به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب «عصر طلایی دایناسورها» از مجموعه کتابهای «دایرهالمعارفهای کودکان و نوجوانان» اطلاعاتی درباره دایناسورها، تنوع زیستی، خطر انقراض حیات وحش و برخی مشکلاتی که محیط زیست را تهدید میکند ارایه میدهد.
نویسنده در ابتدای کتاب مینویسد: «وقتی شش سالم بود، پدرم کتابی دربارهی دایناسورها برایم خرید و من از تماشای عکسهای آن غرق در شگفتی شدم. تفاوت دایناسورها با بقیهی موجودات عجیب و غریب و محبوب سالهای کودکی من این بود که اطمینان داشتم چنین موجوداتی زمانی روی زمین زندگی میکردهاند. همین اطمینان، دایناسورها را برای من واقعی و شگفتانگیز میکرد و آنها را به دنیای آن روزهایم ـ که اغلب کسلکننده و خالی از شگفتی مینمودـ متصل میساخت. برای همین، به دنبال دایناسورها گشتم؛ اوایل در کتابها، بعدها در مستندهای علمی، سپس در مقالات پژوهشی و اندکی بعد، در کوهستانها و کویرها به دنبال سنگوارههای آنها...»
«جانورانی که دیگر نیستند»، «فرزندان یک پدربزرگ»، «قدم زدن با دایناسورها»، «جمجمههایی که هرگز از تخم درنیامدند»، «شکوفایی دایناسورها»، «آخرین دایناسورها»، «خرسهایی با سر تمساح»، «کابوس سنجاقکها»، «بادبانهای زنده»، «گرزهای ترسناک» و «آرایش به سبک دایناسورها» عنوان برخی مطالبی هستند که در این کتاب به آن پرداخته شده است.
در بخشی از فصل «بادبانهای زنده» میخوانیم: «بعضی دایناسورها بادبانهای بزرگی روی پشت خود داشتند. برای مثال، دایناسورهای خاردار صفحههایی پهن یا سیخمانند روی پشتشان داشتند. بعضی از این صفحهها بزرگتر و بعضی کوچکتر بودند. آنها از این صفحهها نه تنها برای دفاع از خود بلکه برای شناسایی یک دیگر و نمایش دادن قدرت و زیبایی خود به همنوعانشان استفاده میکردند؛ همان طور که شاخهای دایناسورهای شاخدار و کاکلهای نوک اردکیها به همان درد میخورد. به جز دایناسورهای خاردار، دایناسورهای دیگری هم بودند که روی پشتشان صفحهها یا خارهای کوتاه و بلندی داشتند. بعضی از این صفحهها با بلند شدن تیرههای پشت ستون مهرهها به وجود آمده بودند. انواعی از دایناسورهای گردن دراز، دایناسورهای شکارچی و حتی بعضی دایناسورهای نوک اردکی هم چنین صفحههایی داشتهاند...»
این کتاب اطلاعات بهروز و علمی را با زبانی ساده و روان برای کودکان و نوجوانان نقل میکند و مخاطب را با داستان کشف آخرین دایناسوری که سنگواره کامل آن پیش از انتشار این کتاب کشف شده، آشنا میکند. تصاویر رنگی این کتاب نیز با بهرهگیری از آخرین یافتههای اثبات شده علمی درباره عصر دایناسورها در انتقال مفاهیم به مخاطب بسیار موثر است.
عرفان خسروی، دانشجوی دکترای جانورشناسی است و پیش از این پنج کتاب دیگر درباره زیستشناسی، جانورشناسی و دیرینه شناسی نوشته است.
انتشارات طلایی کتاب «عصر طلایی دایناسورها» را در قالب 64 صفحه و شمارگان پنج هزار نسخه همراه با پوستری از دایناسورها در اندازه 18 در 80 سانتیمتر به بهای 200 هزار ریال منتشر کرده است.
سهشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۵
نظر شما