جمعه ۶ تیر ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۹
راه‌اندازی نهادی واحد برای رسیدگی به مشکلات صنعت چاپ ضروری است

رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ بر تشکیل نهادی واحد برای رسیدگی و حل مسایل و مشکلات صنعت چاپ کشور تاکید کرد.

«بابک عابدینی» در گفت‌وگو با خبرنگار مدیریت کتاب خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره ضرورت تدوین سند جامع برای توسعه صنعت چاپ که در نخستین جلسه مشورتی کارگروه آموزش و پژوهش صنعت چاپ مطرح شده است، اظهار کرد: خاطرم است که در آیین اختتامیه بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (سال 1392) بود که سیدمحمد حسینی، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سندی تحت عنوان «سند راهبردی صنعت چاپ» رونمایی کرد. این سند راهبردی، از بخش‌های مختلف تشکیل شده بود که اتفاقاً چشم‌اندازها را نیز رصد کرده بود.

وی ادامه داد: اکنون که دوباره سخن از تدوین سند برای صنعت چاپ در میان است، تصور می‌کنم چیزی جز تکرار راه رفته نیست. بنابراین، معتقدم با توجه به این‌که شرایط اقتصادی کشور ما به لحاظ مسایل استراتژیکی شرایط یکنواختی ندارد، به‌جای این‌که سند تدوین کنیم باید نهادی واحد و هماهنگ به وجود بیاید که مسایل و مشکلات صنعت چاپ را بررسی و حل کند.

چرا که این سند امروز راهبردی است اما با توجه به متغیر بودن شرایط اقتصادی کشور و اخذ سیاست‌های جدید ممکن است سال بعد یا سال‌های آینده چندان نتواند راهبردی باشد.

رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ضمن تاکید بر رسیدگی به مسایل روز صنعت چاپ کشور، افزود: صنعت چاپ جزو صنایع به‌روز است؛ یعنی هم از نظر کمی و کیفی و هم از نظر سرمایه‌گذاری و تکنولوژی، به سرعت در حال تغییر و تحول است.

عابدینی با اشاره به مشکلات فعلی صنعت چاپ کشور عنوان کرد: کمبود نیروی متخصص، نبود دسترسی به قطعات یدکی مورد نیاز در چاپخانه‌ها، نبود اپراتورهای آموزش‌دیده، دسترسی نداشتن به تکنولوژی‌های جدید، برخوردار نبودن از تسهیلات مناسب برای سرمایه در گردش، هزینه‌های بالای سوخت و انرژی در واحدهای تولیدی و همچنین بالابودن بهای مواد اولیه صنعت چاپ از مهم‌ترین مشکلات این صنعت به شمار می‌آیند.

این فعال عرصه چاپ با بیان این‌که بهای مواد اولیه صنعت چاپ در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار بالا است اظهار کرد: کشورهای همجوار ایران حتی کشورهای اروپایی برای واردات مواد اولیه مورد نیازشان هیچ‌گونه عوارض گمرکی دریافت نمی‌کنند. اما این موضوع در ایران رعایت نمی‌شود؛ همین امر باعث می‌شود قیمت مواد اولیه در ایران افزایش یابد و قیمت تمام‌شده کالای تولید شده در ایران بالاتر از قیمت تمام شده کالای تولید شده در سایر کشورها باشد؛ در چنین شرایطی رقابت کم‌رنگ و فروش محصولات با مشکل مواجه می‌شود.

وی همچنین از وجود مشکلات فراوان در حوزه صادرات صنعت چاپ کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های دولت و کشور این است که نمی‌توانیم در عرصه‌های بین‌المللی در دادن قیمت تمام شده مناسب رقابت داشته باشیم.

عابدینی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: قیمت تمام شده محصولات سایر کشورها نه به دلیل پایین بودن اجرت چاپخانه‌هایشان بلکه به دلیل پایین بودن بهای مواد اولیه آن‌ها، بسیار پایین است. در نتیجه ایران در دادن قیمت تمام شده مناسب برای محصولاتش با سایر کشورها مانند ترکیه، اردن، مصر، سوریه و امارات نمی‌تواند رقابت کند.

رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ در پاسخ به این پرسش که «چه پیشنهادی برای رفع معضلات نامبرده پیشنهاد می‌کنید؟» گفت: پیشنهاد می‌کنم مراکزی مانند دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکیل جلسات مستمر با هدف گردهمایی و هم‌افزایی دست‌اندرکاران و فعالان صنعت چاپ و مدیران این صنعت، آسیب‌ها و چالش‌های این صنعت را بررسی و راهکارهای برون‌رفت از این مشکلات، ارایه شوند.

وی ادامه داد: ایران با توجه به دارا بودن اشتراکات فرهنگی با بسیاری از کشورها، خیلی آسان‌تر و راحت‌تر می‌تواند با این کشورها در زمینه صنعت چاپ و نشر ارتباط برقرار کند اما به دلیل بسیاری از معضلات موجود در صنعت چاپ ایران که به برخی از آن‌ها اشاره کردم، این فرصت‌ها را از دست می‌دهیم.

عابدینی افزود: اگر بتوانیم این مشکلات را حل کنیم، هم برای کشور زمینه ایجاد ارزش افزوده فراهم می‌شود و هم اشتغال‌زایی در کشور صورت می‌گیرد. همچنین در قِبَل این ارتباطات دوسویه با سایر کشورها در حوزه صنعت چاپ، صادرات غیرنفتی نیز ترویج می‌یابد.

این فعال عرصه چاپ در پایان سخنانش با بیان‌ این‌که در صورتی که بتوانیم مشکلات صنعت چاپ را حل کنیم، بدون تردید اتفاقات خوبی در این صنعت شاهد خواهیم بود گفت: بدون تردید درآمد حاصل از صادرات صنعت چاپ زمینه را برای ایجاد سرمایه‌گذاری‌های جدید در کشور فراهم می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط