معرفي و نقد كتاب «آمال ايرانيان - از صلح پاريس تا 1919» به همت پژوهشكده اسناد سازمان اسناد و كتابخانه ملي و با حضور کاوه بیات و رضا آذری شهرضایی برگزار ميشود.
این کتاب مجموعهای از اسناد و مدارک، رسایل، مقالات و جراید در فاصله مراحل پایانی جنگ جهانی اول تا یکی دو سال بعد از آن را شامل میشود.
ایرانیان مانند دیگر ملل جهان آمال و آرزوهای بسیاری داشتند و دارند. در مراحلی چند از ادوار تاریخ ایران و بهویژه در ایام رویارویی با مخاطرات داخلی و خارجی این آمال و آرزوها صورتی منسجم و یکپارچه یافتند و مبنایی شدند برای تجدید سامان حیات ملی و سیاسی مردمان این سرزمین.
آنچه در این مجموعه نیز تحت عنوان آمال ایرانیان مورد بحث و بررسی قرار میگیرد با اشتمال بر مجموعهای از اسناد و مدارک، رسائل و مقالات جراید در فاصله مراحل پایانی جنگ جهانی اول تا یکی دو سال بعد از آن یعنی از کنفرانس صلح پاریس تا قرارداد 1919 ایران و انگلیس، خود نمونهای از واپسین فرازهای این تحول و نوزایی.
این کتاب در چهار بخش فهرست موضوعی سندها را طبقه بندی میکند. بخش اول- کنفرانس صلح پاریس، بخش دوم- قرارداد 1919 ایران و انگلیس، بخش سوم- سندهای پراکنده و بخش چهارم- رسالههای فرانسوی و انگلیسی از جمله فهرستهای کتاب را شامل میشود. پایانبخش کتاب نیز نمایه را دربردارد.
«آمال ایرانیان: از کنفرانس صلح پاریس تا قرارداد 1919» نوشته مشترک ه کاوه بیات و رضا آذری شهرضایی در 824 صفحه با بهای 42 هزار تومان از سوی انتشارات پردیس دانش، شرکت نشر و پژوهش شیرازه منتشر شده است.
اين نشست دوشنبه دوم تيرماه از ساعت 14 و 30 دقیقه تا 15 و 30 دقیقه در طبقه هفتم ساختمان آرشيو ملي ايران واقع در شرق به غرب بزگراه حقاني - نبش خيابان كوشا برگزار ميشود.
نظر شما