وی اضافه کرد: سیمین وزنهای مختلف و قالبهای متعددی به شعر ایران عرضه کرد. کاری که کمتر کسی جرات پرداختن به آن را در جامعه ادبی ما داشت. چهرههای بزرگی در آسمان شعر زنان ایران درخشیدند. شاعرانی مانند پروین اعتصامی و فروغ فرخزاد که نشانههایی از اخلاق و جسارت در قلمشان دیده میشد، اما به نظر من چکیده از خصوصیات آنها در وجود سیمین جمع شده بود.
تاجبخش درباره تاثیرگذاری بهبهانی در شعر معاصر ایران اظهار کرد: او 42 قالب در غزل جدید ایجاد کرد. بزرگی کار سیمین وقتی معلوم میشود که همایون شجریان در لوحی فشرده، از آثار برخی غزلسرایان استفاده میکند و آنها را به صورت ترانه اجرا میکند. آثاری از چهرههایی مانند حسین منزوی و شفیعی کدکنی اما ترانه «چرا رفتی، چرا من بیقرارم» برگرفته از شعر سیمین بهبهانی که در این لوح وجود دارد، معرکهای به پا کرد.
این شاعر معاصر با انتقاد شدید از بیتوجهی رسانه ملی به سیمین بهبهانی،افزود: این ترانه بارها بدون ذکر نام شاعرش در سیما پخش شد. چرا همه دنیا باید از سیمین حرف بزنند اما رسانه ملی ما به این موضوع نپردازد؟ سیمن اهل تمکین و تملقگویی نبود. او 28 تیر به دنیا آمد و 28 مرداد دیده از جهان فرو بست.
وی تاکید کرد: باور نمیکنم سیمین رفته است. شاعران هرگز نمیمیرند. آنها با آثارشان همیشه زندهاند و زندگی میکنند. آیا حافظ رفته است؟ آنهایی که اهل ادبیاتاند این حرف را به خوبی درک میکنند.
تاجبخش با اشاره به فعالیتهای اجتماعی بهبهانی، اضافه کرد: زمان انقلاب و حتی هنگامی که جنگ آغاز شد او همراه مردم بود. سیمین با قدمهایی که برمیداشت، میکوشید حقوق زن ایرانی را بسیار برجسته نشان دهد و در این راه متحمل رنجهای زیادی هم میشد. او شخصیت بسیار فعالی داشت و برای کمک به کسانی که میشناخت از تلاشی فروگذار نمیکرد.
وی درباره آخرین دیدارش با بهبهانی گفت: چهارشنبه هشتم تیرماه بود که در مجلسی به مناسبت تولد بهبهانی حضور داشتم. او با همان حالش هم میکوشید مردمدار باشد. متاسفانه یک هفته بعد از این مراسم، سیمین به بیمارستان رفت. من که باور نمیکنم امروز او میان ما نیست.
سیمین بهبهانی، غزلسرای نامدار کشورمان، نخستین ساعات بامداد امروز (سه شنبه 28 مرداد) پس از تحمل یک دوره بیماری، در بیمارستان پارس درگذشت.
نظر شما