سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵
آثار شرکت کننده در جشنواره صنعت چاپ از راه رسیدند

مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دریافت آثار برای شرکت در بخش مسابقات چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) محمودرضا برازش گفت: دریافت آثار آغاز شده و چاپخانه‌داران و پژوهشگران سراسر کشور می‌توانند آثار خود را برای شرکت در مسابقات به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

وی افزود: هم اکنون آثاری از از استان‌های کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. این آثار پس از دریافت به کارگروه‌های داوری ارسال می‌شوند تا نسبت به ارزیابی آنها اقدام شود.

برازش همچنین از آغاز رایزنی برای دعوت از نمایندگان مجلس برای حضور در جشن صنعت چاپ خبر داد و گفت: از طریق دفتر حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال رایزنی برای دعوت از نمایندگان مردم به‌ویژه اعضاء کمیسیون فرهنگی برای حضور در چهاردهمین جشن صنعت چاپ هستیم. همچنین دعوت از معاونان وزیر ارشاد، مدیران‌کل ارشاد استان‌ها، چاپخانه‌داران، فعالان و کارشناسان حوزه چاپ و پیشکسوتان در حال انجام است و امیدواریم شاهد برگزاری باشکوه این جشن باشیم.

کیفیت جشنواره صنعت چاپ هر سال رو به افزایش است
حجت‌الاسلام محمدباقر کریمی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی با اشاره به 11 شهریورماه، روز ملی صنعت چاپ عنوان کرد: با نگاهی به جشنواره‌های گذشته متوجه خواهیم شد که سال به سال به کیفیت و کمیت جشنواره افزوده شده است. بخش‌هایی در این جشنواره وجود دارد که در یک برنامه‌ریزی بلندمدت، ما را به اهدافمان نزدیک می‌کند.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی ادامه داد: جشنواره بهانه‌ای است تا شرح حالی از آخرین وضعیت صنعت چاپ کشور را بیان کنیم تا ببینیم که اقدامات استان‌های مختلف در سال گذشته چگونه بوده است. امسال چندین استان دیگر در کنار استان تهران برای برگزاری جشنواره ملی صنعت چاپ اعلام آمادگی کرده‌اند که این نشانگر رشد و پیشرفت جشنواره است. باید با یک برنامه‌ریزی صحیح تعداد استان‌های حاضر در جشنواره را افزایش دهیم تا شاهد یک جشنواره 100 درصد ملی باشیم.

وی فراگیری علم روز را در صنعت چاپ ضروری دانست و اظهار کرد: هر صنعتی در حال پیشرفت است و صنعت چاپ نیز از این قاعده مستثتی نیست، بنابراین لازمه پیشرفت صنعت چاپ این است که ما از علم روز عقب نمانیم.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی ادامه داد: خوشبختانه شرایط برای بهره‌گیری و رسیدن به تکنولوژی روز در صنعت چاپ مهیا است. هر ساله تعداد زیادی از اهالی چاپ از نمایشگاه‌های بزرگ صنعت چاپ در نقاط مختلف دنیا بازدید می‌کنند و این بهترین فرصت برای فراگیری و ورود تکنولوژِی روز دنیا به کشور است.

حجت‌الاسلام کریمی با اشاره به ضرورت نوسازی تجهیزات صنعت چاپ، گفت: علاوه بر پایتخت، بسیاری از استان‌ها در عرصه چاپ و نشر فعال هستند اما باید توجه داشت که این صنعت رو به فرسودگی و کهنه شدن است، بنابراین باید شرایطی ایجاد شود که صنعت چاپ به سرعت به‌روز شود تا از تکنولوژی روز دنیا عقب نماند.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی اظهار کرد: امیدوارم با عزم ملی و با حمایت از بخش‌های فرهنگی در سالی که به فرمایش مقام معظم رهبری سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامیده شده است، فرهنگ به داد اقتصاد کشور برسد.

با ارائه تسهیلات به چاپخانه‌داران می‌توان به اشتغال‌زایی کمک کرد
سید محسن علوی دهکردی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران چهارمحال و بختیاری درباره جایگاه صنعت چاپ در اشتغال‌زایی در کشور اظهار کرد: طبق آمار موجود، دولت برای ایجاد یک جایگاه شغلی نیاز به 150 میلیون تومان سرمایه دارد، این در حالی است که با ارائه تسهیلات بانکی به چاپخانه‌داران به‌راحتی می‌توان فرصت‌های شغلی ایجاد کرد.

وی با اشاره به ضرورت حمایت از صنعت چاپ ادامه داد: دولت باید با حمایت‌های خود جلوی تعطیلی چاپخانه‌ها را بگیرد زیرا چاپخانه‌ها، کارخانه تولید فرهنگ و علم هستند. البته ارایه تسهیلات نباید بدون کارشناسی انجام شود و برای تحقق این امر باید یک تیم یا کمیسیون تشکیل شود و با بررسی دقیق شرایط چاپخانه‌های سطح کشور، نسبت به ارایه تسهیلات بپردازد.

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران چهارمحال و بختیاری در توضیح وضعیت فعالیت این استان در جشنواره‌های صنعت چاپ گفت: تا سال گذشته به دلیل نبود چاپخانه قوی در استان در مسابقات آثار چاپی شرکت نمی‌کردیم اما با حمایت‌های دولت یازدهم توانستیم در مسابقات سال گذشته حضوری فعال داشته باشیم.

وی افزود: با این‌که موفق به کسب مقامی نشدیم اما شرکت در این مسابقات باعث شد که صنعت چاپ استان پرتحرک شود، بدون شک برگزاری چنین مسابقاتی می‌تواند باعث پویایی صنعت چاپ در کشور شود.

علوی درباره وضعیت صنعت چاپ در استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در حال حاضر 25 چاپخانه در استان فعال است که از این میان تنها یک چاپخانه بزرگ وجود دارد که با تکنولوژی روز فعالیت می‌کند.

وی ادامه داد: با نگاهی به چاپخانه‌های موجود در شهرستان‌ها متوجه خواهیم شد که صنعت چاپ در شهرستان‌ها نیاز به نوسازی دارد. خوشبختانه چاپخانه‌های بسته‌بندی در وضعیت مطلوبی به سر می‌برند اما باید روی نشر تمرکز کرد تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید.

* در این باره بخوانید:
(1) رئیس بخش مسابقات علمی جشنواره صنعت چاپ معرفی شد (اینجا)
(2) برازش: نمایشگاه دایمی آثار چاپی، در وزارت ارشاد برپا می‌شود/ایران عقیده: کیفیت باید اولویت صنعت چاپ باشد (اینجا)
(3) آمادگی آذربایجان شرقی برای برگزاری «جشن خانواده صنعت چاپ» (اینجا)
(4) طرح بانک اطلاعات چاپخانه‌‌های کشور اجرا می‌شود/ انتصاب رئیس بخش تقدیر از پیشکشوتان و کارآفرینان صنعت چاپ (اینجا)
(5) استقبال استان‌های کشور از برگزاری «جشن خانواده صنعت چاپ»/ صنعت چاپ باید به فکر صادرات باشد. (اینجا)
(6) انتصاب رییس بخش مسابقات تخصصی آثار چاپی جشنواره صنعت چاپ/ سوری: صنعت چاپ در سکوی پرتاب قرار دارد. (اینجا)
(7) حمایت مجلس از صنعت چاپ کشور/ آمادگی 10 استان برای برگزاری «جشن خانواده صنعت چاپ» (اینجا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط