وی ادامه داد: وی از استادان برجسته حکمت و فلسفه اسلامی و فلسفه غرب بود که در دانشگاه ها فلسفه اسلامی، فلسفه هنر و حکمت هنر اسلامی را تدریس می کرد. مرحوم علیزاده در سمت های اجرایی ـ پژوهشی هم نقش داشتند و در طول عمر خود به عنوان قائم مقام معاونت پژوهشی دانشگاه تهران، معاون پژوهشی کتابخانه ملی و معاون پژوهشی فرهنگستان هنر فعالیت می کردند.
رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی درباره علت اینکه تا کنون تالیفات استاد علیزاده در قالب کتاب منتشر نشدهاند توضیح داد: تالیفات استاد علیزاده به دلیل اینکه بسیار تخصصی بودند شمارگان اندکی داشتند و جز برای دانشجویان دوره دکتری و فوق لیسانس و افرادی که کاملا بر موضوع عرفان و فلسفه مشرف بودند قابل درک نبودند. به همین دلیل ناشری به چاپ این آثار رغبت نشان نداد ولی یادداشتهای وی تکثیر و در اختیار دانشجویان قرار میگرفت و دست به دست بین آنها میچرخید.
ناشران اقدامی برای انتشار کتابهای مختار علیزاده نکردند
این مقام مسئول در خصوص اینکه فرزند دکتر علیزاده اشاره ای به جمع آوری مطالبی در خصوص صحبت های پدر در قالب کتاب کردند، آیا تا کنون اقدامی در این خصوص صورت گرفته است یا خیر؟ نیز عنوان کرد: در این زمینه شاگردان وی رساله هایی نوشتند که از معتبرترین رساله ها در خصوص هنر اسلامی است و از این نظر می توان اثر ایشان را در وجود شاگردانی که در این زمینه آثاری پدید آورند دید.
وی در پایان افزود: شاگردان علیزاده کتابهایی در سطوحی که برای مخاطبان بیشتری قابل فهم باشد تالیف و منتشر کردهاند اما خودشان تا کنون کاری در این زمینه انجام ندادند و منتظر فرصتی بودند که ناشران نسبت به انتشار کتابهای وی در این زمینه اقدام کنند. امیدواریم این اقدام به زودی پس از رحلت وی انجام و مطالب این استاد فرهیخته به سمت چاپ و انتشار سوق پیدا کند.
استاد مختار علیزاده، محقق و استاد فلسفه هنر و عرفان در دانشگاههای تهران، تبریز و شاهد سحرگاه روز 13 شهریور 93 دارفانی را وداع گفت.
مجلس ترحیم این استاد حکمت و هنر اسلامی، امروز دوشنبه 17 شهریور ماه از ساعت 18 تا 19 و 30 دقیقه در مسجد نور واقع در میدان دکتر فاطمی برگزار می شود.
گزارش تصویری و گزارش مکتوب ایبنا از مراسم تشییع مرحوم علیزاده را می توانید با کلیک کردن روی گزینه های ذکر شده بخوانید.
نظر شما