پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۲
انتخاب 230 عنوان کتاب برای کتابخانه‌های تخصصی تعالی خانواده در مساجد

حجت‌الاسلام جواد گلی، سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان تهران گفت: در راستای اجرای طرح تعالی خانواده تاکنون 100 کتابخانه تخصصی راه‌اندازی و 230 عنوان کتاب با رویکرد نگاه قرآن و روایات به خانواده انتخاب شده است. همچنین افزون بر 70 میلیون تومان کتاب برای این کانون‌ها خریداری شده است.

 حجت‌الاسلام گلی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به مناسبت  30 مرداد (روز جهانی مسجد)  درباره «طرح تعالی خانواده» که هم‌اکنون در کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد تهران در حال برگزاری است، توضیح داد: این طرح در هفت مرحله اساسی در نیمه دوم سال گذشته به تصویب رسید. اکنون فاز پنجم این طرح در حال سپری شدن است و تاکنون نزدیک به 100 کانون تخصصی تعالی خانواده در مساجد استان تهران راه‌اندازی شده و ذیل آن نیز 100 کتابخانه تخصصی تاسیس شده است.
 
وی ادامه داد: از دهه سوم مردادماه، 100 کانون تخصصی خانواده شامل 54 کانون در سطح تهران و 46 کانون در سطح شهرستان‌های استان تهران راه‌اندازی شده است. 

وی با بیان این‌که هدف از اجرای این طرح، تربیت جمعیت 20 هزار نفری طی یک سال است افزود: در حال حاضر شاخص‌های ماندگاری زندگی و ازدواج نگران‌کننده است و با توجه به این که کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد دارای ساختار مویرگی و فراگیر هستند و مردم نیز به آن‌ها اعتماد می‌کنند می‌خواهیم از این فضا استفاده کنیم و مخاطبانمان را برای تعالی خانواده‌ها و تحکیم ساختار آن آموزش دهیم. 

به گفته حجت‌الاسلام گلی، مهم‌ترین فعالیت فرهنگی هدفمند، بحث تشکیل خانواده و حمایت از ساختار آن است چون اگر ساختار استراتژیک خانواده حفظ شود بسیاری از ناهنجاری‌ها حل خواهد شد. 

وی با تاکید بر این که یکی از مشکلات جدی حوزه فرهنگ فعالیت‌های بخشی و مقطعی است گفت: در حوزه صنعت مفهوم نظام و سیستم تئوریزه شده اما هنوز این مشکل در حوزه فرهنگ وجود دارد. مقام معظم رهبری نیز در همین راستا بحث مهندسی فرهنگ را مطرح کردند. چراکه در یک سیستم همواره ورودی و خروجی وجود دارد و ما می‌توانیم نتایج کار را ببینیم. در همین راستا کانون‌های فرهنگی هنری مساجد سعی کرده است تا در یک چرخه فعالیت کند. 

وی افزود: طی برگزاری این طرح، «همیاران راهنما» وجود دارند که در واقع روحانیان مسلط به علوم رفتاری هستند و در طول 10 ماه در کنار مراجعه‌کنندگان به مساجد هستند و به سوالات آن‌ها پاسخ می‌دهند. 

به گفته این مقام مسئول، اکنون 18 هزار کانون فرهنگی و هنری وجود دارند که پنج هزار کانون فعال هستند. اکنون با اجرای طرح تعالی خانواده نیز سرفصل‌هایی تعیین شده و بر اساس آن نیز کتاب‌های بسیاری خریداری شده است تا برای آموزش مخاطبان استفاده شود. 

وی یادآور شد: در هر کانون فرهنگی و هنری مساجد یک کتابخانه تخصصی خانواده وجود دارد که منابع مرتبط به حوزه خانواده را می‌توان در آن مشاهده کرد. این منابع با رویکرد قرآن و روایات به خانواده انتخاب شدند و تاکنون نیز 230 عنوان کتاب در 9 محور تهیه شده تا در اختیار کانون‌ها قرار بگیرد. 

حجت‌الاسلام گلی با تشریح این 9 محور افزود: «همسرگزینی و آموزش پیش از ازدواج: اخلاق»، «وظایف و حقوق متقابل همسران»، «مهارت‌های زندگی برای همسران»، «تحکیم خانواده»، «مهارت‌های تربیتی والدین»، «مهارت‌های تربیتی ـ اخلاقی جوانان مجرد»، «برقراری ارتباط موثر»، «آسیب شناسی رسانه‌ها و شبکه‌های خارجی بر خانواده» و « حوزه مشاوره خانواده و ازدواج» از جمله محورهایی هستند که بر اساس آن کتاب‌ها خریداری می‌شوند. 

وی در بخش پایانی سخنانش بیان کرد: تاکنون افزون بر 70 میلیون تومان کتاب برای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کتاب تهیه شده است که از آن جمله می‌توان به عناوینی مانند «جوان و همسرگزینی» اثر آیت‌الله امینی، «ازدواج در اسلام» اثر آیت‌الله مشکینی، «راه حل ازدواج در اسلام» اثر مجید رشیدپور، «محرم و نامحرم از دیدگاه قرآن و روایات» اثر کبری جمالزاده، «اخلاق جنسی» اثر شهید مطهری، «مطلع عشق» اثر رهبر معظم و انقلاب و صدها کتاب دیگر اشاره کرد که در کانون‌های تعالی خانواده آموزش داده می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها