دوشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۶
حمید درخشان: چرا کودکان ما باید دنبال مالدینی و مسی باشند وقتی اسطوره‌های ملی بزرگی داشتیم و داریم

حمید درخشان، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران با اشاره به اینکه ایجاد هماهنگی بین علایق کودکان و کتاب، سبب جذب آنها به کتاب و افزایش تمایلشان به کتابخوانی می‌شود گفت: با بهره گیری از علایق کودکان می‌توان کتاب‌هایی با مضمون‌های مرتبط تهیه کرد و در اختیارشان گذاشت و آنها را راهنمایی کرد که برای دستیابی اصولی به موضوعات مورد علاقه‌شان آن کتاب‌ها را مطالعه کنند.

حمید درخشان با تاکید بر لزوم تولید کتاب‌های ورزشی برای کودکان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: در کشور ما کتا‌ب‌های فراوانی با موضوعات علمی، مذهبی، کمک درسی، داستانی و شعر برای کودکان تهیه می‌شود که جای تقدیر فراوان دارد اما باید کتاب‌هایی هم با محوریت الگوهایی که در جامعه ورزشی داریم تولید کنیم.

سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران افزود: اگر قدری بیندیشیم، می‌بینیم ساخت انیمیشن و برنامه‌ تلویزیونی مانند فوتبالیست‌ها توسط ژاپنی‌ها تاثیر زیادی بر روی بچه‌ها داشت و کودکان بسیاری از آن شخصیت‌های کارتونی الگوگیری کرده و به خاطر علاقه به شخصیت‌هایی مانند «کاکرو» یا «سوباسا» تصمیم گرفتند به ورزش فوتبال روی آورند.

شناخت صحیح از اسطوره‌های ورزشی

وی با اشاره به تمایل شدید کودکان به الگوسازی گفت: اغلب کودکان، مخصوصا پسربچه‌ها از چهره‌های فوتبالی برای خود الگوسازی می‌کنند. لذا با معرفی کامل و اجمالی این شخصیت‌های فوتبالی در قالب کتاب‌ها با زبانی ساده، روان و جذاب برای بچه‌ها، می‌توان علاوه بر علاقه‌مند کردن آنها به ورزش، شناخت درست و کاملی نسبت به شخصیت مورد نظرشان در ذهن آنها ایجاد کرد.

درخشان اظهار کرد: اگر سرنوشت بازیکنان را و اینکه از کجا شروع کرده‌اند، چه شرایطی را پشت سر گذاشته‌اند و برای رسیدن به موفقیت چه سختی هایی کشیده اند به صورت کتاب برای کودکان و نوجوانان علاقه‌مند عرضه کنیم، سبب می‌شود بچه‌هایی که عاشق فوتبال هستند با دیدن و خواندن این کتاب‌ها به سمت ورزش کشیده شوند.

کم کاری نویسندگان کودک در معرفی اسطوره‌‌های ورزش

این پیشکسوت فوتبال یادآوری کرد: چرا کودکان ما باید به دنبال مارادونا، مالدینی یا مسی باشند، درحالی‌که خودمان اسطوره‌های بزرگی داشته‌ایم که می‌توانسته ایم زندگینامه آنها را کتاب کنیم، اسطوره‌هایی که به دلیل نبود تبلیغات و توجه کافی، برای بچه‌ها ناشناخته‌اند. الگو گیری از بازیکنان موفق خارجی بد نیست اما باید اطلاعاتی درباره ستاره های کشورمان وجود داشته باشد و بگذاریم بچه ها خودشان انتخاب کنند. متاسفانه وقتی سراغ کتابها می‌رویم کتابی در این باره برای کودکانمان پیدا نمی‌کنیم که این امر نشان دهنده کم کاری نویسندگان و فعالان ادبی در این حوزه است.

درخشان گفت: باید تلاش کرد کودکان علاوه بر کتاب‌های درسی با مطالعه کتاب‌های غیردرسی هم انس بگیرند و کتابخوانی یکی از برنامه‌های زندگیشان باشد. در این زمان نقش والدین بسیار مهم و تعیین کننده است، چه در علاقه‌مند کردن بچه‌ها به مطالعه، چه در مورد موضوعاتی که برای مطالعه کودکشان انتخاب می‌کند یا به او پیشنهاد می‌دهند.

وی افزود: دراین راستا با بهره گیری از علایق کودکان می‌توان کتاب‌هایی با مضمون‌های مرتبط  تهیه کرد و در اختیارشان گذاشت و آنها را راهنمایی کرد که برای دستیابی اصولی به موضوعات مورد علاقه‌شان باید این کتاب‌ها را مطالعه کنند. این هماهنگی بین علایق کودکان و کتاب، سبب جذب آنها به کتاب و افزایش تمایلشان به کتابخوانی می‌شود.

اهمیت کتابخوانی برای ورزشکاران
سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران در ادامه نیز درباره اهمیت کتابخوانی برای ورزشکاران به عنوان الگوی کودکان تصریح کرد: همانطور که ورزشکاران برای موفقیت و کسب عنوان‌ و مقام‌های آسیایی و جهانی تلاش می‌کنند، در کنار آن اوقات فراغتی هم دارند که می‌توانند از آن به بهترین نحو استفاده کنند.

وی افزود: مخصوصا برای ورزشکارانی که بیشترین اوقات فراغتشان را در اردو می‌گذرانند مهمترین و سودمندترین ابزار استفاده از کتاب است. مطالعه علاوه بر اینکه سبب افزایش آگاهی و اطلاعات ورزشکاران شده و دوست خوبی برای آن‌ها محسوب می‌شود، موجب الگوگیری کودکانشان از آنها می‌شود. همچنین تاثیر مثبت و سازنده‌ای بر روی بچه‌هایی دارد که از آن‌ها الگوگیری می‌کنند.

این پیشکسوت ورزشی ادامه داد: ما هرچقدر درزمینه کتابخوانی بیشترتبلیغ کنیم و در این کار از ستارگان و چهره‌های شاخص و الگو استفاده کنیم نتیجه بهتری خواهیم گرفت چرا که اکثر نوجوانان که آینده‌سازان این مملکت هستند الگوهایشان را از این چهره‌های شاخص می‌گیرند.

درخشان گفت: وقتی در کشورمان از ستارگان فوتبال صحبت می‌کنیم بسیاری از افراد در آسیا آن‌ها را می‌شناسند. ما هرچقدر حضور بیشتری در جام جهانی داشته باشیم شناخت سایر کشورها نسبت به فرهنگ و آداب و رسوم ما هم بیشتر می‌شود و درواقع به همراه ستارگانمان می‌توانیم کتاب‌ها و فرهنگمان را نیز به سایر کشورها معرفی کنیم.

وی در پایان کتابخوانی را عامل بسیار موثری در رشد و موفقیت ورزشکاران دانست و گفت: با توجه به اینکه آمار مطالعه در کشور ما بسیار پایین است، کتاب آگاهی و بینش انسان را توسعه می‌بخشد لذا امیدوارم مردم ایران با این نگرش به کتاب از کتاب خواندن غافل نشوند و تاثیرات مثبت آن را در روند کار و زندگیشان به وضوح ببینند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها