یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۶
دومین سالگرد درگذشت پدر علم جغرافیای ایران در بیرجند برگزار شد

مراسم بزرگداشت دومین سالگرد درگذشت محمد حسن گنجی، پدرعلم جغرافیای ایران و بنیانگذار سازمان هواشناسی کشور در محل مسجد امام حسین‌(ع)‌ بیرجند برگزار شد. یکی از شاگردان گنجی در این مراسم گفت: افتادگی و خاکی بودن از ویژگی‌های اخلاقی پروفسور بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مراسم بزرگداشت دومین سالگرد درگذشت محمد حسن گنجی، پدرعلم جغرافیای ایران و بنیانگذار سازمان هواشناسی کشور با حضور استاندار خراسان جنوبی، جمعی از استادان دانشگاه، شاگردان آن مرحوم و مهمانان کشوری و استانی در محل مسجد امام حسین‌(ع)‌ بیرجند برگزار شد. 

یکی از شاگردان مرحوم گنجی در این مراسم اظهار کرد: پروفسور گنجی دارای ویژگی‌های اخلاقی زیادی بود که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان افتادگی و خاکی بودن او را نام برد. 

دکتر محمد حسن گنجی، 21 خرداد سال 1291 خورشیدی در بیرجند به دنیا آمد. پس از پایان ‎تحصیلات مقدماتی در ‏مدرسه شوکتیه بیرجند، وارد دارالمعلمین عالی تهران شد و در‎ ‎رشته تاریخ و جغرافیا به دریافت درجه کارشناسی ‏نائل و سپس به‎ ‎عنوان دانشجوی برگزیده به اروپا اعزام شد. وی در دانشگاه ویکتوریا منچستر انگلستان به تحصیل ادامه داد و در سال 1317، لیسانس تخصصی خود را در جغرافیا دریافت کرد. 

وی بار دیگر در سال 1331، با استفاده از بورس تحصیلی عازم آمریکا شد و دکتری خود را در رشته جغرافیا، از دانشگاه کلارک دریافت کرد. دکتر ‏گنجی پس از بازگشت به ایران در دانشگاه تهران، مشغول به تدریس شد و با درجه استادی در سال 1358 بازنشسته شد. با این حال وی هیچ گاه دست از کار نکشید و از سال 1364 با مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، همکاری کرد. 

این استاد پیشکسوت علاوه بر مدیریت گروه جغرافیا، ‏ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی و معاونت‎ ‎دانشگاه تهران، پیش از انقلاب اسلامی، ریاست اداره کل هواشناسی ایران و ریاست هواشناسی‎ ‎منطقه آسیا را نیز بر عهده داشت و عضو کمیته ‏اجرایی سازمان هواشناسی جهان بود. وی همچنین عضویت کمیته رهبری اطلس اقلیمی ‏ایران را‎ ‎در سازمان هواشناسی برعهده داشته‌ است. 

محمدحسن گنجی، 28 تیرماه سال 91 بر اثر زمین خوردن در منزل شخصی خود دچار خونریزی مغزی شد. پس از آن وی به بیمارستان پیامبران منتقل و تحت عمل جراحی قرار گرفت، ولی در این بیمارستان از دنیا رفت. پیکر وی پس از انتقال به بیرجند در زادگاهش و پارکی که به‌نام او در خیابان توحید بیرجند نامگذاری شده است به خاک سپرده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها