لایه های پنهانی که در کتابها آشکار می شوند
کتاب هفته در شماره این هفته خود در صفحه «اهل قلم» گزارشی در خصوص سرگذشت نویسی از یک گروهک تروریستی را منتشر کرده است. به گفته این هفته نامه؛ انتشار کتابهای خاطرات افراد گریخته از پادگان اشرف بیانگر تنها بخش کوچکی از جنایات گروهک تروریستی «سازمان مجاهدین خلق» است. جنایاتی که به گفته مولفان نیازمند بررسی و دقت بیشتر برای پرداخت به لایه های پنهان این گروهک است. در این زمینه کتابهای «از مجاهدین تا منافقین: سیر تاریخی سازمان مجاهدین خلق از آغاز تاکنون» و «منافقین خلق» دو اثر از مهدی حق بین هستند.کتاب «منافقین خلق» به پژوهشی در زمینه سیر تاریخی و علل تباهی این گروهک می پردازد و کتاب «از مجاهدین تا منافقین» سیر تاریخی تشکیل سازمان مجاهدین خلق تا شکست آنان را در عملیات مرصاد و سالهای پس از آن بررسی می کند.
مهدی حق بین در رابطه با تفاوت کتابهایش با کتابهای دیگری که تاکنون در خصوص سازمان مجاهدین خلق نوشته شده می گوید: تا کنون کتابهای زیادی در خصوص سازمان مجاهدین خلق به نگارش در آمده اما هیچ یک از آنها جریان و مسیر خطی سرنوشت سازمان مجاهدین خلق را تا به اینجا پیش نیاوردند.
وی ادامه می دهد: در بیشتر کتابها جریان مجاهدین خلق تا جنگ امریکا و عراق دنبال شده اما درباره این سازمان چند نکته اساسی وجود دارد که مولفان در بررسی و عملکرد این سازمان کمتر به آن توجه داشتهاند.
نوشته ها و سروده هایی برای سرزمین ستاره و زیتون
این هفته نامه همچنین در صفحه «اهل قلم» خود به معرفی کتابهایی در خصوص غزه و فلسطین پرداخته است. «محاصره غزه از دیدگاه حقوق بین الملل» عنوان اثری از محمدرضا عطایی اقدم است که تا کنون توسط انتشارات «پیشرو مبتکران» به دو نوبت چاپ رسیده است. این کتاب تحلیلی بر محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی در سال 2008 میلادی از دیدگاه حقوق بین الملل دارد.
«شکست اشغالگران در غزه: آغاز اضمحلال رژیم صهیونیستی» نوشته عبدالرحمان عدنان عامر و فاطمه کاظمی هم از سوی انتشارات «روایت فتح» به چاپ رسیده است.
«ایران، لبنان،غزه» را هادی یعقوب زاده نوشته و انتشارات «سوره مهر» منتشر کرده است. موضوع این پژوهش بررسی و تحلیل ضرورت اقدامات، مسئولیت ها و وظایف جمهوری اسلامی ایران در برابر مردم فلسطین است.
کتاب «غزه در حصار: گزارشی از اوضاع غزه در ایام محاصره» را احمد کریمیان نوشته و انتشارات «بوستان کتاب» قم آن را در سه نوبت چاپ کرده است.
غربت و قربت نویسندگان از دنیای نوجوانان
«کتاب هفته» در پرونده این هفته خود به بررسی نویسندگی برای نوجوانان از دیروز تا امروز پرداخته که در این خصوص با سه نویسنده حوزه ادبیات نوجوان گفت و گویی انجام داده است. محمدرضا شمس یکی از این نویسندگان است که به «کتاب هفته» می گوید: نویسندگان ما به طور جدی با تئوری ادبی روز و مشکلات و خواسته های بچه ها آشنا نیستند. به ندرت نویسندگانی داریم که به این قضایا وارد شده اند و نوشته های آنها به روز است. نویسندگان جوان ما کارهای زیبایی ارائه داده اند اما به طور کلی در این فرایند خیلی کند عمل می کنند.
محمد میرکیانی نیز در رابطه با موفق نبودن نویسندگان امروز در برقراری ارتباط با مخاطبان نوجوان ادامه می دهد: علت این است که آنها کار را برای نوجوانان انجام نمی دهند. نوجوانی بهانه خلق آثار آنهاست اما فضای دوست داشتنی برای جذب مخاطب در کار آنها وجود ندارد. فضا و موضوعی که آنها در نوشته های خود به کار می گیرند به نوجوان مربوط نیست. زبان نوشته باید پربار، ساده و روان باشد، طوری که مخاطب احساس کند نویسنده رو بروی او نشسته و با او صحبت می کند.
افسانه شعبان نژاد نیز نویسنده ادبیات نوجوان در این زمینه میگوید: مهمترین اتفاق این است که نویسندگان برای نزدیک شدن به مخاطب خود تلاش نمی کنند و در یک کلام هنرمند نیستند. هنر می خواهد مخاطبت را بشناسی و بتوانی او را حس کنی و زمانی این حس ایجاد می شود که بتوانی با کودک و نوجوان در ارتباط باشی و در جمع آنها در مدرسه، مهد کودک، خانه و ... حضور داشته باشی. کسی که این ارتباط را نداشته باشد هنری در خلق اثر مطابق با نیاز روز مخاطب ندارد.
در برخی از شهرستان های ایران حتی یک کتابفروشی هم نداریم
این هفته نامه همچنین امروز در صفحه «نشر» خود گزارشی از چگونگی خرید اینترنتی کتاب در ایران را منتشر کرده است. به گفته «کتاب هفته» باید بپذیریم که هنوز کمتر کتابخوانی حاضر است لذت گشت و گذار در کتابفروشی ها را با چیز دیگری عوض کند و کمتر کتابفروشی را می شود سراغ گرفت که نخواهد فرصت گپ و گفت با خریدار کتاب را از دست بدهد، اما دغدغه ها و دلمشغولی های جوامع مدرن، مجال و شتاب بیشتری را برای سر و کله زدن با مظاهر فناوری های نوین مثل فروشگاه های اینترنتی کتاب می طلبد و از این رو خیلی از کتابخوانان و کتابفروشان ایستادن بی دردسر پشت پیشخوان چنین فروشگاه هایی را ترجیح می دهند. از طرف دیگر وزارت ارشاد می گوید در برخی از شهرستان های ایران حتی یک کتابفروشی هم نداریم و این کمبود شاید بهترین بهانه و فرصت برای پا گرفتن نوزاد تازه از راه رسیده ای باشد که می خواهد پا جای پای کتابفروشی های «شاه آباد»،«نادری» و«تیمچه حاجب الدوله» و حتی راسته مقابل دانشگاه تهران بگذارد.
نظر شما