سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۰
با «بازی‌های محلی استان سمنان» آشنا شویم

دانشنامه فرهنگ و تمدن استان سمنان، دو مجلد از این مجموعه را به بازی‌های محلی این استان اختصاص داد. جلد دوم این مجموعه با عنوان«بازی‌های محلی استان سمنان» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) این دو جلد از این مجموعه با کوشش و پژوهش‌های ابوالفضل محمد‌خانی منتشر شده است.

نگارنده در این مجلد و در ادامه جلد نخست از این کتاب،‌ به بازی‌های شهرستان شاهرود پرداخته است و بازی‌های مانند بتَو بتَو(بکوب بکوب) را از جمله بازی‌های این شهرستان عنوان کرده است و وسیله این بازی را یک توپ و فضای باز عنوان کرده است.

تخم گندیده، در کنار تیشله‌بازی و جوز بازی از دیگر بازی‌هایی عنوان شده است که در شهرستان شاهرود جزو بازی‌های محلی به‌شمار می آید.

محمد‌خانی در بخش دیگری از این کتاب،‌ بازی‌های شهرستان دامغان را برشمرده است و الک‌چوب،‌ تپه‌جو و سنگ‌بازی را از جمله بازی‌های محلی این نقطه دانسته است.

وی در ادامه کتاب و در بخش پایانی به بازی‌های شهستان گرمسار اشاره کرده است و در کنار آن برخی از بازی‌های محلی شهر ایوانکی و روستای قاطول را نیز برشمرده است.

سید عباس دانایی،‌ رئیس حوزه هنری استان سمنان در مقدمه‌ای که بر این کتاب نوشته به ضرورت شناخت دقیق پیشینه تاریخی فرهنگ و تمدن استان سمنان اشاره کرده و آورده است:« استان سمنان از گذشته‌های دور تا کنون همواره مهد ادیبان، عرفا و دانشمندانی بوده است که تاثیر تفکراتشان را می‌توان در اقصی نقاط جهان مشاهده کرد.» مقرر شده است،‌ دانشنامه فرهنگ وتمدن استان سمنان در 110 مجلد تدوین شود.

جلد دوم «بازی‌های محلی استان سمنان»، در 264 صفحه،‌ به بهای هشت هزار تومان از سوی حوزه هنری استان سمنان براي باز‌شناساندن اجتماعات محلی این استان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها