«آتش بیار» جدا از شرح بازی ها، شامل دو داستان در ابتدا و انتهاست که به گونه ای با حال و هوای بازی ها پیوند دارد. در این اثر محتوای هر بازی پس از شرح توسط نویسنده مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.
نویسنده در مقدمه کتاب نوشته است: آنچه مردم یک جامعه را به هم پیوند می دهد، وجه مشترکی است که در ارزش ها،عقاید،باورها، آداب و رسوم و... آن ها نهفته است و همین هاست که روابط افراد یک جامعه را با هم مشخص می کند. اگر مردمی در موارد یاد شده غنی باشند،طبعا دارای بینش و فرهنگی غنی خواهند بود که سینه به سینه و نسل به نسل آنها را حفظ خواهند کرد و به خاطر خواهند سپرد.یک فرهنگ پویا،جامعه ای پویا را خواهد ساخت و ازمغان یک فرهنگ منزوی ، جامعه ای منزوی خواهد بود. فرهنگ و آداب و رسوم خود به خود در متن جامعه قانون را بهوجود خواهند آورد که افراد با قضاوت وجدان خود از آن تبعیت می کنند...
کتاب اینگونه آغاز می شود: باز هیاهوی بچهها در گوشم میپیچد و باد غبار نسیمی از بین برگهای ورقخورده در چشمم می آمیزد. بر میخیزم با تو همراه می شوم به کوچه ها. تویی که سال ها رنج غزلهایت را بردوش میکشم ...
کودکان ونوجوانان با خواندن این کتاب آشنایی جامعی با بازی های محلی و بعضا از یاد رفته شهرستان جهرم در استان فارس پیدا می کنند.این کتاب حاصل یک کار میدانی است که نویسنده درخلال گفت و گو با افراد سالخورده نوشته است.
سید عبدالرسول عقیلی در سال 1342 در شهرستان جهرم از توابع استان فارس به دنیا آمد. وی دارای مدرک تحصیلی ادبیات فارسی و تربیت بدنی است. «آتش بیار» اولین کتاب این شاعر- نویسنده در حوزه کتاب های نوجوان به شمار میرود.
کتاب آتش بیار با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت سه هزار تومان از سوی انتشارات مصلی عرضه شده است.
نظر شما