وی بازنویسی متون کهن ادبی برای کودکان ونوجوانان را از مهمترین شاخصههای آثار مهدی آذریزدی عنوان کرد و ادامه داد: در حقیقت مهدی آذر یزدی جزو اولین پایه گذاران بازآفرینی متون دینی بود و از همان ابتدا زمینه بازنویسی آثار متون کهن ادبیات فارسی را پایه ریزی کرد.لازم به ذکر است که قبل از وی نیز اقداماتی در این زمینه انجام شده بود اما به واقع این آثار در حد موفقیت کارهای آذریزدی نبود چون با توجه به اینکه هم اکنون در دهه 90 زندگی میکنیم، میبینیم که کتاب قصههای خوب برای بچههای خوب مهدی آذر یزدی هنوز که هنوز است خواندنی است و طرفداران خاص خود را دارد و بارها و بارها تجدید چاپ شده است.
مسوول دبیرخانه دایمی بنیاد آذریزدی گفت: به گفته خود این نویسنده راز بزرگ ماندگاری کتاب هایش در این است که این آثار از جمله مطالبی است که بچهها دوست دارند بشنوند یا بخوانند. در دل هرکدام از آن قصهها نوعی اخلاق انسانی که با هویت ایرانی همراه است موج میزند و طیفهای مختلف، علاقه مند به خواندنشان هستند.
وی گفت: آذر یزدی مردی خود ساخته بود و هرچند سواد مدرسهای نداشت و خواندن و نوشتن را از پدرش آموخته بود اما با پشتکار فردی خود به سراغ متون کلاسیک ادبیات فارسی رفت و کار در انتشارات علمی فرهنگی به عنوان نمونه خوان، زمینه ساز آشنایی وی با متون مختلف شد.
شکرانه در ادامه سخنان خود تاکید کرد: با وجود بازنویسیهای فراوانی که در حوزه ادبیات کلاسیک کودک ونوجوان صورت گرفته است، سادگی در بازنویسی آثارآذریزدی آنها را در میان سایرمتون به عنوان کارهایی برجسته و خاص تبدیل کرده است.
شکرانه در ادامه سخنان خود آثار مهدی آذریزدی را از ماندگارترین کتابهای ادبیات فارسی کودک ونوجوان نام برد و گفت: از آنجا که افکار یک انسان برآمده از موقعیت اجتماعی اوست، موقعیت اجتماعی آذریزدی و سایر ویژگیهای اخلاقی و اجتماعی او در اشعار و نوشتههایش به خوبی نمایان است.
این فعال فرهنگی همخوانی قصههای آذریزدی با هویت ایرانی اسلامی را یکی دیگر از ویژگیهای برجسته آثار وی دانست و گفت: با توجه به نقشی که این نویسنده بزرگ در ادبیات کودک ونوجوان کشور ما داشت و با توجه به تاثیری که آثار وی بر نسلهای بعد از خود گذاشت، باعث شد تا شورای عالی انقلاب فرهنگی روز 18 تیرماه ، مصادف با سالروز درگذشت این نویسنده را به نام روز ملی ادبیات کودک ونوجوان نامگذاری کند.
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای دبیرخانه مهدی آذریزدی گفت : دبیرخانه مهدی آذر یزدی از سالهای گذشته تا به امروز برنامه خود را بر این مبنا پایه گذاشته تا تمام کودکان ایرانی در گوشه گوشه این سرزمین با آثار او آشنا شوند. از جمله فعالیتهای این دبیرخانه این بود که با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کتابی به نام «آذریاد» منتشر کرد. این کتاب حاوی ده قصه بازآفرینی شده از مجموعه داستانهای مهدی آذر یزدی است که علاوه بر این اثر مکتوب یک لوح فشرده به همراه آن ارایه شده تا تمام بچههای ایرانی، قصههای مختلف آن را بشنوند و از شنیدن آنها لذت ببرند.
شکرانه در پایان اضافه کرد: تلاش میکنیم چشماندازی ترسیم کنیم که در آینده فعالیتهایی را که می شود در مورد ویژگیهای شخصیتی، دیدگاهها و آثار این نویسنده کودک و نوجوان انجام داد به خوبی بررسی کنیم.
نظر شما