به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از محمدسعید سیف، رئیس ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، ایران در مقایسه با کشورهای منطقه از جمله ترکیه و امارات، در زمینه تولیدات علمی دریایی در رتبه نخست قرار دارد.
وی گفت: با توجه به این جایگاه، میتوانیم از پتانسیل علمی خود برای ایجاد اشتغال و تبدیل علم به صنعت در حوزه صنایع دریایی استفاده کنیم. علوم شیلات، حمل و نقل دریایی و امور نظامی و دفاعی از حوزههای فعال و پتانسیلهای نیروی دریایی است که میتواند بهطور جداگانه توسعه یابد.
سیف ادامه داد: پنج هزار کیلومتر ساحل در کشور وجود دارد. اگر نتوانیم از فناوریها در سواحل کشور استفاده کنیم، بومیسازی و اشتغال در حوزه صنایع دریایی ایجاد نخواهد شد.
رئیس ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی، با بیان اینکه بومیسازی ساخت شناورهای بزرگ از برنامههای آتی متخصصان ایرانی است، اظهار کرد: با وجود دستاوردهای زیاد در حوزه فراساحل و ساخت شناور و انجام 90 درصد تولیدات علمی و فعالیتهای دریایی در حوزه نفت و گاز از سوی متخصصان کشور، امکاناتی از سوی ارگانهای مربوطه برای ساخت شناورهای بزرگ فراهم شده ولی هنوز توسعه پیدا نکرده است.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم حمایت مالی برای تبدیل علم به صنعت در حوزه دریایی، افزود: حمایتهای مالی، بانکی، رفع معضلات در زمینه حقوقی و در نهایت پشتیبانی دولت منجر به تولیدات صنایع دریایی در کشور خواهد شد.
شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۸
نظر شما