عالیه شکربیگی، استادیار دانشگاه و مولف از بررسی تنهایی زنان و تدوین آن در کتابی با عنوان«جامعهشناسی تنهایی زنان» خبر داد و گفت: قصد دارم با این کتاب زنان و تنهایی آنها را به ساختار جامعه معرفی کنم.
تنهایی زنان ناشی از نارسایی جامعه
وی با اشاره به اینکه تنهایی فقط مختص زنانی نیست که مجرد زندگی میکنند، گفت: در جامعه ایران و در کلانشهری مانند تهران میتوان به وضوح تنهایی را در بین زنان متاهل نیز دید که با طلاق عاطفی دست به گریبان هستند، حتی این تنهایی در بین زنان شاغل نیز دیده میشود.
مولف کتاب«دایرهالمعارف خانواده» ادامه داد: زنان تنها و بیوه نیز بخش دیگری از زنان تنهای ایران را تشکیل میدهد که لازم است بهصورت جدی به این موضوع پرداخته شود.
وی درباره دلیل تنهایی عظیم زنان توضیح داد: این تنهایی در بین زنان متاهل و مجرد ناشی از نارسایی جامعه امروز است، چرا که زنان امروزه بیشتر تمایل دارند تنهایی خود را با نگهداری حیوانات پر کنند که این موضوع میتواند تاثیر بسیار مخربی بر روابط اجتماعی در بین افراد بهویژه زنان داشته باشد.
شکربیگی درباره مضمون کتاب «جامعهشناسی تنهایی زنان» اظهار کرد: در این کتاب تلاش کردهام مفاهیم بنیادین را مطرح کنم و به سوالاتی از قبیل اینکه آیا تنهایی زنان سرشار است یا خیر؟ و اینکه تنهایی سرشار در کل چه مفهومی است؟ پاسخ دهم.
حاکمیت و تنهایی
این مولف در ادامه گفتوگو با ایبنا افزود:یکی از مهمترین اهداف تالیف این کتاب بررسی عمیق تنهایی در نزد زنان و معرفی آن به ساختار جامعه و حاکمیت است، زیرا اگر راهکار مناسبی برای این قشر از جامعه اندیشیده نشود افسردگی و در ادامه خودکشی را در پی دارد.
وی تصمیم حاکمیت و مسئولان بالادستی کشور را برای ایجاد راهی برای برونرفت از این معضل اجتماعی مهم دانست و گفت: این کتاب گامی است برای روشنگری بین زنان جامعه که این زنان میتوانند زنان نخبه و زنان عادی باشند اما برای دستیابی به یک راه مشخص باید پژوهشهایی از این دست عملیاتی شوند.
بنا به گفته دکتر عالیه شکربیگی، کتاب«جامهشناسی تنهایی زنان» در آیندهای نزدیک منتشر و به کتابفروشیها راه پیدا میکند.
نظر شما