به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) زهرا جاوید، مترجم کتاب «برنامهنویسی اندروید» درباره «مایکل برتون» یکی از مولفان این اثر در مقدمه آورده است: «برتون سر مهندس اندروید در شرکت «Groupon» است. سخنران بسیاری از کنفرانسهای توسعه اپلیکشنها در شهرهای لندن، بوستون، سیایکون والی و ریودوژانیرو در پروژه شاتل هم مشارکت داشته است. وی نویسنده کتابی است که از سوی گوگل، فیسبوک و سایر شرکتها استفاده شده است. مخاطبان کتاب «برنامهنویسی اندروید» میتوانند از طریق توییتر به نشانی (Robguice@) با مایکل برتون در ارتباط باشند.»
مترجم «برنامهنویسی اندروید» دیگر نویسنده این اثر یعنی «دان فلکر» را عشق موبایل، کارآفرین زنجیرهای و یک مخترع خلاق در زمینه وب و موبایل معرفی میکند. فلکر، بهعنوان پیشرو در برنامهنویسی و مشاوره هنری و نرمافزارهای حرفهای در بخش موبایل شناخته میشود. وی 10 سال است که بهعنوان مشاور مستقل در موضوعات مختلف مانند سرگرمی، سلامتی، خردهفروشی، بیمه، سرمایهگذاری و مشاور املاک مشغول است.
«برنامهنویسی اندروید» چه میگوید؟
«برنامهنویسی اندروید» یک کتاب راهنمای مقدماتی برای توسعه اپلیکیشنهای سیستم عامل اندروید است. برای شروع کار، نیازی به تجربه قبلی در برنامهنویسی اندروید نیست، بنابراین «برنامهنویسی اندروید» یک تخته سیاه خالی است.
این کتاب در پنج بخش اصلی با عنوانهای «پیچ و مهرههای اندروید»، «اولین اپیکیشن اندرویدی خود را بسازید و منتشر کنید»، «ایجاد یک اپیلیکیشن پرمحتوا»، «تبلتها» و «بخش دهتاییها» تدوین شده است. مهمترین موضوعات این پنج بخش در قالب 20 فصل به مباحثی چون ساخت و توسعه اپیلیکیشنهای چشمنواز، نخستین پروژه اندرویدی، آشنایی با منابع اندروید، ساختن یک اپلیکیشن و فراتر از مرزهای گوگل اشاره دارند.
تاریخچه شکلگیری اندروید
مولفان در نخستین بخش کتاب، درباره تاریخچه مختصر پیدایش اندروید آوردهاند که شرکت گوگل در سال 2005 پروژه اندروید را آغاز کرد. تا به امروز هرگز تا این اندازه کسب درآمد از برنامهنویسی اندروید برای برنامهنویسان آسان نبوده است. نسخه اولیه سیستم عامل اندروید، توسط اتحادیه اندروید ساخته شد که یک شرکت کوچک در منطقه سیلیکونولی بود که در سال 2005 از سوی گوگل خریداری شد. موسسان این شرکت که همگی افرادی فعال در شرکتهای فناوری اینترنت بودند به اعضای گروه گوگل پیوستند تا در ایجاد آنچه امروز بهعنوان سیستم عامل اندروید شناخته میشود، کمک کنند.
مایکل برتون و دان فلکر، در بخش دوم کتاب، به تفصیل مراحل ساخت یک پروژه اندروید را شرح دادهاند. به عقیده نویسندگان کتاب در این بخش شما با ساخت یک اپلیکیشن ساده با برخی از جنبههای کلیدی در فرآیند ایجاد پروژههای اندرویدی آشنا میشوید. مولفان تاکید دارند که این کار نیازی به کدنویسی ندارد و دلایل این موضوع نیز در طول فصل تشریح شده است.
جهانیسازی اپلیکیشن
در مطلبی با عنوان «منابع اندروید» در فصل ششم کتاب، منابع اندروید قالببندی، رشتهها، تصاویر، ابعاد، سبک، شِما، مقدار، منو و رنگ معرفی شدهاند. نویسندگان در این فصل، جهانیسازی را یکی از دلایل پیچیده برای استفاده از منابع در اپلیکیشن معرفی و در تشریح جهانیسازی اپلیکیشن با استفاده از منابع به اهمیت توجه به زبان کاربر اشاره میکنند.
برتون و فلکر، در تشریح منظور خود نوشتهاند که اگر میخواهید اپلیکیشن شما برای دستگاههای اندرویدی متعدد در سراسر دنیا قابل مشاهده باشد، باید همواره از «منابع» استفاده کنید. اگر اپلیکیشن شما برای کاربر انگلیسی زبان طراحی شده باشد، زمانیکه بخواهید یک نسخه به زبان چینی از اپلیکیشن ارایه دهید، برای استفاده از منابع مجبور به بازنویسی اپلیکیشن خواهید بود.
فراتر از مرزهای گوگل
در بخشی دیگر از این کتاب، در سرفصلی با عنوان «فراتر از مرزهای گوگل» آمد است: «هر چند گوگل، مهمترین و بزرگترین، بازیگر میدان برای اندروید بهشمار میرود، اما افراد دیگری نیز در این بازار سهیم هستند. گوگل، تمام امکانات اندروید را بهصورت عمومی و براساس پروژه «متن باز» در اختیار همگان قرار داد، در نتیجه موسسات فراوانی اقدام به ارایه اندروید مبتنی بر شخصیسازی شده خود میکنند؛ «آمازون» یکی از این نسخههاست.
نخستین چاپ کتاب «برنامهنویسی اندروید» به قلم مایکل برتون و دان فلکر، با شمارگان دو هزار نسخه در 412 صفحه، به بهای 26 هزار و 500 تومان به همت انتشارات آوند دانش به بازار نشر عرضه شده است.
پنجشنبه ۵ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۰
نظر شما