کینه و انتقامی نسبت به او نداشته و از برکنار شدنش خوشحالی نمی‌کند. درست است او نیز از وضعیتی که برایش پیش آمده رنج می‌برد، اما اکنون برخلاف والری، هیچ ضربه‌ای حتی به مدت لحظه‌ای کوتاه او را تهدید نمی کند.

چارلز کن‌سینیی/ Charles Consigny، که یک نویسنده و وقایع‌نگار مطبوعات و تلویزیون است، در حمایت از کتاب تریرویلر اینچنین گفته است: کتاب والری کتابی است که با شجاعت تمام نوشته شده و کتابی کاملاً ادبیاتی است.

وی در رابطه با این کتاب گفته است که آن یک سورپرایز عمومی است بطوری که پشت صحنه هایی از رابطه خود با اولاند را برملا می کند. این کتاب واکنش های سیاسی را هم در جناح راست و هم در جناح چپ به دنبال داشت، اما به عقیده کن‌سینیی « این رمان یک بُرد تاریخی برای سال‌های آینده است و شایسته است که به عنوان یک اثر ادبی بزرگ از آن یاد کرد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها