وی درباره محتوای کتاب «راز پل كرخه» گفت: بخشی از این کتاب را به خاطرات پراكنده از امير سعید پورداراب و 150 صفحه دیگر به چگونگی حفاظت از پل كرخه در برابر حملههای ارتش متجاوز صدام اختصاص دادهام.
بداقی، اميرسرتیپ پورداراب را از فرماندهان تاثیرگذار لشكر 21 حمزه معرفی کرد که اگر اقدامات او برای جلوگیری از سقوط پل كرخه صورت نميگرفت، شاید سرنوشت جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به گونه ديگر رقم ميخورد.
خالق «هزار و يك روز» افزود: وی در رديف 10 پژوهشگر برتر حوزه نظامي به شمار میآید و در کتاب «راز پل کرخه» تلاش کردهام فقط گوشهاي از خاطرات و تجربياتي را كه در ذهن و قلب اين امیر ارتش جا گرفته بازگو كنم و خاطرات او از مکه خونین سال 1366 از جذابترین خاطرات مطرح شده در کتاب است.
این داستاننویس حوزه دفاع مقدس درباره فصلبندیهای «راز پل کرخه» گفت: این کتاب در 20 فصل تالیف شده است. متن این اثر داستانگونه است و در طول 20 فصل، با افزودن شخصیتهایی به روایت کوشیدهام بر دليل سقوط نكردن پل كرخه تمركز و شخصیت امیر پورداراب را از زبان سربازان و درجهداران معرفی کنم. این روند به گونهای است که هیچ شخصیتی در امتداد فصلها حذف نشده است.
وی درباره زمان انتشار «راز پل کرخه» اظهار کرد: این اثر اکنون در حال بازنگری است. البته نیاز به ویرایش و اصلاحاتی داشت که آن را انجام دادهام. پس از تایید نهایی، انتشارات «آجا» راز پل کرخه را منتشر خواهد کرد.
خرمشهر و اهواز در طول جنگ تحميلي عراق علیه ایران بارها مورد حمله سنگين ارتش عراق قرار گرفتند و پل كرخه واقع در شمال خرمشهر، يكي از مناطق مهم براي دو طرف درگيري محسوب ميشد. سعيد پورداراب در آن دوران، معاون تيپ يک لشكر 21 حمزه سيدالشهدا بود که مسئولیت حفاظت از پل كرخه و جلوگيري از عبور نيروهاي عراقي را بر عهده داشته است.
امیر پورداراب در سال 1378 پس از بازنشستگی از ارتش جمهوری اسلامی ایران، از سوی شهيد سپهبد علی صياد شيرازي به هيات معارف جنگ دعوت شد. كتابهاي «عمليات محرم (پيروزي خون بر شمشير)»، «عمليات بيتالمقدس»، «قرارگاه نصر» و از سپتون تا شلمچه» از جمله آثارياند كه از سوي امیر پورداراب در هيات معارف جنگ تاليف شدهاند.
نظر شما