یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۸
ردیف بودجه نداریم و دستمزد ممیزها هم ناچیز است

معاون دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کم و کیف فرآیند ممیزی آثار در این وزارتخانه گفت: متاسفانه این دفتر در قبال تکالیف قانونی محول شده، ردیف بودجه ندارد.

احمد کمالی‌نژاد، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره معضلات و مشکلات موجود در مسیر فعالیت‌های دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی به‌ویژه ممیزی کتاب، اظهار کرد: متاسفانه اختصاص بودجه و مسایل مالی در این دفتر که کار نظارت بر محتوای کتاب‌ها به‌ویژه ممیزی کتاب‌ها را بر عهده دارد، خیلی جدی گرفته نشده است؛ این معضل چیزی نیست که فقط به دولت قبل مربوط شود بلکه در دولت‌‌هایی پیش از دولت دهم نیز شاهد وجود چنین مشکلی در وزارت ارشاد بودیم.

وی با بیان این‌که درگیر مشکلات مالی هستیم، ادامه داد: اگر بخواهیم نظارت دقیق بر محتوای کتاب‌ها وجود داشته باشد باید نیروهای حرفه‌ای جذب کنیم؛ تحقق این موضوع هزینه‌بر است چرا که نیروهای حرفه‌ای خواهان دستمزد بیشتری هستند. دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی به دلیل نداشتن بودجه تخصیصی، در اغلب موارد در این حوزه دچار مشکل می‌شود. بنابراین، باید به این دفتر در قبال وظایف قانونی محول‌شده، ردیف بودجه در نظر گرفته شود.

معاون دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اکنون به‌دلیل همین محدودیت‌های مالی، بررس دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی سرموعد، دستمزد خود را دریافت نمی‌کند؛ بدون تردید همین تاخیرات در دریافت دستمزدها و پایین بودن مبلغ آن‌ها در کیفی بودن فرآیند ممیزی کتاب تاثیرگذارند.

کمالی‌نژاد با بیان این‌که دولت باید در قبال انتظارات، امکانات لازم را نیز در اختیار ناشران و نهادهای ذیربط قرار دهد، افزود: دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی در تامین نرم‌افزاها و سخت‌افزاهای مورد نیاز بررس‌های خود با محدودیت منابع بودجه‌ای مواجه است. همین امر باعث می‌شود که اغلب فعالیت‌ها به صورت سنتی به مرحله اجرا برسند و فرآیند ممیزی طولانی شود.

وی با بیان این‌که امکانات ما ناچیز اما انتظارات بیرونی فراوان است، توضیح داد: در این راستا از سوی اداره کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل مشکلات مالی و به مراتب برای دقیق‌تر شدن بررسی کتاب‌ها و پایین آمدن ضریب خطاها، مبلغی به عنوان بودجه به معاونت اداره مالی این وزارتخانه پیشنهاد داده شده است که در صورت اختصاص این بودجه، بسیاری از آسیب‌ها کاهش می‌یابند که این مبلغ پیشنهادی در برابر سایر هزینه‌های دولت در بخش‌های دیگر، بسیار اندک است.

معاون دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین تاکید کرد: اگر سیستم آی تی به کمک ما بیاید، بسیاری از مراجعات کاهش و سطح پاسخ دهی ما افزایش می‌یابد.

کمالی‌نژاد در پاسخ به این پرسش که «بحث واگذاری ممیزی‌ها به تشکل‌های نشر و بخش خصوصی به کجا رسید؟» گفت: براساس قوانین بالادستی، در صورتی‌که هیأت علمی سازمان، نهاد یا موسسه انتشاراتی به لحاظ علمی مورد تأیید شورای فرهنگ عمومی قرار بگیرد، می‌تواند ممیزی آثار خود را بر عهده بگیرد.

وی ادامه داد: دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آمادگی لازم برای واگذاری ممیزی‌‌ها به تشکل‌های نشر برخوردار است و در این راستا آیین‌نامه‌‌هایی تدوین شده است تا در صورت تایید هیات علمی موسسه انتشاراتی‌ از سوی شورای فرهنگ عمومی، کار بررسی کتاب‌ها با هدف تسهیل و تسریع این فرآیند به بخش خصوصی واگذار شود و این دفتر بیشتر توان خود را در بحث نظارت صرف کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها