چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۲
تصویب طرح جامع برای جایزه‌های ادبی دفاع مقدس از فعالیت‌های جزیره‌وار می‌کاهد

حسن اعلایی، مدیر انتشارات روایت فتح معتقد است تصویب طرح جامع برای جایزه‌های ادبی از انجام فعالیت‌های جزیره‌وار در این حوزه می‌کاهد و راه‌اندازی دبیرخانه دایمی نیز می‌تواند بر تداوم اثرگذاری جایزه‌های ادبی در معرفی کتاب‌های برتر موثر باشد.

حسن اعلایی، مدیر انتشارات «روایت فتح» و از برگزارکنندگان جایزه‌های ادبی دفاع مقدس درباره ضررت برپایی جایزه‌های ادبی حوزه دفاع مقدس به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)  گفت: این موضوع اتفاق میمون و مبارکی است که هیچ شکی در ضرورت برپایی آن وجود ندارد.

وی با بیان این‌که از راه برگزاری این جشنواره‌های ادبی، امکان شناخت نویسندگان، ناشران و نیز کمیت و کیفیت آنان فراهم می‌شود، عنوان کرد: افزایش شمار این جایزه‌های ادبی با هدف معرفی آثار و نویسندگان برتر به جامعه مخاطبان ضروری است.

اعلایی درباره مهم‌ترین آسیب موجود در جایزه‌های ادبی از نگاه خود توضیح داد: برگزارکنندگان نباید به گونه‌ای به موضوع جایزه‌های ادبی ورود کنند که جایزه‌های ادبی ارزش جایگاهی خود را از دست بدهند. ضروری است که طرح جامعی برای جایزه‌های ادبی دفاع مقدس مصوب شود تا نویسندگان، ناشران و دست‌اندرکاران با نگاه به آن منشور، در جشنواره‌های ادبی حضور یابند و آن را برگزار کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه اکنون هر نهادی به شیوه خود جایزه‌های ادبی دفاع مقدس را برگزار می‌کند و پراکندگی در این زمینه وجود دارد. مرکزی مثل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس می‌تواند با برگزاری نشست‌هایی نظرات ناشران، نویسندگان و برگزار کنندگان را جویا شود و به طرح جامعی دست یابد تا از انجام کار‌های پراکنده و جزیره‌وار جلوگیری شود.

این ناشر آثار دفاع مقدس، همچنین درباره نگاه سلیقه‌ای در انتخاب آثار جایزه‌های ادبی دولتی دفاع مقدس توضیح داد: وجود چنین نگاهی را در کلیت این جایزه‌ها رد نمی‌کنم و معتقدم با تصویب منشور یادشده، نویسندگان، ناشران و برگزارکنندگان جایگاه و وظایف خود را خواهند دانست.

اعلایی در پاسخ به این سوال که برگزاری جایزه‌های ادبی دفاع مقدس را به شیوه مردمی می‌پسندید یا دولتی نیز گفت: برگزاری این شیوه‌ها منافاتی با هم ندارند. هر یک از گروه‌های یادشده، امکاناتی در اختیار دارند که گروه دیگر فاقد آن است. متاسفانه گروه‌های مردمی از امکانات مالی خوبی برخوردار نیستند و لازم است نهاد‌های دولتی مرتبط با فرهنگ و دفاع مقدس حمایت‌های ویژه‌ای از آنان داشته باشند.

مدیر انتشارات روایت فتح با تایید این‌که جوایز ادبی، تا مدت کوتاهی بر دیده شدن آثار برگزیده موثرند، اظهار کرد: راهکار این مساله را می‌توان در راه‌اندازی دبیرخانه دایمی برای جایزه‌های ادبی دفاع مقدس جست. چنین دبیرخانه‌ای می‌‌تواند به اطلاع‌رسانی مناسب درباره نحوه برگزاری جایزه ادبی و آثار برتر آن در ادوار و جایزه‌های مختلف ادبی دفاع مقدس بپردازد. همچنین امکان شنیدن نظرات نویسندگان و ناشران و متولیان برگزاری نیز فراهم خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها