یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۷

دادگاه تجدیدنظر پرونده خانه سیمین دانشور امروز رای به کارشناسی مجدد برای تطبیق وصیت‌نامه دانشور با دست‌نوشته‌های به جامانده از وی داد. خبرنگار ایبنا گزارشی اختصاصی از روند جلسه امروز این دادگاه تهیه کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دادگاه تجدید نظر پرونده خانه سیمین دانشور، ظهر امروز، یکشنبه 16 شهریور در شعبه 55 دادگاه تجدیدنظر استان تهران برگزار شد. در این جلسه ویکتوریا دانشور و همسرش پرویز فرجام با وکالت محمد ایزانلو و علی خلاقی، همسر لیلی ریاحی‌پور، دختر خوانده سیمین دانشور با وکالت مانوش منوچهری حضور داشتند. 
 
امضاء واقعی، دست‌خط جعلی!
ویکتوریا دانشور، خواهر سیمین پیش از آغاز جلسه دادگاه به خبرنگار ایبنا گفت: دلیل اعتراض ما به حکم دادگاه بدوی این بود که دست‌خط این وصیت‌نامه را متعلق به سیمین نمی‌دانستیم. البته امضاء پایین وصیت‌نامه، متعلق به خواهرم است اما بدون شک متن وصیت‌نامه با دست‌خط سیمین نوشته نشده است.

وی افزود: حرف ما این است که چرا این وصیت‌نامه‌ ثبت محضری نشده است؟ مطمئنم سیمین در سال‌های پایانی عمرش راضی نشد به محضر برود.

وکیل جدید ریاحی و بی‌خبری خلاقی از وصیت‌نامه سیمین!
علی خلاقی، همسر دخترخوانده سیمین دانشور درباره غیبت لیلی ریاحی‌پور در دادگاه تجدیدنظر توضیح داد: همسرم تمایلی به حضور در این دادگاه نداشت. خود من هم در جلسه حاضر نمی‌شوم. ما همه کارهایمان را به وکیل‌مان سپرده‌ایم. 

خلاقی در پاسخ به این پرسش که «وکیل شما در دادگاه اولیه، شاپور منوچهری بود. چرا امروز با وکیل دیگری در دادگاه تجدیدنظر حاضر شدید؟» توضیح داد: متاسفانه شاپور منوچهری چند روز پیش دچار شکستگی دست شد و با دست گچ گرفته توانایی حضور در دادگاه را نداشت. مانوش منوچهری هم که در این دادگاه وکالت ما را برعهده گرفته، دختر شاپور منوچهری است و از ابتدای تشکیل پرونده در جریان آن بوده است.

خلاقی درباره اعتراضی که به حکم دادگاه بدوی، مبنی بر ثبت محضری نشدن وصیت‌نامه سیمین دانشور شد، اظهار کرد: منشاء همه مشکلات ما همین است. اگر این اتفاق افتاده بود که حالا دادگاهی تشکیل نمی‌شد. من هم از وجود این وصیت‌نامه بی‌اطلاع بودم! سیمین دانشور این وصیت‌نامه را سال 1386 نوشت و چند روز پس از درگذشتش، همسرم آن را به من نشان داد. به هرحال وقتی شخصیتی مثل آقای بوذری، کارشناس خبره خط در ایران، متن وصیت‌نامه را با دست‌نوشته سیمین تطبیق می‌دهد و آن‌را تایید می‌کند، دیگر جای شکی باقی نمی‌ماند. 
 
تعویق صدور حکم دادگاه تجدیدنظر 
محمد ایزانلو، وکیل خانواده دانشور در پایان جلسه دادگاه به ایبنا گفت: ما از حق قانونی خود استفاده کردیم و درخواست کارشناسی مجدد و تطبیق متن وصیت‌نامه با دست‌نوشته‌های دانشور را به دادگاه ارائه کردیم که این تقاضا از سوی دادگاه تجدیدنظر پذیرفته شد. 

به نظر شما حکم نهایی دادگاه چه زمانی صادر می‌شود؟ ایزانلو در پاسخ به این پرسش توضیح داد: با رای دادگاه تجدیدنظر، تحقیقات جدیدی درباره این پرونده آغاز می‌شود که انجام آن‌ها زمان‌بر است. فکر می‌کنم دست‌کم باید سه یا چهار ماه دیگر برای صدور حکم نهایی دادگاه صبر کنیم. 
 
آغاز تحقیقات در سازمان فرهنگی هنری شهرداری
مانوش منوچهری، وکیل دخترخوانده سیمین دانشور در دادگاه تجدید نظر، درباره تحقیقات جدیدی که قرار است درباره پرونده خانه سیمین و جلال انجام شود، گفت: برای انجام این تحقیقات، موکلم باید مبلغ 500 هزار تومان به کارشناسان پرداخت کند و این کار از فردا صبح در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، که بخشی از دست‌نوشته‌هایی سیمین دانشور در آنجا موجود است، آغاز می‌شود. 

با وجود این‌که ایزانلو، وکیل لیلی‌ ریاحی‌پور تقاضای تحقیقات مجدد بر پرونده را به دادگاه داده، چرا موکل شما ملزم به پرداخت پول برای این کار است؟ منوچهری پاسخ به این پرسش اظهار کرد: از آنجا که لیلی ریاحی‌پور، موکل من به عنوان خواهان پرونده شناخته می‌شود، طبق قانون باید هزینه تحقیقات پرونده را بپردازد. البته در صورتی که این تحقیقات به سود ما نباشد، مبلغ به حساب خواهان مسترد می‌شود.

تکذیب بوذری، ابهام در پرونده!

یوسف بوذری، کارشناس خط که گفته می‌شد پس از تطبیق وصیت‌نامه سیمین دانشور با دست‌نوشته‌های به جا مانده از وی، نوشتن وصیت‌نامه به قلم دانشور را تایید کرده، با تکذیب این موضوع به ایبنا گفت: من در دادگاه بدوی، متن وصیت‌نامه را تایید نکردم، متنی که من تایید کردم چیز دیگری بود! 

بوذری از توضیح بیشتر در این‌باره خودداری کرد.

 طبق وصیت‌نامه‌ای که به شعبه 55 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارائه شد، امتیاز بازچاپ آثار مکتوب دانشور و دخل و تصرف در یک‌سوم از ماترک وی به لیلی ریاحی، دخترخوانده‌‌اش واگذار می‌شود. این وصیت‌نامه در دادگاه بدوی تایید شد اما با اعتراض ویکتوریا دانشور، دادگاه تجدیدنظر این پرونده، ظهر امروز 16 شهریورماه رای بر تحقیقات مجدد روی این پرونده داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط