خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز اول تیرماه در نشست خبری بخش دانشگاهی بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: بخش دانشگاهی، فعالیتهای مختلفی را با همکاری دستگاههای مربوط در نمایشگاه قرآن کریم انجام میدهد. علاوه بر وزارت علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه فنی و حرفهای، دانشگاه پیام نور و ... در برگزاری این بخش با ما همکاری دارند.
وی با تشریح اهداف بخش دانشگاهی در نمایشگاه قرآن کریم امسال گفت: در این نمایشگاه چند برنامه اصلی تدارک دیده شده که هدفش ترویج نگاهی متفاوت به فعالیتهای قرآنی است. امروز باید در دانشگاهها علاوه بر فعالیتهای قرآنی، فعالیتهای آکادمیک و متناسب با نیازهای جامعه دانشگاهی انجام شود.
وی تاکید کرد: اگر قرار است به قرآن به عنوان یک متن مقدس در جامعه و دانشگاه نگاه متفاوتی شود باید با قرآن انس و الفتی بیشتر پیدا کنیم و این بدان معنی است که علاوه بر انجام ظواهر قرآن مانند ترتیل و تلاوت باید در آن تدبير و تدبر شود تا آموزههای قرآنی راهی را در زندگی ما پیدا کنند.
به گفته این مقام مسئول، ما نیاز داریم تا تدبیر و تدبر در قرآن کریم را به عنوان یک ارزش و ضرورت ترویج کنیم. این موضوع نیز مستلزم کسب تواناییهای لازم برای تلاوت و فهم قرآن کریم است.
هاشمی در همین راستا توضیح داد: جامعه دانشگاهی باید دانشجویان را با آموزشهای لازم با مفاهیم قرآنی آشنا كند و آنها را در درک مفاهیم آن یاری رساند، چرا که قرآن امروز راهنمای زندگی ماست و تنها یک متن محدود به گذشته نیست و پیامهای آن برای هر سنی اعم از پیر و جوان قابل بهرهبرداری است. بنابراین قشر دانشگاهی و جوانان ما میتوانند از این مفاهیم بهره بگیرند. متاسفانه در این زمینه ضعیف عمل کردهایم و لازم است که تدبیر و تدبر در قرآن از اهداف بخش دانشگاهی کشور قرار گیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در بخش دیگری از این نشست به برنامههای امسال در نمایشگاه قرآن کریم اشاره کرد و گفت: امسال جشنواره پایاننامههای قرآنی و مشاوره پایاننامهای برگزار میشود و تاکنون بیش از 500 پایاننامه به دبیرخانه این بخش واصل شده است. علاوه بر این در راستای ضرورت توجه به بخشهای تخصصی، بخش «طب در قرآن» و «پزشکی در قرآن» توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در نمایشگاه قرآن کریم اجرا میشود.
وی ادامه داد: بحث آموزش جامع قرآن کریم بخش دیگری از نمایشگاه است که دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم آن را اداره خواهد کرد. همچنین مطالعات میانرشتهای درباره قرآن بخش دیگری از نمایشگاه است که از سوی جهاد دانشگاهی مدیریت میشود.
وی درباره فعالیتهای هنری بخش دانشگاهی نیز اظهار کرد: این بخش در نمایشگاه جایگاه ویژهای دارد و مدیریت اجرایی آن برعهده دانشگاه فنی و حرفهای است و دانشگاه فرهنگیان و پیام نور نیز در این زمینه همکاری دارند.
به گفته این مقام مسئول، فعالیتهای مکتوب و مجازی قرآن نیز از سوی دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه قرآن برگزار میشود و همچنین بخش مجزایی به موضوع صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه اختصاص داده شده است.
هاشمی همچنین به تشکلهای قرآن و عترت اشاره کرد و گفت: این تشکلها با مدیریت بسیج دانشجویی در نمایشگاه قرآن کریم حضور دارند و در آبان ماه سال جاری جشنواره قرآن و عترت را با همکاری دانشگاه پیام نور برگزار میکنند.
برگزاری نشستهای علمی قرآنی با مشارکت دستگاههای مختلف کشوری از دیگر کارهایی بود که هاشمی به آن اشاره کرد و افزود: 10 نشست علمی طی نمایشگاه قرآن امسال برگزار خواهد شد و در روزهای ابتدایی نمایشگاه قرآن کریم نشست هماندیشی دبیران کانونهای قرآن و عترت در دانشگاه تهران برپا میشود. همچنین با حضور وزیر علوم و مسئولان دانشگاهی از استادان و فعالان قرآنی تجلیل خواهد شد.
وی یادآور شد: در حوزه قرآن نشریاتي متفاوت مانند ویژهنامه «بشری» در نمایشگاه قرآن امسال به نمایش گذاشته خواهد شد. همچنین بیش از 200 اثر هنری در نمایشگاه قرآن به نمایش گذاشته میشود.
هاشمی از امضای تفاهمنامهای میان معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همکاریهای خوبی را در این حوزه با ما داشته و قرار است با انعقاد تفاهمنامهای زمینه همکاری بیشتر برای زمینهسازی فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها بررسی شود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا مبنی بر تشریح فعالیتهای مکتوب در این نمایشگاه و نیز سیاستهای حمایتی از ناشران قرآنی گفت: تاکیدمان در نمایشگاه قرآن کریم بر تقسیمبندی موضوعی است بدین معنی که در جشنواره پایاننامههای قرآنی، سازمانهای مختلف و از جمله ناشران قرآنی نیز فعال هستند. همچنین در بخش نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه ناشران فعال در این دو حوزه آثار خود را برای عرضه در نمایشگاه قرآن کریم ارائه میکنند.
وی تاکید کرد: بنابراین محور فعالیتهای ما براساس موضوعات بخشهای مختلف است و ناشران نیز مانند سایر سازمانها در صورت تمایل و نیز تناسب فعالیتهایشان با بخشهای مختلف نمایشگاه قرآن میتواند با ما همکاری داشته باشند.
یکشنبه ۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۵
نظر شما