به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست مطبوعاتی کنگره هلال بن علی (ع) و بیبی حکیمه (س) امروز 12 مرداد با حضور حجتالاسلام احمد عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، حجتالاسلام محمد اکبری، دبیر کمیته علمی کنگره هلال بن علی (ع) و آرمین محمودی، دبیر کنگره بیبی حکیمه (س) در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور برگزار شد.
حجتالاسلام عابدی در ابتدای این مراسم با تاکید بر بزرگداشت مقام امامزادگان گفت: بسیاری از حوزههای علمیه در کشور بر سر قبور بزرگان و امامزادگان شکل گرفته است و در روایات فراوانی بر زیارت امامزادگان و بزرگان دینی تاکید شده است.
وی ادامه داد: همچنین در تاریخ و کتابهای بسیاری درباره قبور امامزادگان صحبت شده است. بنابراین با توجه به اهمیت مقام بزرگان دینی باید این افراد به جامعه شناسانده شوند. یکی از اهداف اصلی کنگره هلال بن علی (ع) نیز همین موضوع است چون با وجود این که فرزندان زیادی از امامان معصوم در کشور وجود دارند اما مردم تنها قبور حضرت معصومه (س)، حضرت عبدالعظیم حسنی و شاهچراغ را میشناسند.
وی در بخش پایانی سخنانش از چاپ چندین جلد کتاب و مقالات مربوطه در کنگره هلال بن علی (ع) خبر داد و گفت: درباره شخصیت علمی هلال بن علی (ع) و نقش امامزادگان در کشور چندین اثر همزمان با برگزاری این کنگره منتشر خواهد شد.
حجتالاسلام اکبری نیز در بخش دیگری از این مراسم گزارشی از روند اجرای کنگره هلال بن علی (ع) ارائه کرد و گفت: مهلت ارسال مقالات به این کنگره تا تاریخ 10 آبان ماه سال جاری خواهد بود. مراسم افتتاحیه 12 آذرماه در شهر مقدس قم و مراسم اختتامیه 13 آذرماه در حرم مطهر هلال بن علی (ع) در آران و بیدگل برگزار میشود.
وی با بیان اینکه شناخت و تبیین شخصیت حسبی و نسبی امامزاده هلال بن علی (ع) یکی از محورهای اصلی این همایش است، گفت: شناخت امامزادگاني مانند هلال بن علی (ع) بسیار راهبردی و برای تعالی همه انسانهای کمالطلب و تشنه فضایل انسانی موثر است.
وی ادامه داد: محور دیگر این کنگره کمالاتی است که خود امامزاده هلالابن علی (ع) داشته و در یکی از کتابهای علمای بلاد اصفهان و کاشان به آن اشاراتی بسیاری شده است. این نسخه خطی در دبیرخانه کنگره بازسازی میشود و با سبک جدید و استناداتی بیشتر همزمان با کنگره به چاپ خواهد رسید و در مراسم اختتامیه رونمایی خواهد شد.
وی افزود: چندی پیش مقام معظم رهبری بر تبدیل شدن امامزادگان به قطب فرهنگی در کشور تاکید کردند چرا که امامزادگان طلایهدار و مبلغ مقام ولایت و امامت امامان معصوم هستند. اسلام نسبت به ادیان دیگر ممتاز است چرا که توانسته میان قرآن و عترت پیوند ایجاد کند و امامزادگان نیز در ایجاد این پیوند نقش موثری دارند.
حجتالاسلام اکبری احیای آثار علمای گذشته درباره امامزادگان را یکی دیگر از محورهای اصلی کنگره هلال بن علی (ع) عنوان کرد و گفت: در گذشته علمای شیعه آثار بسیاری را درباره امامزادگان تالیف کردهاند و ما نیز در این همایش قصد احیای این گونه آثار را داریم.
دبیر کمیته علمی کنگره هلال بن علی (ع) در پایان سخنانش گفت: محور دیگر این کنگره بخش هنری و آثار هنری است که در گذشته و یا آینده تالیف میشود چرا که ما میتوانیم از ابزار هنر برای تبلیغ بزرگان دینی و امامزادگان استفاده کنیم.
اکبری همچنین گفت: برای این کنگره مقالات و آثار علمی را به صاحبنظران سفارش دادهایم و در دو سطح مخاطبان عمومی و مخاطبان خاص تهیه آثار ارزشمند و ماندگار برای این امامزاده در دست تدوین است. به آثار برتری که صاحب امتیاز شده و در کمیته علمی برگزیده شوند جوایز نفیسی تعلق ميگيرد و مقالات برگزیده در قالب کتاب منتشر میشوند.
محمودی دبیر کنگره بیبی حکیمه (س) نیز در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به جایگاه شخصیت بیبی حکیمه (س) در تاریخ گفت: وی از بانوان بزرگ شیعه و زاهده عابدهای است که آستان مقدسش بیش از 1200 سال است که مأمن زايران است.
وی ادامه داد: بنا بر احادیث شیعی، وی از برجستگی علمی در میان فرزندان امام موسی کاظم (ع) برخوردار بوده است و این کنگره درنظر دارد تا سیره نظری و عملی ایشان را معرفی کند.
وی افزود: معرفی آستان مقدس این امامزاده از دیگر اهداف این کنگره است و تاکنون 30هزار فراخوان و 20هزار پوستر به مراکز علمی و فرهنگی کشور در راستای برگزاری این کنگره ارسال شده است.
محمودی همچنین گفت: آخرین مهلت ارسال مقالات به این کنگره 30 مرداد است و احتمال تمدید یکهفتهای آن وجود خواهد داشت. در دهه کرامت مقارن با شهریور ماه نتایج ارزیابی مقالات اعلام خواهد شد و در دهه ولایت مقارن با نیمه دوم مهرماه در تاریخ 16 و 17 مهرماه یک کنگره دوروزه در شهرستان گچساران استان کهگیلویه و بویر احمد برگزار میشود.
به گفته این مقام مسئول، به 40 مقاله برتر جوایز نفیسی تعلق خواهد گرفت. همچنین با توجه به ثبت کتابچه مقالات در سایت ISL و چاپ آن، دو امتیاز علمی برای صاحبان مقالات و اساتید در نظر گرفته میشود. مقالات برگزیده نيز در فصلنامه علمی و پژوهشی انجمن مطالعات جهان اسلام به چاپ خواهد رسيد.
یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۲
نظر شما