دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۵
معتمدآریا از نگاه قوکاسیان کتاب شد/شمارگان  کتاب خجالت‌آور است

امروز دوشنبه 27 مرداد 1393 ایران، فرهیختگان، شاپرک، اعتماد، مردم سالاری، بانی فیلم و آرمان تنها روزنامه‌هایی هستند که اخباری از دنیای کتاب را منتشر کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)-الناز مردی: امروز دوشنبه 27 مرداد 1393 ایران، فرهیختگان، شاپرک، اعتماد، مردم سالاری، بانی فیلم و آرمان تنها روزنامه هایی هستند که اخباری از دنیای کتاب را منتشر کرده‌اند. مهم‌ترین خبر امروز روزنامه ها نیز پیگیری به جلسه استیضاح وزیر علوم و درخواست دولت برای موکول شدن این جلسه به چهارشنبه هفته جاری مربوط می شود.

روزنامه ایران/واکنش یک نویسنده به تعطیلی جایزه های ادبی

ایران مطلبی در خصوص تعطیلی جایزه های ادبی را منتشر کرده است. این روزنامه در این خبر می نویسد: حسن محمودی،داستان نویس درباره تعطیلی جایزه‌های ادبی خصوصی به ایسنا می گوید: اگر ما بخواهیم در فضای ادبیات‌مان یک جایزه ادبی معتبر داشته باشیم. لازم است با همکاری بنیاد‌های فرهنگی، مانند موسیقی‌، سینما و تئاتر یک صنف واحد داشته باشیم که در حال حاضر فاقد آن هستیم. به نظر من بخشی از این صنف باید از نهادهایی مانند اتحادیه ناشران بیرون بیاید؛ نهادهایی که خود نیز ذینفع باشند.

روزنامه فرهیختگان/ عکس های مستند از بندر ترکمن در یک کتاب

فرهیختگان امروز در ستون «روی قفسه» خود  به معرفی دومین کتاب عکس های مستند پیمان هوشمندزاده با عنوان «اهل اسب» پرداخته است. هوشمندزاده در خصوص این کتاب می گوید: تصویری که مخاطب از بندر ترکمن دارد با دیدن کتاب من به هم می ریزد چون من از زاویه دیگری به زندگی ترکمن ها پرداخته ام و در این کتاب با چیدمان جدیدی از زندگی ترکمن ها رو به رو خواهیم شد.

روزنامه شاپرک/مروری بر کتاب «روی موج 14»

شاپرک امروز در ستون «خبر ادبی» خود یادداشت مجيد اسطيري نويسنده و داستان‌نويس، در رابطه با کتاب «روی موج 14» نوشته زهره عارفي را از خبرگزاری «مهر» منعکس کرده است. اسطیری در این یادداشت می نویسد: «روي موج 14» پر از عکس‌هاي انقلاب است. اين آلبوم چند تا ويژگي دارد. يکي اين که عکس‌هاي اين آلبوم از همه گوشه و کنار صحنه بزرگ و وسيع انقلاب جمع شده‌اند، نه فقط از همان صحنه‌هاي معروف و هميشه ديده شده تلويزيوني. شب، ته کوچه، مامور پليس، دستگاه تکثير پنهان شده در زيرزمين، اعلاميه‌هاي پنهان شده زير پيراهن، توي زندان ساواک، نشسته روبروي مامور بازجويي، مبارز کتک خورده که خونمردگي پلکهايش را بنفش کرده و تصاويري از اين دست. اينها تصاويري هستند که هر وقت حرف داستان انقلاب ميشود توي ذهنمان نقش مي‌بندند. تصاويري که اگرچه درست و حقيقي هستند اما از شدت تکراري بودن ديگر قدرت تاثيرگذاريشان را از دست داده‌اند و ديگر ذهن مخاطب را درگير نمي‌کنند. ساواک مخوف اين داستان‌ها ديگر دارد شبيه لولوي قصه بچه‌ها رنگ و بوي دروغ را به خود مي‌گيرد.اما در مجموعه داستان «روي موج 14» مي‌شود گفت که خبري از اين تصاوير نيست.

روزنامه اعتماد/نگاهی به ستون همیشه خواندنی برترین های گاردین

اعتماد امروز در ستون «گزارش روز» خود مطلبی با عنوان «برای همه کتاب خوان های جهان» منتشر کرده است. به گفته این روزنامه، نشريه گاردين سال هاست در بخش فرهنگ، هنر و ادب خود برترين هاي آثار ادبي و هنري را به انتخاب گروه هاي مختلف منتشر مي كند. آخرين مدخل اين فهرست كه پنج روز پيش منتشر شده است، 10 رمان برتر كه در هتل اتفاق مي افتند به انتخاب مارك واتسون است. شماره يك آن، درخشش نوشته استفن كينگ، بانو با سگ ملوس نوشته آنتوان چخوف در رتبه پنجم، جايي براي پيرمردها نيست نوشته كورمك مك كارتي در رتبه بعدي و رواني نوشته رابرت بلاش در جايگاه هشتم اين فهرست قرار دارد. نكته اي كه بسيار به چشم مي آيد اقتباس هاي سينمايي به يادماندني عناوين برگزيده اين مجموعه است كه شايد از رمان ها به مراتب معروف تر و محبوب تر باشند.

روزنامه مردم سالاری/18 اگوست؛درگذشت انوره دوبالزاک

مردم سالاری امروز در ستون «تاریخ‌سازان» خود به مناسبت سالروز در گذشت انوره دوبالزاک (نویسنده کمدی انسانی) مطلبی را منتشر کرده است. در این مطلب می خوانیم: انوره دوبالزاک نویسنده نامدار فرانسوی است که او را پیشوای مکتب رئالیسم اجتماعی در ادبیات می دانند. «کمدی داستانی» نامی است که بالزاک برای مجموعه آثار خود که حدود 90 رمان و داستان کوتاه را در بر می گیرد برگزیده است. توصیفات دقیق و گیرا از فضای حوادث و تحلیل نازک بینانه روحیات شخصیت های داستان، بالزاک را به یکی از شناخته شده ترین و تاثیرگذارترین رمان نویسان دو قرت اخیر تبدیل کرده است. وی در 18 اوت 1850 در پاریس درگذشت و در قبرستان پرلاشز به خاک سپرده شد.

روزنامه بانی فیلم/معتمدآریا به روایت قوکاسیان

بانی فیلم امروز در ستون «خبر» خود خبر از انتشار کتاب «نقش آبی سیمین» نوشته زاون قوکاسیان بعد از چهار سال خبر داد. زان قوکاسیان درباره این کتاب به بانی فیلم می گوید: در این کتاب فهرست فعالیت های فاطمه معتمد آریا و نگاه به کارهای اوبه روز شده و مطالب تازه ای از محمود کلاری، سید محمد بهشتی، رخشان بنی اعتماد، ایتالو اسپینلی و ... به آن افزوده شده است.

این روزنامه همچنین در ستون «یادداشت» خود یادداشتی از سید رضا اورنگ دبیر تحریریه «بانی فیلم» با عنوان «عرق سرد بر جبین کتاب» منتشر کرده است. در این یادداشت آمده است: شرايط در حال حاضر به گونه اي رقم خورده است تا انس بين مردم و كتاب كمرنگ شود. اگر فاصله اي بين علاقه مندان به آگاهي با كتاب افتاده، هيچ تقصيري متوجه مردم و كتاب نيست، بلكه بر عهده كساني است كه با ندانم كاري و براي كسب درآمد غيرمعمول چنين فاصله اي را ايجاد كرده اند. در زماني نه چندان دور، كتاب هايي مفيد و خواندني چاپ و منتشر مي شد و مردم با خريد آنها به كتاب فروشي ها رونق مي دادند. امروز، كمتر شاهد چاپ چنين كتاب هايي هستيم،‌ اگر هم منتشر شوند با تيراژ بسيار پايين و خجالت آوري است. به نظر چنين مي نمايد چاپ محدود اين گونه كتاب ها نيز تنها به خاطر خالي نبودن عريضه است، نه انتشار علم و ادب!

روزنامه آرمان/ ارزش شعر در این است که روشن و تاثیرگذار باشد

آرمان امروز در صفحه «ادبیات» خود گفت و گوی خود را با مریم اسحاقی نویسنده مجموعه «پیراهنی جز صدای تو بر تن نمی کنم» منتشر کرده است. وی درباره این مجموعه داستان می گوید: این مجموعه شامل 72 شعر کوتاه است. فکر می کنم شعر چه پیچیده و چه ساده باید ساختارمند باشد و منطق شعری داشته باشد که آن را از منطق نثر جدا می کند. گاه شعرها ظاهر ساده ای دارند ولی سرشار از تکنیک هستند و از تکثر معنایی برخوردارند. باید موسیقی و زبان و مضمون شعر همخوانی داشته باشند. هرچند شعر و هنر بازی با زبان هست ترجیح می دهم این بازی زبانی به گونه باشد که مخاطب با آن ارتباط برقرار کند و هر کس بهره خود را از شعر ببرد و خواندن شعر در کنار همنشینی کلمات معناها و تصویرهای زبانی توام با حس لذت بخشی باشد. ارزش شعر در این است که روشن و تاثیرگذار باشد گاه شعری را می خوانیم و یک حس خوب در ما جریان می یابد ولی نمی دانیم چرا. یعنی تاثیر زیبایی شناختی دارد و این حس ناب را منتقل می کندبی آنکه دلایلش را دریابیم.

این روزنامه همچنین در ستون «چهارچوب» خود یادداشت هایی از اهالی هنر و ادب به بهانه سالمرگ محمد زهرایی «موسس فروشگاه شهر کتاب باهنر» منتشر کرده است. شاهرخ تندرو صالح نويسنده و منتقد در یادداشت خود در این خصوص می گوید: نشر مدرن ایران مشخصات متنوع و متعددی دارد. برای رسیدن به این جایگاه تلاش های بسیار زیادی هم در مفهوم مدرن و هم در بهره گیری از تکنولوژی روز آمد صورت پذیرفته است. کسانی که این تلاش ها را امکان پذیر ساخته اند بی شک کسانی هستند که در شاکله نشر ایران زحمات زیادی را متخمل شده اند. محمد زهرایی یکی از چهره های شاخص این عرصه بود. وی دقت بی نظیری بر انتخاب مواد و مصالح تولید کتاب نشان می داد. به خواننده کتاب احترام می گذاشت و تمام تلاشش بر این بود تا بهترین را روی پیشخوان بگذارد. همین نکته هم برای خود و هم دیگران از جمله موضوعات و دستاوردهای نشر مدرن است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها