یکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۸
سیاست های دولت یازدهم باعث ارتقا فرهنگی مردم می شود

شماره جدید هفته نامه «کتاب هفته» روی پیشخوان روزنامه‌فروشی ها آمد. پرونده این شماره «کتاب هفته» به بررسی آثار تاریخی با عنوان «کاه و کوه کتابت تاریخ» می پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)-الناز مردی: شماره جدید هفته نامه «کتاب هفته» روی پیشخوان روزنامه فروشی ها آمد. پرونده این شماره «کتاب هفته» به بررسی آثار تاریخی با عنوان «کاه و کوه کتابت تاریخ» می پردازد.

سیاست های دولت یازدهم به رشد فرهنگی مردم کمک می کند

هفته نامه «کتاب هفته» در صفحه «استان» خود گزارشی از نخستین اجلاس مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها منتشر کرده است. دراین گزارش می خوانیم: علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این اجلاس با اشاره به سیاست های دولت یازدهم می گوید: یکی از سیاست های دولت تدبیر و امید تامین ازادی بیان، قلم و مطبوعات در چارچوب قانون است و این نوع سیاست برای آحاد جامعه فرصتی را فراهم می آورد تا در سایه آن به رشد و ارتقای فرهنگی برسند.

وی ادامه می دهد: نبود حمایت از جبهه فرهنگی مقابل انقلاب از جمله هنرمندان و اصحاب فرهنگی و هنری که بی اعتقاد به نظام یا مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و همواره مورد تایید مقام معظم رهبری بوده که ما مانع کار آنها نیستیم، ولی دولت هم نباید از آنها حمایت کند، از دیگر سیاست های دولت تدبیر و امید است.

10 نکته برای کتاب اولی ها

این هفته نامه همچنین در صفحه «جامعه» خود 10 نکته کلیدی را برای کسانی که می خواهند برای اولین بار کتاب بنویسند بیان می کند. به گفته «کتاب هفته» قبل از هر چیز، نگارش یک کتاب منبع الهام می خواهد. نمی شود بی هیچ احساس مطلق و محکمی، نوشتن را شروع کنید. تا زمانی که خوتان نتوانید با موضوع مورد نظر همذات پنداری کنید، انجام این کار برای خوانندگان کتاب شما غیر ممکن خواهد بود. باید مشخص کنید که الگو و بیان ایده شما از کجاست تا بتوانید اتفاقات و مسائل را به بهترین شکل شرح دهید یا توصیف کنید در غیر این‌صورت دچار سر در گمی خواهید شد و به دنبال آن نثر کتاب هم گنگ و در هم می شود. رو راست بودن با خودتان در این زمینه را به هیچ عنوان شوخی نگیرید.

این هفته نامه همچنین ادامه می دهد: هر کتابی که نوشته می شود به طور کامل زندگی نویسنده اش را دستخوش تغییرات وسیع می کند. به طور مثال کسی که نگارش کتابش را به پایان می رساند، مانند شخصی است که صاحب فرزندی شده است. او باید بداند که این فرزند تا آخر عمر به حمایت و رفع نیاز از جانب وی احتیاج دارد و دیگر نمی توَان او را به حال خود رها کرد.

تاریخ را تخصصی بنگریم

«کتاب هفته» در پرونده این هفته خود به بررسی جایگاه تاریخ نگاری در ایران پرداخته است. این هفته نامه می گوید: متاسفانه تاریخ نگاری در ایران جایگاه تخصصی پیدا نکرده، شاید به این دلیل است که فعالان و شخصیت های تاریخی اکنون دیگر نیستند بنابراین تاریخ نگاران از زوایای گوناگون درباره آنان قضاوت کرده اند. همچنین به صورت کلی دو گونه تاریخ نویسی را تجربه می کنیم؛ یکی به خاطر مخاطب، تاریخ را عامیانه می کنیم و دیگری گونه تخصصی آن است که مخاطب متخصص هم می خواهد.

این هفته نامه در ادامه می نویسد: یکی از مشکلات ما این است که گذشته را بر مبنای مخاطب مرور می کنیم؛ مخاطبی که قرار است از طیف های اجتماعی گوناگون باشد و با این استدلال که ممکن است متوجه نشود، این مجوز را برای خودمان صادر می کنیم که تاریخ را ساده نویسی و خلاصه نویسی کنیم یا متناسب با آنچه مخاطب می خواهد تنها گذشته را نقل کنیم اما اگر بخواهیم با این ذهنیت پیش برویم باید پرسید تا چه حد حق دخل و تصرف داریم یا اصلا اجازه چنین کاری را به عنوان تاریخ نگار داریم؟ بر همین اساس و برای جذب مخاطب و با این تصور که مخاطب فقط قصه شکوه و عظمت گذشته را می خواهد، سراغ ضعف ها نمی رویم.

کمبود ویترین، زحمات ناشر را هدر می دهد

«کتاب هفته» همچنین در صفحه «نشر» خود گزارشی با عنوان «کمبود ویترین، زحمات ناشر را هدر می دهد» منتشر کرده است. این هفته نامه در این گزارش می نویسد: گفته می شود در کشور ما «چاپ» و «توزیع» کتاب دو مقوله جدا از هم هستند. یعنی پس از گذراندن هفت خوان آماده سازی و چاپ کتاب، تازه وارد گردونه پیچیده دیگری به عنوان توزیع و فروش کتاب می شوی که درد سرهای آن اگر ازمرحله چاپ کتاب بیشتر نباشد، قطعا کمتر نخواهد بود. توزیع کتاب از حوزه هایی است که همیشه و همیشه از دغدغه های اصلی اهالی فرهنگ ازجمله مولفان، ناشران و فروشندگان بوده و ناشران معمولا از نبود شبکه های جدی توزیع و عرضه کتاب در کشور گلایه دارند. مهمترین و کلیدی ترین مساله برای تولید کنندگان صنعت نشر و مخاطبان حوزه کتاب، ایجاد یک ساز و کار توزیع صحیح و اختصاص ویترین برای کتاب است. به دلیل صرفه پایین اقتصاد کتاب و یکسان نشدن هزینه دخل و خرج بسیاری از کتابفروشی ها تغییر کاربری می دهند و این روند باعث کاهش بیش از پیش ویترین کتاب می شود.

مطلب «پژوهشگران ترکیه و احیای رویای عثمانی» از نگاه رسول عربخانی پژوهشگر عثمانی شناس از دیگر مطالب خواندنی این شماره کتاب هفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها