شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۲
حاجی‌آبادی: تغییری در گروه داوران آثار ادبی دفاع مقدس رخ نمی‌دهد

مدیر انتشارات هزاره ققنوس گفت: متاسفانه در 25 سال اخیر، در جشنواره‌های دفاع مقدس تنها یک گروه داور بوده‌اند و چنین ضعفی منحصر به گروه مدیریتی خاصی نیست.

رضا حاجی‌آبادی، از برگزارکنندگان جایزه‌های ادبی دفاع مقدس به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره ضرورت‌های برپایی این جایزه‌ها و جشنواره‌های ادبی گفت: یکی از راه‌های تبلیغ اثر خوب برگزاری جشنواره‌ها، جایزه‌های ادبی و دوره‌های کتاب‌خوانی است.

وی افزود: اهمیت برگزاری جشنواره ادبی برای حوزه دفاع مقدس این است که به صورت مردمی برگزار شود زیرا در جایزه‌های جشنواره‌های دولتی، معمولا به طبقه خاصی از کتاب‌ها تعلق می‌گیرد.

مدیر انتشارت هزاره ققنوس ادامه داد: معتقدم برگزاری این جایزه‌ها و جشنواره‌های ادبی به شیوه مردمی پسندیده‌تر است. زیرا همان‌طور که مردم حماسه دفاع مقدس را پدید آورده‌اند، خود نیز باید داستان آن را بنویسند.

وی با اشاره به بهره‌گیری از سرمایه‌ دولتی برای جشنواره‌های دولتی ادامه داد: این شیوه دخالت دولت در برپایی جشنواره‌ها و جایزه‌های ادبی، تنها سبب می‌شود تعداد سکه در برپایی جشنواره‌ها اهمیت یابد و به تحول اساسی در حوزه داستان دفاع مقدس دست نیابیم.

حاجی آبادی درباره شیوه پیشنهادی خود برای برپایی جشنواره‌های ادبی به صورت مردمی گفت: در برپایی جشنواره‌ها دو وظیفه مهم داریم. نخست، مباشرت و دیگر، مدیریت کاری. متاسفانه، به طور کلی چون بیشتر برگزارکنندگان جشنواره‌ها و جایزه‌های ادبی دولتی آشنایی مناسبی با این مقوله ندارند و تنها در پی خود‌نمایی هستند، علاوه بر مدیریت، مباشرت هم می‌کنند. در حالی که مدیران فرهنگی باید نگاه کلان خود را بر جشنواره‌ها و جایزه‌های ادبی لحاظ کنند.

وی به انتقاد از نحوه گزینش داوران برای جشنواره‌ها و جایزه‌های ادبی دفاع مقدس پرداخت و یادآور شد: متاسفانه در 25 سال اخیر، در این جشنواره‌ها تنها یک گروه خاص داور بوده‌اند و چنین ضعفی منحصر به گروه مدیریتی خاصی نیست.

حمایت مالی دولت از جشنواره‌ها چگونه باید باشد؟
حاجی‌آبادی در این‌باره گفت: دولت از جیب مردم برای جشنواره‌ها هزینه می‌کند. بنابراین، منّتی برای حمایت از جشنواره‌ها و حق ویژه‌ای برای دخالت در نحوه برپایی جشنواره‌های ادبی دفاع مقدس و جهت‌دهی برای انتخاب آثار برتر نمی‌تواند داشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره این‌که جشنواره‌های ادبی مردمی دفاع مقدس نیز متهم به انتخاب آثاری از میان نویسندگانی نزدیک به خود هستند، اظهار کرد: معتقدم کمتر در جشنواره‌های مردمی با انتقادات اساسی مواجه‌ایم. اتفاقا در جشنواره‌هایی چون «داستان کوتاه کوتاه پایداری» به این دلیل، بخشی به نام «بهترین اثر از نگاه مردم» را داشته‌ایم.

حاجی‌آبادی افزود: در دوره‌های برگزار شده این جشنواره، هیچ‌گاه معترضی نداشتیم و همواره پاسخگوی همه شرکت‌کنندگان بوده‌ایم. از سویی دیگر، در جشنواره‌ها و جایزه‌های ادبی مردمی، اعتبار حرفه‌ای برای داوری آثار مهم است و عوامل دیگری در داوری‌ها دخالت ندارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها