چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۷
قصد رهبر معظم انقلاب از تقریظ‌نویسی، تشویق و تکریم مولفان است

علی‌اکبر رشّاد، عضو شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به مطالعه بیش از هزار عنوان رمان اعم از خارجی و ایرانی که مقام معظم رهبری مطالعه کرده‌اند، اظهار کرد: تقریظ‌نویسی از وجوه تربیتی رهبری است و با این‌کار قصد تشویق و تکریم مولف را دارند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) چهارمین پاسداشت «ادبیات جهاد و مقاومت» همراه با آیین رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «من زنده‌ام» شب گذشته 27 خرداد 1393 با حضور حجت السلام والمسلمین محمدی گلپایگانی،‌ رییس دفتر مقام معظم رهبری، و علی شیرازی، علی آل هاشم، علی‌اکبر رشّاد، سیدمحمود دعایی، محمد‌رضا واحدی، سرداران علی فضلی، بهمن کارگر، مهندس مهدی چمران، علیرضا مختارپور، امیر خوراکیان و گروهی دیگر از فرهنگیان، نویسندگان و جهادگران حوزه ادبیات جهاد و مقاومت برگزار شد.

دعوت از مردم برای صیانت از بیانات رهبری
در ابتدا، امیر خوراکیان با اشاره به سیر تکاملی آیین‌های پاسداشت «ادبیات جهاد و مقاومت» گفت: در این برنامه از حدود 50 نفر از شخصیت‌های فرهنگی که در خلق 42 اثر ارزشمندی که رهبر معظم انقلاب بر آن‌ها یادداشت نوشته‌اند، نقشی داشته‌اند قدردانی می‌کنیم. این افراد مورد لطف رهبری نیز بوده‌اند.

خوراکیان در ادامه به شرح مختصری از فعالیت‌های موسسه انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: این مرکز به طور مستقیم زیر نظر فرزندان رهبر معظم انقلاب اداره می‌شود و برای صیانت از سخنان مقام معظم رهبری که وظیفه همه ماست، هم‌یاری تمامی مردم را می‌طلبیم.

وی ادامه داد: بر این اساس، از تمامی افراد و تشکل‌های خودجوش دعوت می‌کنیم برای نشر افکار و اندیشه‌های رهبری بکوشند. موسسه انقلاب اسلامی نزدیک به 12 سال سابقه فعالیت دارد و در این مدت مطالب ارزشمندی را گردآوری و پردازش کرده است که آثار ارزشمندی به زودی و متناسب با نیاز جامعه امروز در عرصه‌های مختلف علمی ارایه خواهد شد.

«من زنده‌ام» مرا شکار کرد
حجت‌الاسلام علی‌اکبر رشّاد عضو شورای انقلاب فرهنگی نیز در این برنامه با سعادت‌مند دانستن افرادی که امروزه می‌توانند با افتخار خاطرات خود را از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بنویسند، گفت: رهبر معظم انقلاب در تمامی حوزه‌های علم صاحب‌ نظر و ایده‌های ناب‌‌اند. ایشان همان‌طور که خودشان در یک جمع دانشجویی فرموده‌اند، بسیار بیشتر از جوانان کتاب می‌خوانند. گاه در جلسه‌های شعری که با حضور «حسین آهی» برگزار می‌شد، از این شاعر و نویسنده پیشکسوت هم ایراد‌ها و اشکال‌های به جا و دقیق عروضی گرفته‌اند. محال است  شعری در محضر ایشان خوانده شود که تیر نقد ایشان را تجربه نکرده باشد.

وی با اشاره به مطالعه بیش از هزار عنوان رمان اعم از خارجی و ایرانی که مقام معظم رهبری مطالعه کرده‌اند، ادامه داد: تقریظ‌نویسی از وجوه تربیتی رهبری است و با این‌کار قصد تشویق و تکریم مولف را دارند.

این عضو شورای انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این‌که خود اهل مطالعه نیست و کتاب، روزنامه و مجله‌ای را به طور مفصل مطالعه نمی‌کند، افزود: در دو دهه اخیر، کمتر کتابی توانسته آن‌قدر نظر مرا جلب کند که آن را تا پایان مطالعه کنم اما درباره کتاب «من زنده‌ام» گویی شکار کتاب شده باشم؛ این اثر را تا انتها مطالعه کردم و گریستم؛ چرا که واژه واژه کتاب نافذ و خاستگاه آن قلب است.

رشّاد ادامه داد: نوشتن این کتاب اجری چند برابر مقاومت معصومه آباد را برای این نویسنده دارد و پاداش نگارش چنین آثاری تنها نزد خداوند است.

علیرضا مختارپور، رییس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و معاون نشر موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی دیگر سخنران این آیین بود. وی در سخانش به مقاله‌ای درباره بررسی تقریظ‌های مقام معظم رهبری بر آثاری که در پایگاه اطلاع‌رسانی معظمٌ له منتشر شده است، اشاره کرد و گفت: در این مقاله به مواردی همچون اهمیت حفظ آثار دفاع مقدس، نحوه بیان صفات رزمندگان، زمان مطالعه آثاری که بر آن‌ها یادداشت نوشته شده، تعبیر‌های ایشان از مطالعه کتاب، نکات انتقادی در بررسی آثار و تحسین نویسندگان در تقریظ‌های ایشان پرداخته‌ام.

کتابم از پشت پرده اشک نوشته شد

سپس معصومه آباد، نویسنده کتاب «من زنده‌ام» برای سخنرانی دعوت شد. وی نویسندگی را دارای آداب و قاعده‌ای خاص خود دانست و گفت: بر این اساس، خود را نویسنده نمی‌دانم. آن‌چه نوشتم، امانتی از آن مردم بود که در مشت خود داشتم و با تشویق‌های مرتضی سرهنگی و دیگر فعالان حوزه خاطره، به قلم کشیدم.

آباد درباره زمینه‌های نوشتن «من زنده‌ام» به دیداری که در سال 1391 با رهبر معظم انقلاب داشت و نگرانی‌های ایشان در کم بودن آثار منتشر شده در حوزه خاطرات جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: تعبیر‌های رهبری از جنگ که از آن به عنوان الماس و گنج یاد می‌کردند، برایم بسیار جذاب بود و هنگامی که از این دیدار بازگشتم، از این‌که هنوز خاطراتم را ننوشته‌ام احساس تقصیر می‌کردم. من گمان می‌کردم که این خاطرات باید پس از من بیان شوند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید‌های رهبر معظم انقلاب مبنی بر این‌که «مردم باید بدانند وعده الهی حق است»، «ثواب الهی» و این‌که «تا زمانی که تاریخ، ادبیات نشود، ماندگار نخواهد شد» را زمینه‌های نوشتن «من‌زنده‌ام» دانست و گفت: هنگام نوشتن اثر قصد تصحیح مطالب آن را داشتم اما مرتضی سرهنگی معتقد بود که باید صدای من از میان کلمه‌ها و سطر‌های کتاب به گوش برسد. «من زنده‌ام» را از پشت پرده اشک نوشتم. حدود دو سوم کتاب را در مطاف نوشته شد و از خداوند خواستم هر آن‌چه را که خود می‌خواهد بنگارم.

حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی،‌ رییس دفتر مقام معظم رهبری آخرین سخنران این آیین بود. وی در سخنانش بر ارج و مقام قلم و نوشتار تاکید کرد و گفت: خداوند بر قلم قسم یاد می‌کند و هر آن‌چه  مورد قسم خداوند قرار گیرد، مقدس است. خانم آباد به دلیل رنجی که کشیده و شرح آن رنج در کتاب «من زنده‌ام» برای جامعه ما معلم و استاد است.

در پایان از متن تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «من زنده‌ام» رونمایی و از 50 نفر از جهادگران ادبیات مقاومت قدردانی شد.

تقریظ مقام معظم رهبری بر «من زنده‌ام»
متن یادداشت مقام معظم رهبری بر کتاب «من زنده‌ام» چنین است:

« بسم‌الله الرحمن الرحیم

کتاب را با احساس دوگانه‌ی اندوه و افتخار و گاه از پشت پرده‌ی اشک، خواندم و بر آن صبر و همت و پاکی و صفا، و بر این هنرمندی در مجسّم کردن زیبائیها و زشتیها و رنجها و شادیها آفرین گفتم. گنجینه‌ی یادها و خاطره‌های مجاهدان و آزادگان، ذخیره‌ی عظیم و ارزشمندی است که تاریخ را پربار و درسها و آموختنی‌ها را پرشمار میکند. خدمت بزرگی است آنها را از ذهنها و حافظه‌ها بیرون کشیدن و به قلم و هنر و نمایش سپردن.

این نیز از نوشته‌هائی است که ترجمه‌اش لازم است. به چهار بانوی قهرمان این کتاب بویژه نویسنده و راوی هنرمند آن سلام میفرستم. ۹۲/۷/۵»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط