(Islamic Theological Themes: A Primary Source Reader)
به گزارش سایت آمازون، کتاب «موضوعات کلام اسلامی: خوانشی از منابع اولیه»، مشتمل بر طیفی گسترده از منابع تاریخی و جغرافیایی و مسائل کلامی اسلامی است که گلچینی جامع از متون مقدس اولیه اسلامی را پوشش میدهد.
از ویژگیهای این مجموعه آن است که متونی منتخب و نادر را در بر میگیرد که تاکنون به انگلیسی ترجمه نشده و همگی به تازگی معرفی شدهاند تا درهایی به سوی دنیایی فراختر، از حیات، باور و فرهنگ اسلامی بگشایند.
این کتاب در پنج بخش نگارش یافته است و مطالعه آن برای دانشجویان و نخبگان این حوزه ضروری به نظر میرسد: فصل اول کتاب، دربرگیرنده موضوعهایی مرتبط با علم تفسیر و خوانش متون مقدس است و به بررسی علم کلام در قرآن و حدیث میپردازد. در فصل دوم، موضوع علم اجتماع در جامعه مسلمانان و تعیین مرزهای حقیقت از سوی آنها مد نظر نویسنده قرار گرفته و به مسائلی نظیر شناخت مسلمانان از دیگر جوامع مذهبی و اختلافهای فرقههای اسلامی پرداخته شدهاست. فصل سوم، مکاتب و موضوعهای نظاممند کلام اسلامی را در نظر قرار داده است و به شرح تفصیلی آنها میپردازد. جنبههای ادبی و معنوی کلام اسلامی و اشاره به چهرههای برجسته این حوزه، محتوای فصل چهارم را شکل میدهد. فصل پنجم کتاب به نظریه اخلاق میپردازد و در طیفی وسیع ــ از حدود آزادی انسان تا مسائل حقوقی و حکومتی ــ به بحث و گفتوگو مینشیند.
جان رینارد نویسنده این کتاب، استاد مطالعات دینی دانشگاه سنت لوئیس است. از میان کتابهای او میتوان به «هفت در اسلام: معنویت و زندگی مذهبی مسلمانان»، «پنجرهای به خانه اسلام» و «داستان دوستان خدا: شرح حال قدیسان اسلامی» اشاره کرد.
(What is Islamic Philosophy)
این کتاب که در پی معرفی گستردهای از اندیشه اسلامی است، به بررسی موضوعهایی متنوع در این باره میپردازد. این موضوعها طیفی گسترده را ــ از ریشههای اندیشه اسلامی گرفته تا مسائلی چالشانگیز که مسلمانان در جهان معاصر با آن روبهرو هستند ــ پوشش میدهد. فصول این کتاب، به کاوش در فلسفه اولیه اسلامی میپردازد و گسترش آن را از طریق محورهایی کلیدی و صوری که در قرن بیستم رخ نمایاندهاند، ردیابی میکند.
مباحثی که در این کتاب به آنها پرداخته شده، هم مسائل اخلاقی و حقوقی اسلام را در بر میگیرد و هم ناظر بر مسائل سیاسی و حکومتی دین اسلام است. جنگ عادلانه، حقوق زنان، سقط جنین، همجنسگرایی و شبیهسازی از جمله مواردی است که در مقولات اخلاقی مرتبط با اسلام این کتاب، قابل ردیابیاند. همچنین وجود و ماهیت دولت اسلامی و چگونگی دموکراتیک بودن آن، از پرسشهایی است که این اثر به تبیین آنها میپردازد. علاوه بر این، کتاب «فلسفه اسلامی چیست؟»، در جستوجوی سهم و پاسخ اسلام در پاسخ به پرسشهایی مهم ــ چون وجود خداوند، مفهوم روح و حقیقت ــ نیز هست.
افزون بر اینها کتاب حاضر، اثری مطلوب برای دانشجویانی است که برای نخستین بار وارد این حوزه میشوند و میخواهند دانشی درباره سنت و مسائل دشوار فلسفی ــ که بخشی از جهانبینی اسلامی است ــ به دست آورند.
نویسنده این کتاب، محقق فلسفه دین در دانشگاه گلاسترشر انگلستان است و سالها در دانشگاههای مختلف به تدریس فلسفه و دین پرداخته است. کتابهای «پنجاه صورت کلیدی در اسلام» (2006)، «نیچه و اسلام» (2007)، «مولانا مودودی و اسلام» (2010) و «خدا در فلسفه» (2011) از جمله آثار برجسته او در این حوزهاند.
نظر شما