دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۸
رونمایی از کتاب «نذیر هور»

رئیس ستاد یادواره شهید «سید کاظم کاظمی» از برگزاری دومین یادواره شهید کاظمی در ششم شهریور ماه خبر داد و گفت: در این مراسم با حضور شخصیت‌های لشکری و کشوری از کتاب «نذیر هور» رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حسن شیرازی، رئیس ستاد یادواره شهید «سیدکاظم کاظمی» مسئول واحد اطلاعات و عضو شورای فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از برگزاری دومین یادواره شهید کاظمی(نذیر) خبر داد و گفت: این یادواره روز پنجشنبه ششم شهریور ماه 1393مصادف با میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در این برنامه با دعوت از مقام‌ها و مسئولان مختلف کشوری، از خانواده شهید کاظمی تجلیل به عمل می‌آید و کتاب «نذیر هور» رونمایی می‌شود. پخش کلیپ، سخنرانی و اجرای برنامه نمایشی روایتگری نیز از دیگر بخش‌های این مراسم است. 

رئیس ستاد یادواره شهید کاظمی افزود: این یادواره با حضور مقامات لشکری و کشوری از ساعت 18 تا 20  پنجشنبه ششم شهریور ماه، در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس واقع در بزرگراه شهید حقانی برگزار می‌شود. 

شهید سیدکاظم کاظمی در سال 1336 در بخش «آرادان» شهرستان گرمسار، دیده به جهان گشود. پس از گذراندن دوران کودکی در زادگاهش، در سن شش سالگی، به همراه خانواده به شهرستان گرگان نقل مکان کردند. او در خانواده‌ای مؤمن و متقی پرورش یافت و از همان دوران کودکی و نوجوانی، اهمیت خاصی برای ادای فرایض دینی و مذهبی قایل بود. در دوران تحصیل نیز دانش آموزی کوشا، فعال و اهل مطالعه بود. 

شهید کاظمی علاقه شدیدی به مطالعه کتاب داشت، از سن شانزده سالگی برایش از قم مجلات مذهبی می‌فرستادند. او با تشکیل کتابخانه کوچکی به نام «حر» بسیاری از کتاب‌های مذهبی ممنوعه (از نظر نظام شاهنشاهی) مانند کتاب حکومت اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و رساله ایشان را همراه زندگینامه ائمه اطهار(ع) و ... جمع آوری می‌کرد و در اختیار جوانان قرار می‌داد. در این دوران عوامل ساواک به وی مشکوک شدند و به منزلشان یورش بردند و دستگیر شد. 

در سال 1354 موفق به اخذ دیپلم ریاضی شد. در این ایام از طریق یکی از دوستان، با تعدادی از دانشجویان فعال دانشگاه مرتبط بود و در فعالیت‌های مخفی دانشجویی شرکت داشت، تا اینکه دومین بار توسط ساواک دستگیر شد و به مدت 10 روز در کمیته ضد خرابکاری نگه داشته شد و مورد شکنجه قرار گرفت. سید کاظم با همه رنج‌ها و مشکلاتی که متحمل شد، با جدیت و پشتکار، موفق به قبولی در کنکور سال 1355 شد، اما به دلیل وجود سوابق در سازمان امنیت، از ادامه تحصیل وی جلوگیری به عمل آمد. 

پس از چندی با کمک و تشویق پدرش برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و موفق به تحصیل به رشته مهندس مکانیک شد. با توجه به شرایط خاص خارج از کشور و شکل مبارزه در آنجا، ایشان همزمان با قیام امت اسلامی ایران، در تظاهرات دانشجویی علیه رژیم منحوس پهلوی شرکت می‌کرد و از هر فرصتی در افشای ماهیت رژیم و پخش اعلامیه و ... بهره می‌جست. با اوج‌گیری نهضت، تمام اوقات خود را صرف مبارزه کرد که در نتیجه دو بار توسط پلیس آمریکا به دلیل همین فعالیت‌ها دستگیر شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در دوازدهم اسفند سال 1357، تحصیل در خارج کشور را رها کرد و به میهن اسلامی بازگشت و در خدمت انقلاب شکوهمند اسلامی قرار رفت. سیدکاظم در فروردین سال 1358 با گذراندن دوره آموزش عمومی سپاه در پادگان امام علی(ع) به عضویت سپاه در آمد و پس از اتمام دوره، با توجه به اینکه کردستان توسط ضدانقلاب دچار آشوب شده بود به نقده اعزام شد. 

شهید کاظمی پس از مراجعت از ماموریت کردستان با تعدادی از برادران سپاه، واحد اطلاعات را با تشکیلات منسجمی پایه‌ریزی کرد. در آن زمان مسئولیت تشکیلات گروهک‌های چپ‌گرا به عهده ایشان گذاشته شد. 

شهید کاظمی پس از گذراندن مراحل مختلف مسئولیتی در واحد اطلاعات سپاه و کاهش تهدیدهای داخلی، به درخواست استانداری سیستان و بلوچستان و موافقت فرماندهی سپاه به این استان عزیمت کرد و در سمت معاونت سیاسی امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان مشغول کار شد. 

در سحرگاه روز دوم شهریور ماه 1364 و همزمان با شهادت امام محمد باقر(ع)، همراه تعدادی از برادران رزمنده برای بازدید از خطوط مقدم جبهه جنوب در منطقه طلاییه، از طریق آب در حال حرکت بودند که بر اثر اصابت ترکش گلوله توپ به سختی مجروح و به درجه رفیع شهادت نائل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها