چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۸
رهبری که بر دلها حکومت کرد/ چند خاطره خواندنی از پیر جماران

مجموعه «امام دلها» به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) منتشر شد. در این مجموعه به ترتیب مطالبی درباره شخصیت امام خمینی(ره)، وقایع مربوط به ایشان و انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای برای رهبری ارایه شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) «امامی که از نو باید شناخت»، «رهبری که رفت رهبری که آمد» و «اشاره‌اش به بالا بود» عناوین مجموعه «امام دلها» را تشکیل می‌دهند.

امام خمینی(ره) روزهای زیادی را دید که تمام دنیا از او تمجید می‌کرد. اما او از این حرف‌ها تاثیر نمی‌گرفت. فارغ از این همه بود و فراتر از همه آن‌ها. امام خمینی(ره) برای خدا قیام کرده بود و به نام خدا انقلاب کرد. علاقه‌مندان در مجلد «امامی که از نو باید شناخت» با نگاه‌های ملیت های غیر ایرانی نسبت به امام خمینی (ره) آشنا می‌شوند.

در این مجلد می‌خوانیم که «آسوشیتدپرس» روزنامه آمریکایی از امام خمینی(ره) به عنوان شخصیتی ساده و مطمئن یاد کرده است. همچنین «آوا آسیه حاجی» خبرنگار باکویی، امام خمینی (ره) را شخصیتی فراتر از زمان و مکان می‌داند.

این مجلد از زبان «ظهور احمد اعوان» شخصیت پاکستانی چنین نوشته است که «پاکستان نیاز به یک انقلاب و امام خمینی دارد. در پاکستان این جمله مانند ضرب‌المثل عام شده است.»

«دونگ وان» متفکر و نویسنده چینی از امام خمینی(ره) به عنوان شخصیت بی‌نظیر اسلام یاد کرده است. همچنین «بلو» شخصیت مشهور سیاسی نیجریه، امام خمینی (ره) را ناجی مسلمانان می‌داند.

«امام خمینی افتخار بزرگ مسلمین»، «مکتب مقاومت»، «فتوای تاریخ‌ساز»، «اندیشه‌های جهانی»، «معرفی امام ، معرفی اسلام» و «قدرت مطلق با نام خدا» دیگر تعابیر ارایه شده در مجلد «امامی که از نو باید شناخت» در مدح امام خمینی(ره) هستند که به ترتیب از سوی «عبدالرحمن» رییس کمیته اسلامی استان ناراتیوات تایلند، «السفیر» چاپ لندن، «مهدی اختر» استاد دانشگاه جواهر لعل نهرو هند، «توشیو کوردا» محقق تازه مسلمانان و نویسنده ژاپنی، «موسی رضا» مبلغ جهانی اسلام در آمریکا و روزنامه رم ایتالیا مطرح شده‌اند.

مخاطبان در مجلد «رهبری که رفت رهبری که آمد» در قالب داستان ضمن آگاهی از شخصیت امام خمینی (ره) با فرآیند قیام امام خمینی(ره) تا انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران آشنا می‌شوند.

در بخش‌هایی از این مجلد می‌خوانیم: «پزشک از اتاق بیرون رفت. خواستم بروم که دستم را گرفت. گفت حق‌الزحمه دکتر را فراموش نکنی. گفتم این دکترها همه با افتخار و علاقه می‌آیند. دنبال پول نیستند. قبول نکرد. گفت: حق ویزیت و حق مدت زمانی که در راه جماران هستند باید پرداخت شود. با کار مردم صلواتی برخورد نکنید. تا قول نگرفت، ولم نکرد.»

«اشاره اش به بال بود» عنوان مجلد دیگر مجموعه «امام دلها» را تشکیل می‌دهد. مخاطبان در این مجلد بخش‌هایی از نام امام خمینی(ره) به همسرش را مطالعه می‌کنند. «تصدقت شوم؛ الهی قربانت بروم. در این مدتع که مبتلای به جدایی از آن نور چشم عزیز و قوت قلبم گردیدم متذکر شما هستم و صورت زیبایت در آیینه قلبم منقوش است. عزیزم امیدوارم خداوند شما را به سلامت و خوش در پناه خودش حفظ کند و ...» این جمله برگرفته از این بخش است.

در مجلد «اشاره‌اش به بال بود» مخاطبان در قالب های کوتاه روایی در بخش‌های مختلف با ویژگی‌های شخصیتی و اعتقادی امام خمینی (ره) آشنا می‌شوند: «نگاهمان کرد و گفت: ایرادی نیست؟ ... سرمان را انداختیم پایین. زل زدیم به کتاب. چیزی نگفتیم. درس را ادامه داد. ساکت شد. نگاهش کردیم. گفت: کسی سوالی دارد؟ ... به همدیگر نگاه کردیم، چیزی نگفتیم. مطلب درس را تکرار کرد. ساکت شد. نگاهش کردیم. کتاب را بست گفت: روضه‌خوانی که نیست. چرا به مطلبی که می‌گویم اعتراض و اشکال نمی‌کنید؟! ...»

مجموعه «امام دلها» با عناوین «امامی که از نو باید شناخت»، «اشاره‌اش به بالا بود» و «رهبری که رفت رهبری که آمد» به‌ تازگی از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و به کوشش فرهنگسرای رضوان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها