همزمان با میلاد امام رضا(ع)، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونان وزیر ارشاد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سخنگوی وزارت امورخارجه و دیگر مقامات کشوری و استانی در مشهد مقدس به پایان رسید.
وی افزود: این رویداد آیینی، نمونه بارزی از یک فعالیت فرهنگی است که با درایت و طمأنینه شکل گرفته و از ساختارهای منظم و دقیقی برخوردار است. این نکته علاوه بر عنایت ویژه صاحب اصلی جشنواره، حضرت علی بن موسیالرضا(ع)، حاصل عشق و ارادت بیحد و حصر و بدون چشمداشت بنیانگذاران و برگزارکنندگان این جشنواره در طول 12 سال گذشته است.
جنتی تصریح کرد: بر آنان که دستی در برگزاری جشنوارههای بینالمللی دارند پوشیده نیست که برپایی چنین رویدادی آنهم با فراگیری بیش از 200 نقطه در 31 استان و 75 کشور در طول یکسال، کاری بس سترگ و دشوار است و علاوه بر بودجه و امکانات، نیازمند عِده و عُده فراوان در صف و ستاد. با این همه، این رویداد بزرگ فرهنگی هنری نه از بودجه و امکانات غیر متعارفی برخوردار است و نه از عِده و عُده موظف خیلی زیاد، بلکه مدیریت این جشنواره به گونهای طراحی شده است که چنین رویداد بزرگی را در طول یکسال با بهرهگیری از مشارکتهای متعدد در درون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادها و سازمانها و با حضور عاشقان فرهنگ رضوی برگزار کنند و الحق و الانصاف در این کار سترگ و ارزشمند موفق نیز بوده است.
وزیر ارشاد افزود: دستکم در داخل کشور هیچ رویداد فرهنگی هنری را با چنین وسعت و تبعاتی سراغ نداریم و از این منظر، جشنواره الگو و تجربه ارزشمندی است که باید در برپایی دیگر رویدادهای فرهنگیآیینی مورد استناد و استفاده قرار گیرید.
وی ادامه داد: پیشنهاد میکنم در کنار همه تولیدات فرهنگی هنری جشنواره، دستاوردها و تجربههای مدیریتیِ حاصل از 12 سال برگزاری، مستند و منتشر شود. به همکارانم در جشنواره بین المللی امام رضا(ع)توصیه میکنم در مسیری گام بردارند که جهان بتواند از روزآمدی آموزهها و فرهنگ رضوی در تعاملات نوین خود بهره برد و خنکای این دریای بیکران را به سینه تکتک آزادیخواهان جهان برساند.
وزیر ارشاد یادآور شد: اگر با دقت به ابعاد این جشنواره توجه کنیم دریافت خواهیم کرد که جشنواره امام رضا(ع) مبدأ بسیاری از جریانها، رویدادها و نهادسازیهای فرهنگی در این سالها بوده و احیای بسیاری از مناسبتها و آیینهای دینی و ملی در پناه این جشنواره صورت پذیرفته است.
علی جنتی افزود: از نکات بارز و شاخص این دوره از جشنواره، توجه به سبک زندگی رضوی به عنوان یکی از منویات مقام معظم رهبری بود؛ سبکی که امید میرود به سبک معیار در زندگی روزمره ایرانیان تبدیل شود.
وزیر ارشاد گفت: جشنواره امام رضا(ع) امروز و پس از یک دهه، درخت تناوری شده است که برگ و بار آن در همه جای ایران و چه بسا هر جای جهان که عاشق و دلبستهای به اهلبیت عصمت و طهارت(ع) و امام هشتم وجود دارد گسترده شده است و در بسیاری از کشورها به صورت رویدادی بومی و مردمنهاد درآمده است.
وی افزود: از همه کسانی که بنیانگذار این جشنواره بودهاند و آنان که در طول این سالها به شوق خدمت به آستان سلطانِ ملکپاسبان، کوشش کردهاند تشکر میکنم؛ به ویژه افراد گمنامی که بیادعا در گوشه و کنار کشور بار اصلی مسئولیت جشنواره را بر دوش داشتهاند.
وزیر ارشاد در پایان سخنانش گفت: تردیدی نیست که جشنواره موفقی با این همه دستاوردهای دلنشین و رویدادی با چنین وسعت و عظمت و این همه مخاطب، نیاز به حمایت بیشتر دارد، حمایتی که با جان و دل شکل میگیرد و از فردا آغاز میشود.
نظر شما