سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۳۰
مجموعه سیزده جلدی «گفتگوهایی با کودکان» به چاپ رسید

گفت و گوهایی با کودکان ،مجموعه ای سیزده جلدی به قلم احمدرضا آذر ازسوی انتشارات سرویاسین منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) این مجموعه برای گروه سنی «الف و ب» و بر اساس تجربه گفت وگوهایی واقعی با کودکان ۵ و ۶ ساله تهیه شده است. این مجموعه به مشکلات و دغدغه هایی همچون عدم تمرکز، بی‌توجهی یا کم توجهی به امور اخلاقی، نفهمیدن بعضی  مفاهیم و قصور کلامی و بیانی در کودکان می پردازد.

پشیمانی، رازداری، دوست خوب، بچه با حوصله، فروتنی، حسودی، بچه خوش قول و امانتدار، فکرهای خوب برای بچه های خوب، ترس و احتیاط و بچه زرنگ ،عناوین یعضی از کتاب های این مجموعه است.

در بخشی از کتاب پشیمانی آمده است: «آقای معلم: درسته بچه ها، همه ما فهمیدیم پشیمونی حالتیه که می گیم ای کاش یه طور دیگه انجام داده بودم. ای کاش این کارو نمی‌کردم. وای ! بد شد که این کار رو انجام دادم یا چه خوب می شد یه چیز دیگه انتخاب می کردم.
خب حالا کی می تونه بگه چی کار کنیم که پشیمون نشیم؟
امیر محمد: واقعا چکار کنیم که پشیمون نشیم؟»

نویسنده در مقدمه این کتاب نوشته است: «از رنج‌آورترین امور آن است که برای حل یک مسئله یا انجام یک کار، راه بهتری هم بوده و شما راه متوسط یا بدترین راه را انتخاب کرده‌اید. وقتی ما راه‌حل نامناسبی را انتخاب می‌کنیم ماحصل آن، چیزی جز پشیمانی و حسرت نیست ولی یک نتیجه هم دارد و آن تجربه است. در گام اول استفاده از تجربه‌ خود نیاز به تأمل و بردباری و تفکر دارد و در گام دوم برای استفاده از تجربه‌ دیگران نیاز به مشورت داریم و ما والدین اگر از کودکی به فرزندان خود بیاموزیم که ترک شتاب و عجله و مشورت کردن چه اهمیتی دارد، بدون شک بالاترین درجات موفقیت را به خود و فرزندانمان اختصاص خواهیم داد.ب

کتاب رازداری نیز از دیگر کتاب‌های این مجموعه است که در آن مساله رازداری با زبانی ساده برای کودکان تحلیل شده است.

در بخشی از این کتاب نوشته شده است: «آقا معلم: صبر داشته باش. خب داشتم می‌گفتم که دزده اصغر رو یواشکی تعقیب کرد و خونه‌اش رو یاد گرفت. چند روز اون‌جا رو پایید تا هر وقت کسی خونه نبود یا وقتی حواسشون پرت شد و در رو درست نبستند بره سراغ پول‌ها. آقامحمد، همسایه‌ بابای اصغر که آدم زرنگی بود اونو دید و بهش گفت: چند روزه میای این‌جا، کاری داری؟ یه کاری نکن به پلیس زنگ بزنم ها!. دزده اولش ترسید و رفت...ب

نویسنده در کتاب دوست خوب به کودکان تفهیم می کند تا برای پیدا کردن یک دوست خوب یا یک دوست خوب بودن چه معیارهایی را باید مدنظر داشته باشند.

در بخشی ازکتاب فروتنی هم آمده است: لمریم گفت: مامانم گفته با بچه هایی که گول شیطون رو می خورند دوست نشو.
آرش گفت: مامان منم گفته
آقای معلم:از کجا بفهمیم بچه‌ای گول شیطون رو می خوره؟ تازه فکر می‌کنم بیشتر بچه ها یک بار هم که شده گول شیطون رو می‌خورند.
محمد حسین: فکر کنم همون حسود ها را می گید.
آقای معلم: کدوم حسودها؟...ب

در مقدمه کتاب دوست خوب نیزآمده است: «بخشندگی و سخاوت یکی از علامت‌های یک دوست خوب است. یک فرد سخاوتمند حتی زمانی‌که توانایی ودارایی کمی برای بخشش دارد، با کمال میل آنچه که می‌تواند را می‌بخشد. این نشانه فردی است که ارزش دوستی دارد زیرا این خصوصیت اخلاقی نشان می‌دهد که او ذهن و قلبی بخشنده دارد. دوست واقعی کسی است که به حرف‌های ما گوش می‌کند و سعی می‌کند ما را درک کند. یک دوست خوب وقتی چیزی را نمی‌فهمد یا درک نمی‌کند، درباره آن موضوع سوال می کند تا موضوع را کاملا متوجه شود.»

کتاب حسودی از مجموعه گفت‌و‌گو‌هایی با کودکان در ادامه پیام محوری کتاب‌های قبل سعی دارد تا با آسان سازی مفاهیمی اخلاقی یا انتزاعی، فضایی بسازد تا کودکان به همراه والدین یا مربیانشان بتوانند سیر خودشناسی را از دوران کودکی آغاز کنند .

کتاب ترس و احتیاط از این مجموعه نیز شامل گفت و گوهایی با کودکان است. در بخشی از کتاب ترس و احتیاط هم می خوانیم: «یه روز وقتی مامان مینا برای خرید رفت سرکوچه، اون توی خونه تنها موند تا از خواهر کوچکش مراقبت کنه. مینا سرگرم تماشای کارتون بود که خواهرش از خواب بیدار شد و رفت سراغ کبریت...»

در کتاب بچه زرنگ نیز سعی شده تا با استفاده از روش الگوپذیری و الگوسازی، فضای گفت وگو برای کودکان گروه الف فراهم شود.

مجموعه سیزده جلدی گفت وگوهایی با کودکان در شمارگان سه هزار جلد و قیمت هر جلد پنج هزار تومان از سوی انتشارات سرو یاسین عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها